Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. října 2008

Vondrkův přítel na telefonu má jméno Dominik Graňák

Deset minut před koncem zápasu s Karlovými Vary by si na slávistický triumf vsadil málokdo. Růžičkovi svěřenci v té době prohrávali o dva góly a směřovali za třetí porážkou v řadě. Přesto nakonec Pražané ukázali svou sílu a utkání otočili. „Tým je silný. To se ukáže právě v těchto situacích,“ říká Michal Vondrka v rozhovoru pro stránky Slavie. Nyní už ale házejí Pražané domácí soutěž za hlavu, ve středu je čeká přetěžký zápas na půdě Curychu v rámci Ligy mistrů.

Michale, zápas jste sice začali dobře, po brance na 2:1 to ale vypadalo, jako byste přestali hrát, čehož soupeř čtyřmi góly využil...
Nevím, čím to je. Ale je pravda, že to bylo vlažné. Hluché místa občas míváme.

Většina karlovarských gólů padla po vašem nedůrazu kolem brankoviště. V obranné fázi panovalo až příliš nedůrazu, souhlasíte?
Určitě. Branky padají po chybách, které soupeři nabídneme. Ten nás za ně tvrdě trestá.

Musel po druhé nevydařené třetině zvýšit Vladimír Růžička o přestávce hlas?
Nemusel. Všichni jsme věděli, že to není dobré. Sami mezi sebou jsme si to vyříkali. Po našem kontaktním gólu to potom vypadalo úplně jinak.

Vedení se neustále střídalo na obou stranách, žádný z týmů si až do poslední minuty nemohl být jistý výhrou...
Byl to bláznivý zápas. Padlo hodně gólů, nakonec jsme ale tím šťastnějším týmem byli my. Zaplaťpánbůh. Na začátku sezóny jsme dokázali naši chybu nějak napravit, teď nás za ni soupeř trestá. Proto je nedělní výhra tak moc důležitá.

Necelých deset minut před koncem jste prohrávali o dva góly, přesto se nakonec radujete z vítězství. Ukazuje to sílu mužstva?
Určitě. Tým, který takto otočí zápas, je silný. Právě v těchto situacích se to ukáže.

Slavii nyní čeká spoustu zápasů na kluzištích soupeřů. I proto je asi domácí výhra nad Karlovými Vary cenná, že?
Samozřejmě. I tak si ale myslím, že venku špatně nehrajeme. Nějak se s tím budeme muset poprat a doufám, že hodně venkovních zápasů vyhrajeme.

Odbočme od domácí soutěže. Ve středu vás v rámci Ligy mistrů čeká utkání v Curychu. Co o švýcarském týmu víte?
Zatím de facto nic. Zápas s Linköpingem jsem neviděl, protože to na satelitu nemám. Vyhrát ale 7:2 je hrozivé. Vláďa Růžička na druhou stranu říkal, že se na zápas díval, a že tam Curychu spadlo téměř všechno.

Co vám v první chvíli proběhlo hlavou, když jste se dozvěděl, že Curych tak drtivě triumfoval v Linköpingu?
Hned jsem volal Dominiku Graňákovi, který ve Švédsku hraje. Na zápas se koukal a říkal, že zápas byl v podstatě vyrovnaný. To mi ostatně druhý den potvrdil i Růža. Curych bude hrát kanadský styl, budou to řezat. Musíme se s tím poprat a dávat puky rychle od hole.

Mnozí experti, včetně kouče Linköpingu Slavomíra Lenera, Curych před startem Ligy mistrů podceňovali. To se nyní změnilo, že?
Stoprocentně. Zápas v Curychu hodně napoví o tom, kdo vyhraje skupinu. Pokud by se nám tam povedlo vyhrát, máme dobře nakročeno k vítězství ve skupině. Linköpingu už moc šancí nedávám. Ještě ale není konec.

Podle vašich odpovědí předpokládám, že s jakýmkoliv bodovým ziskem z Curychu, byť i s jedním bodem, byste byl spokojen...
Určitě. Budeme rádi za každý bod.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více