Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.10.2008

Junioři doma otočili zápas se Zlínem

13. kolo, pátek 17.10.2008, Slavia - Zlín
Slavia
5:3
0:1, 2:1, 3:1
Zlín

Branky a nahrávky: 30. Jaroslav Hafenrichter (Vrdlovec, Hertl), 34. Daniel Vrdlovec (Hertl), 41. Daniel Krejčí (Hafenrichter), 49. Jan Česnek (O. Doležal, Hafenrichter), 54. Jan Česnek (Hafenrichter) - 18. Josef Křemeček (Čech, Horák), 24. Martin Indrych (Šlahař, Vodný), 50. Josef Křemeček (Šoula). Vyloučení: 7:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Pešina - Svoboda, Zavřel. Diváci: 29.

Sestavy

Slavia

Furch (Meravý) - Blažek, O. Doležal, Barák, Hertl -C-, Krejčí, Humpolíček - Poletín, Palaščák, Petráň, Mavrojanidis, Hafenrichter -A-, Žejdl, Vokál, Česnek -A-, Vrdlovec.

Zlín

Hampl (od 54. minuty Zavadil) - Matula, Matějíček, Šenkeřík, Řezníček, Vodák, Musil, Chocholáček, Horák - Puna, Šlahař, Goiš, Finsterle -A-, Vlach, Honejsek, Šoula, Jurík -C-, Vodný, Indrych, Čech, Křemeček.

První polovina zápasu patřila hostům, ještě začátkem třicáté minty vedli zásluhou Indrycha a Křemečka o dvě branky. Ve stejné minutě se probudil i domácí útok a postupně začal obracet průběh zápasu, Hafenrichter a Vrdlovec vyrovnali ještě v průběhu druhé třetiny na 2:2. Do vedení se dostali domácí po Krejčího brance ve 41. minutě, která byla jeho první v týmu juniorů. V závěrečných dvanácti minutách se dvakrát prosadil Jan Česnek. Mezi jeho dvojicí branek stihli naposledy skórovat i hosté, druhou branku v zápasu si připsal Křemeček.

První polovina zápasu patřila hostům, ještě začátkem třicáté minty vedli zásluhou Indrycha a Křemečka o dvě branky. Ve stejné minutě se probudil i domácí útok a postupně začal obracet průběh zápasu, Hafenrichter a Vrdlovec vyrovnali ještě v průběhu druhé třetiny na 2:2. Do vedení se dostali domácí po Krejčího brance ve 41. minutě, která byla jeho první v týmu juniorů. V závěrečných dvanácti minutách se dvakrát prosadil Jan Česnek. Mezi jeho dvojicí branek stihli naposledy skórovat i hosté, druhou branku v zápasu si připsal Křemeček. Od úvodního vhazování neuběhlo ještě ani deset sekund a na trestné lavici už byl první provinilec z řad Zlínského týmu – Jiří Goiš. Kdo čekal úvodní branku během prvních dvou minut zápasu se nedočkal. I přes další vyloučení na opačné straně se hra přelévala z jedné strany na druhou. Koncem osmnácté minuty byl vyloučen Daniel Vrdlovec z domácího týmu za zdržování hry. Následné přesilové hry využili hosté až pět vteřin před jejím konecm. V čase 17:42 otevřel skóre zápasu Josef Křemeček, asistenci si připsali Čech s Horákem. Domácím se do konce první dvacetiminutovky nepodařilo zápas vyrovnat a pro začátek se museli spokojit se stavem 0:1.

Zlínský náskok se ještě prohloubil po třech odehraných minutách prostřední třetiny. Puk po trase Vodný – Šlahař - Indrych doputoval až za Furchova záda. Stav 0:2 trval až do poloviny zápasu, než se konečně prosadil i domácí útok. Jmenovitě Jaroslav Hafenrichter využil přesilové hry ve prospěch svého týmu. Asistovali mu přitom Vrdlovec s Hertlem. Začátkem 34. minuty na trestnou lavici odputoval Roman Vlach za podražení, tam ale zůstal pouhých sedm sekund. Velmi předčasně ho poslal zpět do zápasu další využitou přesilovkou Daniel Vrdlovec, drou asistenci v zápase si připsal Jaroslav Hertl. Druhá třetina skončila vyrovnaně, 2:2.

Slavistům se dařilo v přesilovkách i v závěrečné části hry. Třetí z celkově čtyř přesilovek využil Daniel Krejčí, pro něhož to byl první gól v prvním zápase za juniory. Pátou a poslední hru v oslabení si, která začala ve 42. minutě si již hosté dokázali pohlídat a v zápase získávali pomalu navrch Sešívaní. Do skutečné jistoty v podobě dvoubrankového náskoku se dostali domácí až ve 49. minutě. Jan Česnek zvýšil na 4:2. Na tomto gólu se podíleli asistencí Hafenrichter s Ondřejem Doležalem . Zlínští hokejisté dokázali na Česnekovu branku odpovědět během následující minuty. Za hosty podruhé skóroval Josef Křemeček. Tahoun Sešívaného útoku Jan Česnek si ale nedal pokoj a v 54. minutě vystřelil další gól. Svojí třetí asistenci a čtvrtý bod celkem za zápas získal Jaroslav Hafenrichter. Po pátém gólu se hosté rozhodli vystřídat svého brankáře – Hampla nahradil Zavadil. Ten sice pochytal všech pět střel které mířili za jeho záda, ofenzivě ve svém týmu však pomoci nemohl a tak skóre zápasu zůstalo až do konec nezměněno – 5:3.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video