Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. října 2008

Ani jsme si neškrtli. Shodují se hráči

Po prohraném derby se hráči trousili z kabiny jen velmi pomalu, přesto se nebáli odpovídat na otázky novinářů a všichni přiznali, že Slavia na Spartu prostě neměla. "Dělali si s námi, co chtěli," řekl po utkání Jaroslav Bednář, Adam Svoboda dodává: "Propadli jsme ve všech činnostech, už od začátku bylo všechno špatně. Výsledek odpovídá našemu výkonu."

Na začátku utkání Sparta děkovala svému bývalému útočníkovi Richardu Žemličkovi, kterému slavnostně vytáhla dres ke střeše Tesla Areny. Oba týmy stály nastoupené na modrých čarách, celý ceremoniál trval celkem dlouho, ale hráči se na to nevymlouvali. "Je to podobný jako při play-off, taky je to delší. Ale pro oba týmy je to stejný. Proklepeš nohy a jdeš na to. My jsme ten úvod prostě nezvládli," povídal o začátku Adam Svoboda, který už ve třetí minutě lovil puk ze své brány. "Ríša to měl moc hezký. Stáli jsme tam sice asi dvanáct minut, ale sparťani tam byli taky. Dneska jsme všechno doslova prochrápali, Sparta zaslouženě vyhrála," dodává Bednář.

On ani nikdo jiný ze Slavie si nevytvořil žádnou větší příležitost ke skórování. "Na co jsme sáhli, to bylo špatně. Sparťani měli celý zápas lepší přístup, bránili v pěti lidech a přiznávám, my jsme si dnes ani neškrtli," říká jindy gólový slávistický střelec. Adam Svoboda to měl v bráně těžké, viděl jak se před ním jeho spoluhráči trápí a jen čekal, kdy se na něj povalí další útok. "Za stavu dva nula jsme to museli otevřít, z toho plynuly šance, které měla Sparta. My jsme dneska neměli proti Spartě šanci, vůbec žádnou," přiznává gólman. Jeho spoluhráč Bednář vše vystihuje krátkou větou: "Podali jsme o třídu, možná o dvě horší výkon."

Příčiny debaklu hledali slávisté ve svém přístupu i v dobrém výkonu Sparty. "Musím říct, že výkon Sparty mě v první třetině překvapil. Hrozně jim pomohla atmosféra derby. Jejich situace byla natolik vážná, že to prostě dneska zavřeli a nechali tam všechno. Bohužel jim to vyšlo proti nám v derby," chválí Bednář své soupeře. Oba hráči doufají, že se výkon z Holešovic opakovat nebude. "Dneska jsme dostali po tlamě, jak se říká, spadneme na zem, chytneme se za nos a začneme hrát hru, která nás doteď zdobila," přeje si Adam Svoboda. I Jaroslav Bednář doufá, že se Slavia z derby poučí: "Musíme hrát jako dneska Sparta nebo jak jsme my hráli přechozích šestnáct zápasů. Dostali jsme facku, sedneme si na zadek a půjdeme dál. S Vítkovicemi a s Karlovými Vary musíme hrát jako dřív. Navíc nás pak čeká Liga mistrů ve Švýcarsku a tam to bude hodně těžký. To bude podobně rychlý, možná ještě rychlejší hokej než dneska, takže se na to musíme připravit a z derby se poučit."

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více