Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. října 2008

Finálová repríza je tady! Do Prahy míří Energie!

Červenobílý válec se zasekl a po dvou porážkách v řadě (na Spartě a s Vítkovicemi) spadl na druhou příčku tabulky. Ovšem to není zase tak důležité. Horší je to, že Slavii opustila herní pohoda těsně před utkáním v Curychu, které může výrazně napovědět o postupujícím do další fáze Ligy mistrů. Předtím se však slávisté musí vypořádat s ještě jednou překážkou – s vicemistrem z Karlových Varů!

Zlomí Slavia černý týden?

Výkonnostní útlum přijde v sezoně na každé mužstvo. Je jedno, jestli se pohybuje v přední části tabulky, či spíše na jejím chvostu. Podstatné je, jak rychle se s poklesem formy dokáže vypořádat a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. A právě z tohoto hlediska je nedělní zápas proti karlovarské Energii extrémně důležitý.

Slavia totiž nemá čas. V neúprosném sledu zápasů není prostor k tomu, aby se hráči až příliš zabývali důvody neúspěšného výsledku a koukali směrem dozadu, zajímat je musí jen budoucnost. I proto mají červenobílí hokejisté na občasnou prohru nárok.“Víte co, je těžké držet hráče neustále v napětí, když se jen vyhrává,“ poznamenal trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička po debaklu, který jeho svěřenci utrpěli v holešovické Tesla Areně (0:5).

Jenže nyní už jde do tuhého. Pokud červenobílí prohrají třetí zápas za sebou, umožní tím aktuálně prvním Vítkovicím jít do trháku, a navíc se v tu nejméně vhodnou chvíli oslabí po psychické stránce... Zda se tomu podaří zabránit, uvidíme už v neděli vpodvečer. Slavia nastoupí bez opory zadních řad Petra Kadlece, který odkulhal z utkání se Spartou, a bude se šetřit pro středeční duel v Lize mistrů. Nejistý je i start Adama Svobody. Ten by mohl dostat volno, a do brány by se tak postavil mladý Dominik Furch.

Milan Kraft: Vary bojují až do konce

Ještě minulou sezonu řádil v dresu Energie, nyní však stojí na lodi Slavie. V duelu šestého kola proti Energii kvůli zranění nehrál, teď však na ledě chybět nebude!

Jak dopadl první vzájemný zápas s Karlovými Vary v této sezoně, najdete ZDE.

Milane, jak se před utkáním cítíte?
Bude to první zápas, kdy nastoupím proti svýmu mančaftu. Myslím, že mi to připomenou i kluci v kabině, vypíšou něco na tabuly a asi budu muset taky zaplatit... Zatím jsem o tom nepřemýšlel, ale až budeme proti sobě stát před začátkem zápasu na modré čáře, tak si uvědomím, že jsem s těma klukama ještě nedávno hrál.

Budou se vám během utkání vracet vzpomínky na minulý rok?
Během zápasu, když budu třeba na střídačce, mi určitě hlavou vzpomínky probíhat nebudou. Prostě se budu soustředit na zápas. Určitě během hry nebudu vzpomínat na působení ve Varech.

A jste s karlovarskými hráči i nadále v kontaktu?
S některými ano. Ale ohledně zápasu jsme si ještě nevolali. Nějaké hecování ovšem asi proběhne...

Prozraďte, na koho si dát největší pozor?
To nejde říct. Samozřejmě jsou tam hráči, kteří vyčnívají, ale skutečná síla Varů je v tom, že hrají velice bojovně a týmově. Je to mančaft, který bojuje až do konce. Bude to velice těžký zápas.

Budete radit vašim spoluhráčům, jak se dá vyzrát na Mensatora?
Jestli se mě kluci budou ptát, tak můžu něco poradit, ale myslím si, že ho mají ještě z loňského finále v paměti. Určitě si nakoukali plno zápasů na videu. Snad si s ním poradíme.

Výsledky soupeře jsou jako den a noc…

V táboře Karlových Varů vládne relativní spokojenost. Kocovina po loňském stříbru nenastala, jenže Západočechy trápí něco jiného: nevyrovnanost výkonů. Důkaz? V 16. kole Vary smetly 5:0 Hadamczikovy Vítkovice, o týden později pak doma prohrály 1:2 s Litvínovem…

Nutno ovšem podotknout, že až na tento výpadek jde forma hráčů nahoru. Jako velmi prozíravý se ukázal tak trenéra Josefa Palečka, jenž od sebe oddělil sehranou dvojici Skuhravý – Kumstát. Zatímco prvně jmenovaný si v první lajně musí zvykat na nového parťáka Františka Skladaného, Kumstát zavítal do třetí útočné formace, kde se zabydluje po boku Lukáše Pecha a Petra Sailera. A oběma “Kladivům“ to prospělo – na ledě jsou vidět více než v úvodu sezony.

Dalším ostře sledovaným hráčem v dresu soupeře je brankář Lukáš Mensator. Ani ten sice nezáří jako v minulé sezoně, svůj vysoký standard si však zachoval. Prokáže to i v neděli, nebo bude pro slávistické střelce snadným soustem?

Poslední zápasy

Slavia – Mountfiled 2:1 SN
Slavia – Pardubice 3:2
Mladá Boleslav – Slavia 0:2
Sparta – Slavia 5:0
Slavia – Vítkovice 3:4
Pardubice - Karlovy Vary 5:3
Karlovy Vary – Zlín 3:1
Karlovy Vary – Vítkovice 5:0
Plzeň – Karlovy Vary 2:4
Karlovy Vary – Litvínov 1:2

Sestavy v minulém kole

Svoboda - Vašíček, Novák, Drtina, Jebavý, Kolařík, Sloboda - Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - Doležal, Růžička, Jelínek. Mensator - Mudroch, Řezníček, Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Čutta, Grof, Duben - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič.

Proč přijít na nedělní zápas?

- Růžičkovo mužstvo dvakrát za sebou prohrálo a pokud nechce, aby se začalo mluvit o začínající krizi, musí zvítězit.

- Jedná se o reprízu loňského finále. Už jen to stačí, aby měly oba týmy o motivaci postaráno...

- Vstřelí Milan Kraft svůj první gól v dresu Slavie právě proti bývalým spoluhráčům?

- Pokud v domácí bráně nastoupí Adam Svoboda, půjde o pikantní souboj dvou reprezentačních gólmanů. Který z nich se ukáže v tom lepším světle?

Autor OH, Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více