Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.10.2008

Na štítu děvčat Slavie zůstal i německý mistr Planegg

EWHL, sobota 11.10.2008, Planegg - Slavia
Planegg
3:4
1:2, 1:0, 1:2
Slavia

PLA

Anwander 2+0, Berndaner 1+0

SLA

Creary 2+0, Friesen 1+2, Holesova 1+0, Pekarkova 0+1, Manhartova 0+1.

vyloučení 11-11, využití 1-2, vl.oslabení 2-0, střely 31-37.

Skvěle odřídili němečtí rozhodčí - děkujeme

Sestavy

Planegg

Sessle - Kruck, Tatzel, Hammerl, Strohmaier, Angemeier, Heyne - Zorn, Gritl, Nonis - Rumswinkel, Meineicke, Berndaner - Pink, Kratzer, Biitner, Anwander.

Slavia

Becevova - Horalkova, Pekarkova, Heywood, Jandikova - Studentova, Holesova, Manhartova - Fialova, Creary, Friesen - Zelenkova,Stastna Kroutilova.

Planegg-Mnichov I když přijalo malé německé městečko Grafing Slavii hodně nehostinně, přesto si parta trenéra Manharta i od loňského německého mistra odváží tři body do evropské ligy. Slavia tak napravila reputaci repre Ačka z minulého týdne. Byl tak pokořen i druhý dvorní dodavatel hráček do německého nároďáku.

Planeg - Munchen

Velice cenné vítězství od loňského německého mistra si odváží pražská Slavia z Grafingu, satelitního městečka bavorského Mnichova. Městečko velké asi jako Kralupy, kde svá domácí utkání německé i evropské ligy hraje ESC PLANEGG.

Poněkud nevlídně přijali němečtí pořadatelé pražskou SLAVII. Malá kabina, kde se horko těžko mačkalo 15 slávistických hráček. Až po urgencích byla poskytnutá kabina druhá. Z části otevřený, v německém stylu dřevěný ZS, podobný jako v Bayreuthu nepůsobil příliš vlídně.

Domácí hokejistky si již od počátku uvědomily sílu hostí a tak neponechaly nic náhodě. Silové pojetí hry, s velkým důrazem a vytvoření počátečního tlaku - toto bylo vše dosti velkou překážkou pro děvčata Slavie a horko těžko se s tím vyrovnávala. Když se k tomu ještě přidá dosti nekvalitní led, tak toho bylo na hosty v této třetině poměrně dost. Z toho pak těží domácí v 13. minutě vedení 1:0, brankou ve vl. oslabení z hole Berndaner. Naštěstí však pro Slavii se opět dobře zastřeluje v 16. minutě pro sebe tolik typickou střelou pod víko CREARY a když pak přidá v podobném stylu v 19. minutě na 2:1 pro hosty, začíná se blýskat na lepší časy pro Slavii.

Druhá třetina je v úvodu podobná trošku té první. Opět počáteční tlak. Opět oslabení domácích a velká chyba golmanky Bečevové při rozehrání kotouče a ve 35.minutě je tak opět srovnáno pro domácí na 2:2, autorka označená Anwander.

Ve třetí třetině již ale Slavia přidává na bruslení a důrazu, nenechává domácím hráčkám moc prostoru a Jackie FRIRESEN tak ve 45.minutě opět uklidňuje Slavii šikovnou střelou a hosté jdou do vedení 3:2. Pak ale při jedné z mnoha akcí ve stř. pásmu se najednou narodí brejk domácích a HORÁLKOVÁ zatahuje za záchrannou brzdu. Německý sudí jednoznačně zkřižuje ruce nad hlavou a exekutorka TS Anwander nedává Bečevové šanci.

Ale první slávistický útok se naštěstí konečně rozhodne promluvit do dění tohoto vyrovnaného utkání a jeho vedoucí a kapitánka Eva HOLEŠOVÁ tak za asistence Simony STUDENTOVÉ střílí v 54. minutě Zlatý gol utkání.

Když pak Slavia přečká ještě závěrečnou přesilovku domácích, okořeněnou oddechovým časem domácího trenéra, je radost na lavičce Slavie hodně velká.

Autor Jiří Němec
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video