Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
31. října 2008

Z curyšského zápisníku...

C u r y c h - Celkem 8220 diváků se přišlo ve středu 29. října večer podívat do curyšské Hallenstadion na zápas Ligy mistrů mezi domácími ZSC Lions Curych a HC Slavia Praha. Byla mezi nimi i více než stovka příznivců Slavie, kteří svůj tým vytrvale povzbuzovali. Domácí publikum, možná že i vzhledem k vývoji zápasu, bylo spíše vlažné: buď spontánně zahučelo, to když některý z domácích hráčů pokazil přihrávku či přestřelil, a nebo vydechlo úžasem, to když se naopak zase něco hráčům povedlo. Snímkem Jaroslava Bednáře připomínáme, kdo byl hlavním hrdinou večera.

Zatímco na zápas ZSC Lions versus HC Slavia Praha jsme neobjevili ani jeden plakát, na nádraží v Curychu už měli upozornění na příští mistrovství světa.

Předzápasový klid v okolí stadionu

Hallenstadion je multifunkční sportovní Arena stojící ve čtvrti Oerlikon, zhruba kilometr od centra Curychu. Otevřena byla v roce 1939, před třemi roky byla kompletně zrekonstruována. A to včetně přilehlého okolí. Najdeme zde i tramvajovou smyčku.

Okolí Hallenstadion

Okolí Hallenstadion

Okolí Hallenstadion

Okolí Hallenstadion

Okolí Hallenstadion

Okolí Hallenstadion

Pokud byli hráči Slavie před zápasem nervózní, tak to na sobě nedali znát.

Tomáš Žižka na rotopedu před dopoledním rozbruslením.

David Hruška před rozbruslením...

...a po rozbruslení.

“Obří kostka” nad ledem...

Fanoušci Slavie byli fantastičtí!!!

Dějství první

Úvod zápasu patřil jednoznačně domácím. Prvních pět šest minut byli jednoznačně lepším týmem. Hosté chvílemi nevěděli, kam dřív skočit, a také kupili chybu za chybou, faulovali. Při vyloučení Michala Vondrky a Romana Červenky se domácím dokonce nabízela téměř minutu a půl dlouhá přesilovka pět na tři, ale (naštěstí) slávisté nejenže odolali tlaku domácích, ale dokonce necelé dvě minuty po návratu vyloučeného Červenky na led se šťastnou trefou Tomáše Micky k tyči ujali vedení. Několik čísel po první třetině pro ilustraci: poměr zásahů brankářů Sulander 3, Svoboda 11..., skóre 0:1.

Radost slávistů z prvního gólu

Radost fanoušků z prvního gólu.

David Hruška

Dějství druhé

Jestliže dvojnásobné oslabení a další tresty přežili v první třetině slávisté bez úhony, o druhé už to říci nelze. V době Kolařikova trestu vynesla švýcarsko-slovenská spolupráce (Wischer – Sejna – Mathias Seger) domácím vyrovnávací gól, stačilo jim k tomu 56 vteřin. Další přesilovky už ale změnu skóre (ve druhé třetině) nepřinesly (a to se v početní výhodě hrálo dvakrát na obou stranách?!), přesto i v této třetině měla poslední slovo hostující Slavia – díky spolupráci Vladimíra Růžičky juniora a Jaroslava Bednáře se (62 vteřin před druhou sirénou) opět radovali hosté. Pro zajímavost: poměr zásahů brankářů Sulander 11, Svoboda 7...

Dějství třetí

A třetina třetí? Hororové dějství! V úvodu poslední třetiny byl vyloučen Jan Novák a domácí hráli v pořadí již sedmou přesilovku. Ale jak to dopadlo už asi víte: skvělý pas Bednáře na Jiřího Doležala s přispěním chybujícího domácí brankáře Ari Sulandera znamenalo vedení Slavie 3:1. Nadšení hostů ale brzy opadlo, ještě v téže přesilovce inkasovali. Šestnáct vteřin před návratem vyloučeného Nováka snížil Forster na 2:3 – oba góly dělilo 52 vteřin a u obou na straně domácích „asistovali“ stejní hráči. Zatímco Slavia po gólu na 1:3 vystřídala, ponechali domácí trenéři celou pětku na ledě a ta své předchozí zaváhání napravila. Tím výčet střelců třetí třetiny pochopitelně nekončí. Třináct vteřin po návratu vyloučeného Downa chytře skóroval Jakub Sklenář, a zase to (v 53. minutě!) bylo veselé a o dva góly. Do konce zápasu zbývalo něco málo přes sedm minut, jenže hokej je hra velmi, ale velmi ošidná... Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny, v rozmezí pouhých 18 vteřin, slávisté o vedení přišli! Góly Segera a Gardnera rozhodly o tom, že se poprvé pojedou samostatné nájezdy.

Infarktové nájezdy aneb kdo s koho?

A samostatné nájezdy? Tak k těm už snad není co dodat, já osobně bych si je pouštěl před spaním namísto hororů, tedy hororů se šťastným koncem, ty já můžu. Snímkem ze šatny připomínáme, kdo byl hlavním hrdinou večera.

Adam Svoboda je úspěšný...

stejně tak jako na druhé straně Jaroslav Bednář

Do branky se chystá Dominik Furch...

a nakonec se raduje...

Radost v podání hráčů Slavie

Závěrečná děkovačka

Závěrečná děkovačka

Pohled do šatny hostů

Pozápasové rozhovory a tisková konference

Jaroslav Bednář

Vladimír Růžička

Jaroslav Bednář

Vladimír Růžička

Tisková konference

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více