Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. listopadu 2008

V cestě stojí Litvínov

Zápasový kolotoč je neúprosný. Ve středu večer slávisté vyrabovali švédský Linköping a už v pátek je na programu extraliga, konkrétně utkání v Litvínově. Červenobílí na Reichla a spol. v této sezoně již jednou narazili a nedopadlo to dobře, v Praze zvítězil Litvínov 3:1. Oplatí jim Růžičkova parta stejnou mincí?

Souboj třetího s druhým je jednoznačným magnetem pátečního kola. Pokud v něm Litvínovší zvítězí, vůbec poprvé v sezoně se v tabulce vyšvihnou před Slavii. "My nekoukáme na to, o jaké umístění hrajeme. Chceme hlavně splnit náš sezonní cíl - play off. Po pauze už se hlavně těšíme na zápasy, uvidíme, co s námi přestávka udělala. Slavia má nebezpečné brejky, z nich umí dávat góly i v oslabení," řekl pro agenturu ČTK trenér Severočechů Jaroslav Hübl.

Lodivod domácích se může spolehnout především na nestárnoucí duo Robert Reichel – Jiří Šlégr, vůdčími osobnostmi jsou také Viktor Hübl s Vojtěchem Kubinčákem. “Litvínov má velmi dobré mužstvo, ale i pro mě je trochu překvapení, že jsou letos tak nahoře. Velkou zásluhu na tom má Alby Reichel. Má fazonu a tým hraje hlavně přes něj,“ podotýká trenér Slavie Vladimír Růžička. Ten má proti Litvínovu o motivaci vždy postaráno - před 45 lety se tam narodil. “Trochu zvláštní zápas to pro mě samozřejmě je, ale už to moc neprožívám. Do Litvínova jezdím moc rád, vždycky je tam skvělá divácká kulisa a hraje se dobrý hokej. Vyprodáno podle mě bude i zítra, takže divák si přijde určitě na své,“ říká slávistický boss.

Ten se ve své mysli vrátil i k již zmíněnému utkání v O2 Areně, ve kterém naplno bodovali hráči Litvínova. A to jako vůbec první hosté v sezoně. “Nechci snižovat jejich tehdejší výkon, porazili nás zaslouženě, ale ten zápas podle mě nebyl příliš kvalitní. Oni zkrátka ubránili střední pásmo, s čímž jsme měli problémy. Věřím, že teď jim porážku oplatíme,“ burcuje své svěřence Růžička, který počítá se stejnou sestavou jako v Linköpingu. “Do brány se postaví Adam Svoboda,“ prozrazuje otázku gólmanského postu.

Jak dopadne vstup Slavie do čtyřzápasové série na ledě soupeřů, budeme vědět už v pátek večer. Pro ty, kteří nemohou naše mužstvo povzbudit přímo na severu Čech, je připravena tradiční on-line reportáž.

Autor OH
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více