Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. září 2008

Roman Červenka: Nevyužili jsme šance

P r a h a - Po prvním prohraném zápasu letošní sezony Roman Červenka jen těžko hledal slova pro zhodnocení. V utkání s Litvínovem selhala slávistická produktivita. Střelcem jediné branky domácích byl právě Červenka, který byl také vyhlášen hráčem utkání v červenobílých barvách.

Romane, počítali jste s tím, že Litvínov přijede do Prahy hlavně bránit?
Ano, věděli jsme, že budou zatažení a čekat na naše chyby. To se potvrdilo. My jsme nedokázali využívat šance, oni jich měli sice méně, ale byli střelecky úspěšnější.

Dá se říci, že to byl z vaší strany smolný zápas?
To rozhodně byl. Puk nám sjížděl z čepelí, nedokázali jsme ho zvednout, nahrávky poskakovaly a jejich gólman toho také spoustu pochytal.

Byl jste vyhlášen hráčem zápasu. Myslíte si, že toto hodnocení má smysl?
Ten, kdo to zaváděl v tom smysl asi vidí, ale po prohraném zápase je vám to stejně jedno. Hraje se na body v tabulce a ne na hodnocení. Osobně to moc neřeším. Je to nová věc, takže uvidíme jestli se uchytí.

Když opomineme tento zápas a zhodnotíme začátek ligy, tak musíte být velice spokojení. Před sezónou se hlavně mluvilo o Spartě, Budějovicích, Liberci, první jste však zatím vy.
Samozřejmě, že to je velice příjemné být na špici. Nám vyhovuje, když jsme tak trochu v ústraní, stejně jako jsme byli loni. Nejsme pak tolik pod tlakem. Ale je před námi spousta zápasů, rozhodně bych tomu nepřikládal velký význam.

A na vaši osobu tlak pociťujete? V létě bylo vaše jméno spolu s Jaroslavem Bednářem skloňováno v souvislosti s odchody. Otevřeně se říkalo, že není důležité veliké posilování, když se právě vás dva povede udržet.
Tlak byl i loni. Branky se od nás očekávají. S tím se musíme vyrovnat. Bohužel se hledáme. Oba víme, že to není to pravé. Děláme všechno možné, aby jsme se zlepšili. Trenéři nás taky z těchto důvodů často rozhazují do jiných útoků. Snad se s postupem ligy dostaneme do větší herní pohody. Hlavní je, že šlape tým.

Blíží se první zápas Ligy mistrů. Už se vám honí hlavou?
Ne, není na to čas. Hrajeme prakticky ob dva dny, takže se soustředíme na nadcházející zápasy. Teď nás čeká těžký zápas v Liberci. Ligu mistrů budeme probírat až to bude aktuální.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více