Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.10.2008

Slavia veze z Curychu dva body, rozhodl chladnokrevný Bednář!

D2, středa 29.10.2008, ZSC Lions - Slavia
ZSC Lions
4:5sn
0:1, 1:1, 3:2
Slavia

Branky a nahrávky: 27. Seger (Sejna, Wichser), 45. Forster (Alston, Trudel), 59. Seger (Wichser), 59. Gardner (Wichser, Sejna) - 11. Micka (P. Jelínek), 39. Bednář (V. Růžička ml.), 44. Doležal (Bednář), 53. Sklenář (Vondrka), rozhodující nájezd Bednář. Rozhodčí: Boman, Levonen - Seppala, Suoraniemi (všichni Fin.). Vyloučení: 4:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 8200.

Sestavy

ZSC Lions

Sulander - Seger, Forster, Gloor, Suchý, Geering, Schnyder - Down, Pittis, Trudel - Sejna, Gardner, Wichser - Bastl, Bühler, Monnet - Krutov, Alston, Grauwiler.

Slavia

A. Svoboboda (na 6. nájezd Furch) - Kadlec, Drtina, Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal.

Mise úspěšná! Hokejisté Slavie mohou být spokojeni - do Curychu jeli s cílem bodovat, což se povedlo. Zvítězit mohli už v normální hrací době, díky nepovedenému závěru však zápas došel do nájezdů. V nich exceloval snajpr Jaroslav Bednář, jenž proměnil hned čtyři v řadě a posunul Slavii do čela skupiny D!

Utkání předcházel tradiční nástup hokejistů na zápas Ligy mistrů, kdy všichni hráči stáli na ledě bez helem a vyslechli českou a pak švýcarskou státní hymnu. Poté už zahajovací pětky nastoupily v plné výzbroji k úvodnímu buly, které vhodil na ledovou plochu finský rozhodčí Antti Boman. A už po dvaceti vteřinách hry musel zasahovat Adam Svoboda, kterého nepřekonal zcela volný Seger. Puk za Svobodova záda se dostal až ve třetí minutě, jenže po rychlém protiútoku Browna dorážel Trudel až příliš důrazně a rozhodčí jeho gól neuznali pro postavení v brankovišti. Domácí Lions v úvodu jasně dominovali a slávisté se ke střelám dostávali jen sporadicky. Přesto měl v 5. minutě zajímavou příležitost Jelínek, ale nepovedlo se mu tečovat nahození Růžičky. Na druhé straně slávistický gólman musel stále odrážet nepříjemné nájezdy hostujících útočníků, v 6. minutě navíc fauloval Vondra a nedlouho po něm Červenka, a tak Lions mohli hrát minutu a 28 vteřin 5 na 3. Sekundu před návratem Vondrky na led trefil Gardner horní tyč, ale jinak se jim přesilovka vůbec nepovedla. Domácí byli stále lepším týmem, ale v čase 10:17 vypálil zápěstím Tomáš Micka, puk se otřel o hokejku obránce a propadl brankáři Sulanderovi za záda – 0:1.

Branka slávisty nabudila, hosté začali lépe napadat a dostávali tak domácí beky do problémů. Ti se pak často raději uchylovali k vyhazování puků na zakázané uvolnění. Aktivita přinesla ve 13. minutě Slavii odměnu v podobě přesilové hry, ale do větší příležitosti se červenobílí nedostali. Další minuty pak patřily Adamu Svobodovi, nejprve dokázal pokrýt teč Forster a poté podržel svůj tým i při dalším vyloučení Vondrky z 18. minuty, kdy mu sice puk při úniku Segera proklouzl, ale nakonec skončil těsně vedle slávistické branky. Především díky Svobodovi tak po první třetině svítila na kontě vstřelených branek domácích nula.

Po minutě druhé části měl obrovskou šanci Wichser, ale Svoboda opět volného útočníka Lions vychytal. Z protiútoku mohl udeřit Červenka, ale byl faulován. V přesilovce měl dobrou šanci Novák, jeho dělovku špičkou betonu vyrazil Sulander. Hosté se sice ubránili, ale vzápětí mohl skórovat Sklenář, ale i jeho únik Sulander pokryl. Ve 27. minutě dostal šanci zahrát si přesilovku také Curych a tentokrát už ji domácí využili. Po krásné Wichserově přihrávce zadovkou vyrovnal prakticky do prázdné brány Mathias Seger - 1:1.

Slávisté se mohli do vedení vrátit ve 32. minutě, ale při přesilovce se nejprve neprosadil tvrdou ranou Beránek a o minutu později ani Bednář, kterého skvěle vychytal Sulander. I po početní výhodě byli hosté aktivnější, ale na druhé straně mohli udeřit Lions, jenže Svoboda vytěsnil ramenem střelu Pittise nad horní tyčku. Domácí pak nevyužili další přesilovku po vyloučení Vašíčka a minutu před koncem druhé třetiny přišel trest. V čase 38:58 zabojoval za bránou Růžička a přihrál přesně Jaroslavu Bednářovi, který ranou zápěstím prokázal své střelecké schopnosti – 1:2. Sedmnáct vteřin před koncem ještě fauloval Kolařík, ale slávisté vyhráli buly a mohli tak opět jít do kabin při vedení.

Pokračující přesilovku nevyužili Curyšští ani na začátku třetí třetiny, ale tlak domácích pokračoval i v dalších minutách a Lions si vynutili další faul Nováka. Jenže Adam Svoboda opět přiváděl útočníky Curychu k šílenství. Navíc do protiútoku vyrazil Bednář, nahrál Jiřímu Doležalovi, který zápěstím vystřelil. Puk vypadl Sulanderovi, postavil se na hranu a v čase 43:51 doklouzal za brankovou čáru – 1:3. Dvoubrankové vedení Slavie ale nemělo dlouhého trvání. Ani ne o minutu později snížil po krásné Trudelově přihrávce Beat Forster a nakonec tak využil přesilovku – 2:3.

Ďábelské tempo třetí třetiny pokračovalo. V 48. minutě už překonal Sulandera Beránek, ale kotouč se tentokrát zastavil pár centimetrů před brankovou čarou. Na druhé straně se několikrát opět zaskvěl Svoboda. V 51. minutě ho navíc fauloval Brown a slávistická obrana si tak mohla vydechnout a naopak přesilovková formace se snažila o vstřelení branky. Hruška už nahrával volnému Beránkovi, ale puk zablokovala brusle domácího obránce. Po návratu Browna na led pokračoval tlak Slavie. V čase 52:53 napřáhl u mantinelu Vondrka a puk opět prošel za Sulandera a zastavil se na čáře, jenže důrazný Jakub Sklenář ho dokázal doklepnout do sítě – 2:4. Domácím pak nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku. Kapitán Seger prokličkoval celým kluzištěm a nakonec ho před Svobodou musel faulovat Kolařík. V přesilovce pak rozhodčí dlouho zkoumali ránu Gardnera, která se odrazila od brány tak prudce, že žádný záběr neukázal, odkud se kotouč odrazil. Jenže v čase 58:11 při dalším signalizovaném vyloučení napřáhl na modré Mathias Seger a Svoboda na tečovaný puk nedosáhl – 3:4. Přesilovka domácích pokračovala a v čase 58:29 po nedůslednosti ve slávistické obraně srovnal Ryan Gardner a poslal tak zápas do samostatných nájezdů, které přinesly velké drama

Jako první se do brány postavil Svoboda a vyrážečkou kryl ránu Sejny. Jaroslav Bednář pak krásnou kličkou poslal slávisty do vedení. I další nájezd Svoboda chytil, ale Sloboda dal domácím šanci. Za Lions navíc srovnal Alston. Při náhlé smrti pak proměnil znovu Bednář a po něm i znovu Alston. Ti samí hráči pak skórovali i v páté sérii. V šesté Jaroslav Bednář znovu prostřelil Sulandera a trenér Růžička nasadil místo Svobody do brány Dominika Furcha. Proti němu se rozjel znovu Alston, ale střelou tentokrát minul. Slavia si tak z Curychu přece jen odváží vítězství a dva body.

Články k utkání Ligy mistrů ZSC Lions - HC Slavia Praha

Autor Patrik Kubečka, OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více