Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. září 2008

Slavia bude chtít potvrdit první místo proti Litvínovu

P r a h a - První tým extraligové tabulky hostí Litvínov, jenž se nachází na 10. příčce. Slavia bude chtít potvrdit roli favorita a ponechat si náskok na čele tabulky. Pražané letos ještě neprohráli. Pojďte je podpořit na vlně vítězství. Litvínov rozhodně nepřijede odevzdat body zadarmo. Můžeme se těšit na utkání plné bojovnosti, která oba celky zdobí. Nedělní zápas začíná tradičně v 17:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Jaroslav Hübl, Petr Rosol
Největší úspěchy: Československo: 3x 2.místo (1978, 1984, 1991), ČR: 2.místo (1996)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Robert Reichel, Jiří Šlégr, Petr Franěk

Sešívaní spanile kráčí extraligou

Slavia letos ještě neprohrála. Zvládla těžké zápasy v Českých Budějovicích, Pardubicích, domácí derby se Spartou i souboj o první příčku s Plzní. Litvínov si z venkovních zápasu odvezl zatím čtyři body, za výhry v samostatných nájezdech na ledě Mountfieldu a v prodloužení na ledě Mladé Boleslavi. Podle papírových předpokladů by Slavia měla hosty jasně porazit. Na domácím kluzišti ztratili Pražané navíc pouze jeden bod, když porazili Vítkovice v prodloužení. Právě Vítkovice deklasovaly v minulém kolem Severočechy 6:1. Při vyrovnanosti letošní extraligy však rozhodně nečeká červenobílé jednoduchý zápas. Od hostů se očekává tvrdá defenziva, která bude jistě chtít odčinit šesti gólový příděl z minulého kola.

Při posledním duelu z Plzní dokázali slávisté pohlídat největší hvězdu Západočechů Martina Straku. Pozor si musí dát také na největší ikonu litvínovského hokeje. Robert Reichl vede kanadské bodování klubu a na bodech litvínovského klubu má lví podíl právě jeho útok.

Do zápasu by neměli nastoupit dlouhodobě zraněný Kraft a Sloboda.

Postavení v tabulce

1.  HC Slavia Praha       8 6 2 0 0 0 	30:18 	22
10. HC Litvínov            8 2 2 0 0 4 	22:29 	10 

Co mají oba týmy společného

Z kádru Litvínova prošli ve své kariéře Slavií Daniel Branda a Petr Franěk. Ze současných slávistů oblékali v minulosti žlutočerný dres kapitán Josef Beránek a David Hruška. Trenér Slavie Vladimír Růžička je litvínovským odchovancem.

Poslední zápasy

Slavia - Sparta 2:1
Slavia - Vítkovice 3:2 pp
K. Vary - Slavia 2:3
Slavia - Zlín 6:2
Slavia - Plzeň 4:2
Mountfield - Litvínov 3:4 sn
Litvínov – K. Vary 4:2
Ml. Boleslav - Litvínov 1:2 pp
Litvínov - Plzeň 2:4
Vítkovice – Litvínov 6:1

Sestavy v minulém kole

Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Martinka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Franěk - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Vobořil, Kubát, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Černý, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský.

Nejproduktivnější hráči

1. Hruška 11 (8+3)
2. Beránek 9 (3+6)
3. Bednář 7 (4+3)
1. Reichel 8 (4+4)
2. Kubinčák 6 (2+4)
3. Lukeš 5 (3+2)
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více