Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.10.2008

První třetina rozhodla - Slavia vybrakovala Mladou Boleslav

, pátek 17.10.2008, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
0:2
0:2, 0:0, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Doležal (Jelínek), 20. V. Růžička ml. (Bednář). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4100 (vyprodáno).

Sestavy

M. Boleslav

Chábera - Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Bauer - Nouza, R. Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Gajovský, Rod, Eiselt - P. Barinka, M. Čech, Boháč - Sýkora.

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal.

Červenobílá jízda pokračuje. Nezastavil ji ani nováček z Mladé Boleslavi, který ztroskotal na famózním Adamu Svobodovi. Ten potvrdil reprezentační formu a bez milosti svou klec zamkl. Skvělý zápas odehráli také mladíci Jiří Doležal s Vladimírem Růžičkou, již se postarali o jediné branky utkání.

Do utkání vstoupily oba týmy svižným tempem, kterým by se jakoby snažily dát najevo, kdo bude na ledě pánem. Hned v samotném úvodu si slibný tlak dokázali vypěstovat domácí, hosté naopak těžili hlavně z rychlých a nečekaných úniků. Jeden takový jim vyšel už ve třetí minutě zápasu, kdy se nejprve trochu krkolomně a se štěstím dostal do pásma Jelínek. Díky boleslavskému dotírajícímu obránci se mu nepovedla ani pořádná přihrávka, k Jiřímu Doležalovi se ale puk přeci jen dokutálel a po jeho střele také nakonec od tyčky odrazil do sítě.

Boleslavští se snažili tuto svou poněkud smolnou branku vykompenzovat, velkou šanci měl Čech před brankou Svobody, přihrávku Barinky od mantinelu ale nedokázal dostatečně rychle zpracovat. Ještě o chlup blíž gólu byl Kubeš, na kterého v podobné situaci přihrával Benda. Kubešovi, sám před okrytou brankou, ale projel puk mezi nohama. Následovalo několik minut, ve kterých se převážně snažili o prosazení hosté, a i když Bednář a po něm i Hruška mířili příliš vysoko, Vladimír Růžička nakonec obranné řady domácích prolomil v přesilové hře. Tutovou šanci na straně Středočechů nezužitkoval Barinka, který střílel po perfektním přechodu celé své formace do útoku mimo síť.

Druhá třetina přinesla ve svém úvodu početní výhodu domácího týmu, převaha Středočechů na ledě ale nebyla nijak zvlášť znát. Až teprve po vypršení trestu hostujícího Vondrky přes modrou šikovně přejel Rod a snažil se se střelou ještě vteřinku posečkat na správný okamžik. Puk se zpoza hradby těl nakonec dostal až k Svobodovi, ten jej ale chytil. Na nedostatek příležitostí si nemohli stěžovat ani Slávisté, k zajímavé střele od modré se protlačil Vondrka a Chábera musel vytáhnout jeden ze svých rozkleků.

Oproti první třetině byli Středočeši ve větším tlaku, v relativně krátké době své štěstí podruhé zkoušel Rod, byl ale odstaven Novákem. Následovala další početní výhoda pro hostující tým, v němž Slávia na ledě dominovala a dostala se k několika střelám přímo ohrožujícími Cháberovu svatyni, její náskok nicméně nezvýšil ani Bednář pálící zápěstím z mezikruží. Přesilovku si znovu střihli i Mladoboleslavští, gólově se neprosadil ale ani Král, který modrou čáru přejel jen o chviličku dřív a připravil se tak o možnost samostatného nájezdu.

Stejně jako prostřední i třetí dějství začínali Boleslavští s jedním hráčem v poli navíc. Trochu paradoxně ale o Středočeších bylo vědět až po vypršení trestu. Pořádně hostujícímu brankáři zamotali hlavu Gajovský s Handlovským, kteří Svobodu ostřelovali hned na několikrát, a který si s jejich pokusy naštěstí pro Slávii poradil. Počet neproměněných šancí na straně domácích začal narůstat, jejich fanoušci museli jen nechápavě kroutit hlavou, když se kotouč po jedné z dalších akcí kotouč jen prokutálel brankovištěm a těsně minul tyčku.

Krůpěje potu zůstávaly i na čelech boleslavské obrany a jejich brankáře Chábery. Domácí obhajovali další oslabení a po něm se své snažil říct Sloboda, který si sjel na přihrávku až před brankoviště. Jeho teč šla ale mimo síť a neuchytil se ani únik Bednáře, kdy Chábera puk vyrážel betonem. Boleslavští v závěru utkání svého soupeře ještě dokázali zatlačit v obranném pásmu, neuspěl ale už ani Král se svou bekhendovou kličkou, čímž skončil zápas, o kterém se gólově vlastně rozhodlo už v první třetině.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: "Nám se první třetina nepovedla. Nevím čím to bylo. Dvakrát jsme zbytečně inkasovali. Od druhé třetiny se hra poměrně vyrovnala, ale ke gólu nám jako již poněkolikáté chybělo trochu štěstí. Mohli jsme zápas zdramatizovat, i když ten byl zajímavý už takhle dost. Bohužel."

Jiří Kalous, asistent trenéra HC Slavia Praha: "Bylo to vyrovnané utkání. První třetinu jsme odehráli výborně, získali jsme dvoubrankový náskok a to soupeře přinutilo k většímu tlaku. Měli jsme i trochu štěstí, ale především jsme další dvě třetiny sehráli výborně takticky. Jsme rádi za tyto tři body z horkého ledu Mladé Boleslavi, odkud se body lehce nevozí."

Autor OH, Jitka Čechová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více