Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.10.2008

Slavia derby nezvládla

, úterý 21.10.2008, Sparta - Slavia
Sparta
5:0
2:0, 2:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Černošek (D. Výborný, Broš), 7. Kratěna (Ton), 25. Broš (Kratěna), 27. Broš (Kratěna, D. Výborný), 56. Mikulík (Látal). Rozhodčí: Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 11683. Průběh utkání: 5:0.

Sestavy

Sparta

Pöpperle - Černošek, Gulaši, L. Procházka, Hanzlík, Ptáček, Jerofejevs - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Ručinský - Látal, Podlešák, Hromas - Mrňa, Krätzer, Mikulík

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal.

Sparta oplatila Slavii porážku z prvního vzájemného střetnutí. Domácí byli ve všech hokejových dovednostech jasně lepším týmem. Slávistickou zkázu nastartoval gól Marka Černoška už ve třetí minutě utkání. Slavia od té doby ztrácela se svým soupeřem krok. I přes vysokou prohru o pět branek zůstávají červenobílí v tabulce stále na prvním místě.

Ještě před úvodním buly sledovala téměř vyprodaná Tesla Arena ceremoniál vyvěšení dresu sparťanské legendy Richarda Žemličky na strop haly. Bývalý sparťanský kapitán se stal sedmým takto oceněným hráčem Sparty.

Na nastupujících sparťanech byla vidět touha zlomit neúspěšnou šňůru pěti prohraných utkání v řadě. Začali proto náporem, narozdíl od předchozích utkání se ale jejich snaha vyplatila už poměrně záhy. Po vyloučení Kolaříka dostali domácí už ve druhé minutě výhodu početní převahy a po necelých třiceti sekundách, v čase 2:09, vstřelil obránce Marek Černošek první branku utkání. Sparta ve svém tlaku nepolevila a už v šesté minutě lovil brankář Svoboda puk ze své klece podruhé. Nejlepší střelec Holešovických Ondřej Kratěna v samostatném úniku zamíchal pukem a podél betonu zasunul kotouč za brankovou čáru. Převaha domácích byla zřejmá až do konce úvodní dvacetiminutovky, ani jeden tým do přestávky skórovat nestihl.

Druhá třetina přinesla podobný průběh, jako ta předcházející. Na začátku měla sice po chybě Procházky šanci letošní nejzvučnější posila Slavie Milan Kraft, ve 24. minutě se ale radovala opět Sparta. Kratěna oklamal Karola Svobodu, přihrál spoza brány Michalu Brošovi a ten měl s pukem relativně snadnou práci, 3:0. Slávisté se pokoušeli hru uklidnit, místo toho v 27. minutě znovu inkasovali. Byl to opět jeden ze dvou elitních útoků Sparty ve složení Výborný - Broš - Kratěna, který vymyslel pěknou kombinační akci. Na jejím konci stál Michal Broš a připsal si již druhý gól v zápase. Hosté jen těžce odolávali ofenzivě nažhavených sparťanů, nadějnou možnost ke korigování výsledku měl až v 34. minutě mladík Červenka, který se nadvakrát zkoušel prosadit před brankovištěm.

Ani ve třetí části neviděla letošní nejvyšší návštěva extraligy změnu v rozložení sil na ledě. Gólman Svoboda vzdoroval od začátku střelám a tečím protivníka, kapituloval až v 56. minutě. Nová posila Sparty, Milan Mikulík, se zmocnil puku v rohu kluziště a zkusil překvapit soupeřova brankáře objetím branky. Udělal to výborně, těžce zkoušenému Svobodovi puk propadl za záda a na světelných tabulích za brankami svítilo skóre 5:0. Zkorigovat výsledek mohl v samotném závěru David Hruška, to by ale musel vyzrát na Tomáše Pöpperleho. Ten sice neměl tolik práce jako jeho kolega na druhé straně hřiště, proti hráčovi s číslem 44 se ale blýskl dobrým zákrokem a udržel po dlouhé době čisté konto.

Hráči utkání byly vyhlášeni za Spartu Michal Broš, za hostující Slavii Michal Vondrka. Ceny jim předal Richard Žemlička, čersvý majitel dresu na stropě TESLA ARENY.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více