Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.10.2008

Vítkovice se díky výhře dotáhly na Slavii

, pátek 24.10.2008, Slavia - Vítkovice
Slavia
3:4
1:1, 1:2, 1:1
Vítkovice

Branky a nahrávky: 4. Červenka (Růžička, Bednář), 30. Beránek (Žižka, Sloboda), 55. Červenka (Bednář, Tomica) - 19. Petrovický (Treille), 37. Ujčík (Burger, Stehlík), 38. Varaďa, 47. Šimíček (Ujčík, Kuboš). Rozhodčí: Svoboda - Kalivoda, Bádal. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 4592. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4, 3:4.

Sestavy

Slavia

Svoboda - Vašíček, Novák, Drtina, Jebavý, Kolařík, Sloboda - Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - Doležal, Růžička, Jelínek.

Vítkovice

Štěpánek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík, Voráček - Petrovický, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, Hruška, Štefanka - Varaďa, Roman, Klimek - Kvapil

V 18. kole extraligy se podařilo Vítkovicím zlomit prokletí slavistického ledu a porazili svého rivala v poměru 3:4. Vítkovicím se díky situaci ze druhé třetiny, kdy během jedné minuty dokázaly otočit nepříznivé skóre. Ani dva góly Červenky nepomohly Slavii, na kterou se díky výhře bodově dotáhly právě Vítkovice.

Do souboje o první místo vstoupila domácí Slavia bez Petra Kadlece, který ještě léčil bolestivé naražení z derby. I přesto to byli domácí, kteří se vstřelili první branku. Červenka se ale ve čtvrté minutě radoval jen několik sekund, rozhodčí předčasně přerušil hru a nemohl přesilovkový gól uznat. O několik vteřin později ale slávistický útočník zvedal opět ruce nad hlavu a tentokrát vše proběhlo podle pravidel. Růžička před bránou zadovkou našel u tyče volného Romana Červenku, který v čase 3:20 nadvakrát překonal gólmana Štěpánka - 1:0.

Hosté dostali možnost hrát přesilovku v 10. minutě, ale vyloučení Vašíčka využít nedokázali. Jedinou šanci měli po krásné akci Petrovického, jenž projel celým kluzištěm až k brance, kde bezzištně nahrál volnému Ujčíkovi. Toho skvělým zákrokem vychytal Svoboda. Když pak domácí nepotrestali ani vyloučení Vítkovic, které hrály v 12. minutě v šesti a hostům se nezdařila ani druhá přesilovka v zápase, zdálo se, že do kabin půjdou šťastnější domácí. Jenže v čase 18:26 Beránek špatně vyhodil, kotouč na modré zachytil Treille, najel si před bránu a do prázdné nahrál Róbertu Petrovickému - 1:1.

Do druhé části vstoupili lépe hosté, ve třetí minutě měl dvakrát dostatek prostoru a času na střelu Radim Hruška, ale oběma pokusy těsně minul branku. V páté minutě putoval na trestnou lavici Vašíček, ale Vítkovice si v přesilovce šance nevytvářely. Naopak mohly inkasovat při úniku Vondrky a Micky na jediného obránce, ale Tomáš Micka netrefil branku. Další příležitost si vytvořili domácí v osmé minutě. Na střed si sjel obránce Žižka, ale i on bekhendem rovněž minul. Svou aktivitou si vynutil faul Klimka a při přesilovce se už slávisté radovali. V čase 29:23 dostal Josef Beránek přesný pas od Žižky a z první prostřelil Štěpánka - 2:1.

O chvíli později mohl zvýšit Vondrka, ale při úniku pálil pouze do Štěpánkova betonu. I nadále byli aktivnější domácí. Po faulu Petrovického z 31. minuty měl v přesilovce velkou šanci opět Beránek, ale zblízka pálil pouze do dobře položeného betonu vítkovického gólmana. Adam Svoboda v té době ve své bráně spíše chladnul a častým popojížděním se udržoval v provozní teplotě. Ovšem v 35. minutě prokázal svůj um. Nejprve vyrazil pokus Ujčíka, který ujížděl sám na bránu, poté ještě stačil vymrštit betony proti Petrovického dorážce, který mířil do téměř odkryté branky. Petrovický byl při střele faulován Tomicou a hosté svou čtvrtou přesilovku využili. Burger přihrál přes celé pásmo napřáhnutému Viktoru Ujčíkovi, jenž v čase 36:23 propálil přemisťujícího se Svobodu - 2:2. Ani ne o minutu později v nepřehledné situaci před gólmanem nahodil Václav Varaďa puk před bránu, ten se odrazil od Vondrky do sítě. Nový hráč Vítkovic Varaďa tak nepřímo poslal hosty do vedení - 2:3. Na konci třetiny mohli domácí ještě srovnat, když v poslední minutě fauloval Burger. Při signalizované výhodě měl dobrou šanci Kraft, ale zblízka pálil jen do ramene gólmana Štěpánka.

Slávisté dohrávali přesilovku ještě na začátku třetí třetiny, ale do větší šance se nedostali. Naopak v 6. minutě mohli zvýšit hosté. Petrovický jel od půlky sám na Svobodu, který mu jeho blafák skvěle vychytal. O minutu později se na druhé straně prosadil v souboji jeden na jednoho Bednář, ale jeho bekhendová střela skončila ve Štěpánkově lapačce. Probudili se i domácí diváci, kteří mohutně začali Slavii povzbuzovat. Ale v čase 46:48 je umlčel gól Romana Šimíčka, který se dostal k odraženému puku a pohotovou střelou překonal Svobodu - 2:4.

Snížit mohli slávisté při přesilovce z 50. minuty, ale do šance se vůbec nedostali. Příčinou byla domácí nemohoucnost a také dobré bránění hostů. Dlouho se červenobílí trápili špatnými přihrávkami, až v čase 54:52 zaúřadovala osvědčená dvojice Bednář - Červenka. Jaroslav Bednář zamíchal s pukem za bránou a přihrál přesně na hůl Romanu Červenkovi, který svým druhým gólem snížil na 3:4. Jenže potom se slávisté opět vrátili k nepřesnostem a závěrečný tlak přišel až v poslední minutě, kdy už byl Svoboda na střídačce. Půl minuty před koncem udělal obrovskou chybu gólman Štěpánek, když v rukavici neudržel lehké Beránkovo nahození, ale dojíždějící Červenka místo prázdné brány trefil opět brankářovu lapačku. Na druhé straně do prázdné klece netrefil Ujčík, přesto se mohl radovat z vítězství Vítkovic, které tak prolomily černou sérii bez vítězství na slávistickém ledě a bodově se dotáhly na vedoucí Slavii.

Autor Tomáš Svoboda, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více