Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
31.10.2008

Slavia prohrála, přesto je zpátky v čele tabulky!

, pátek 31.10.2008, Zlín - Slavia
Zlín
1:0
1:0, 0:0, 0:0
Slavia

Branka a nahrávka: 13. Balán (M. Pšurný). Rozhodčí: Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 4716

Sestavy

Zlín

Sedláček - Kučný, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Matějka, Roman Vlach, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.

Slavia

Furch - Kadlec, Jebavý, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Drtina - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal.

Z l í n - Tak to je trochu paradox. Hokejisté Slavie ve 20. kole nestačili na Ševce ze Zlína a na jihu Moravy prohráli fotbalovým výsledkem 0:1. Jenže i tato porážka jim stačila k tomu, aby se vrátili na první místo extraligové tabulky. Tam jsou o skóre před Vítkovicemi, které doma podlehly Liberci vysoko 2:6.

Zápas se stal soubojem mladých gólmanů. Na slávistické straně se mezi tři tyče postavil osmnáctiletý Dominik Furch a na straně Zlína stejně starý Jakub Sedláček. Zlín trápí zranění brankářů. Jak Murín, tak Biegl jsou zdravotně indisponováni a je možné, že ani po jejich uzdravení je Sedláček do branky jen tak nepustí...

Jako první byl v permanenci brankář Slavie, který ve třetí minutě musel čelit nepříjemné střele z mezikruží po individuálním průniku Andrašovského. Slavii se podařilo odpovědět na přelomu desáté a jedenácté minuty. Díky přesilové hře svírali Pražané Zlínské téměř dvě minuty ve vlastním pásmu. Berani se však s vypjetím všech sil ubránili a přišel zákonitý trest. Pšurný v jízdě přihrál na hůl Stanislava Balána a ten v čase 12:44 z levé strany propálil Furchovu výstroj.

Slavia se snažila jednobrankové manko dohnat. Zejména v jejích přesilových hrách se brankář Sedláček měl co ohánět. Ke skórování chyběla lepší finální přihrávka a chladnokrevnější zakončení. Na začátku druhé třetiny chybělo v krátké sledu jen pár centimetrů pokusům Hrušky, Růžičky a Doležala. V 32. minutě nepříjemně pálil Balaštík, ale Fruch byl pozorný. Nevyzrál na něj poté ani z bezprostřední blízkosti střílející Balán. Když promarnil v poslední minutě druhé třetiny sólo unik přímo z trestné lavice slávistický Žižka, šlo se do kabin na druhou přestávku stále za stejného stavu.

Obraz hry v posledním dějství byl velice podobný druhé třetině. Hosté hráli aktivně a vytvářeli si v obraném pásmu domácích tlak, který se stupňoval díky přesilových hrám. Ve 44. minutě dokonce zazvonila po Bednářově pohotové střele tyč zlínské branky, ale gól Slavii dnes přán nebyl. Berani unikali k rychlým brejkům a puky často jednoduše nahazovali. V 49. minutě měl blízko ke gólu Kollár. Furch jeho ránu s vypětím všech sil zlikvidoval.

Slavii k vyrovnání nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. Branka již nepadla. Zápasu dominovali oba mladí brankáři, kteří si počínali jako zkušení mazáci. Sedláček pokryl všech 43 střel. Zápas rozhodně nebyl podprůměrný a pod fotbalové skóre se podepsali právě oba mladí gólmani.

Ohlasy trenérů
Zdeněk Venera (Zlín):,,Oba gólmani zachytali výborně. Na obou stranách byla řada šancí a příležitostí. Diváci se určitě nenudili. Hokej měl velmi dobrou úroveň. "

Jiří Kalous (Slavia): ,,Měli jsme pomalejší začátek. Domácí měli lepší vstup do utkání. Během prvních deseti minut si Zlín vytvořil tlak a podařilo se mu vstřelit branku. Poté se hra vyrovnala. Bohužel jsme nebyli schopni vstřelit gól, což bylo v dnešním zápase rozhodujícím faktorem."

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více