Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.11.2008

Junioři podruhé v řadě doma naplno bodovali

21. kolo, pátek 21.11.2008, Slavia - Havířov
Slavia
4:2
0:1, 3:0, 1:1
Havířov

Branky a nahrávky: 21. Česnek(Vrdlovec), 30.(Doležal O., Hafenrichter), 37. Doležal T.(Hafenrichter, Hertl), 59. Vrdlovec - 18.Protasenja(Jindřich), 48.Maruna(Slavík). Rozhodčí: Arnošt - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 10:8(navíc Palaščák 10min OT a Hruška trest ve hře). Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 198.

Sestavy

Slavia

Furch - Blažek, Horváth, Šíma, Krejčí, Hertl, Humpolíček - Poletín, Palaščák, Doležal T., Petřáň, Koubek, Žejdl, Vokál, Česnek, Vrdlovec, Hafenrichter.

Havířov

Vašut - Strmeň, Slavík, Urbanczyk, Zientek, Krutil, Hruška, Jindřich - Rušbašan, Wrobel, Katreniak, Chaloupka, Matysz, Protasenja, Klimša, Haas, Maruna, Videlka, Slavíček.

P r a h a - Červenobílá juniorka dokázala vyhrát v druhém domácím utkání po sobě. V pondělí zvítězila nad Chomutovem a v pátek to odnesli mladíci z Havířova. Ve velmi nervóznim a napínavém duelu rozhodovaly hlavně přesilovky. Havířov proměnil dvě a Slavia dokonce tři početní výhody. Vítěznou branku si po pěkné kombinaci připsal Tomáš Doležal.

Od začátku se utkání neslo v poměrně svižném tempu, ale ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat žádnou vážnější příležitost. Až v 9.minutě se s přispěním čárového rozhodčího do šance řítil hostující Jan Chaloupka. Dominik Furch v brance Slavie však precizním skluzem vystihl úmysl havířovského útočníka.

Dvě a půl minuty před koncem prvního dějství se Havířov dostal do vedení. Antolij Protasenja uplatnil svůj důraz před brankou a v přesilovce pohotově dorazil střelu Tomáše Jindřicha. 0:1.

Nic víc se již v první třetině neudálo, a tak odcházela mužstva do kabin za těsného havířovského vedení.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Pražané a už ve 23.vteřině druhé třetiny bylo vyrovnáno. Tvrdou střelou ze střední vzdálenosti se prosadil Jan Česnek. 1:1.

Chvíli v 29.minutě vstřelila Slavia druhý gól. Branka Davida Krejčího však padla až po pískání, takže nemohla být uznána.Vzápětí se už domácí mohli radovat z vedení. Střelu Ondřeje Doležala úspěšně tečoval Lukáš Žejdl a jeho gól rozhodčí tentokrát nemohl neuznat. 2:1.

V 37.minutě to bylo už o dvě branky. Gólová akce vedla po ose Hertl, Hafenrichter a střelec Tomáš Doležal. 3:1.

Hosté se poté snažili snížit, ale Jan Maruna orazítkoval pouze tyč Furchovy branky. Po konci druhé dvacetiminutovky tedy platil stav 3:1.

Hned od začátku třetí třetiny bylo na hostech znát, že se pokusí se zápasem ještě něco udělat. Daleko více se tlačili do střelby a v 50.minutě dosáhli tíženého snížení. Jan Maruna skóroval s přispěním slávistického obránce Horvátha, od kterého se puk odrazil za bezmocného Furcha. 3:2.

V čase 54.57 se nechal za přílišné diskutování vyloučit havířovský kapitán Antonín Hruška. Neudržel nervy na uzdě a pokračoval v kritice rozhodčího. Hlavní sudí se nakonec rozhodl udělit Hruškovi tzv. trest ve hře. O osudu utkání tedy bylo prakticky rozhodnuto, protože téměř celý zbytek utkání měla Slavia výhodu jednoho muže v poli.

Havířov se ještě pokoušel utkání zvrátit a dokonce se odhodlal i ke hře bez brankáře. Domácí však tlaku odolali a minutu před koncem navíc potvrdil jejich vítězství střelou do prázdné branky Daniel Vrdlovec.

Vcelku pohledný zápas tedy skončil vítězstvím sešívaných mladíků v poměru 4:2

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video