Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
24. listopadu 2008

Slávisté se po dlouhé době představí doma, přijede Znojmo

Posledních pět utkání odehrála Slavia na různých extraligových stadionech a k tomu ještě jedno ve švédském Linköpingu. Téměř po měsíci tak může slávistický fanoušek opět vidět své hráče na domácím ledě v O2 Areně. Slávisté se doma pokusí o to, co se jim venku nedařilo. Vyhrát. Znojmo ale nebude snadným soupeřem. V poslední době se zvedá a už se odpoutalo z posledního místa.

Náš soupeř

Klub založen: 1933
Trenéři: Radim Rulík, Václav Baďouček
Největší úspěchy: ČR: 3. místo (2005/06), 5. místo (2000/01)
Internet: www.hcorli.cz
Hvězdy týmu: Jiří Dopita, Jiří Trvaj, Roman Erat

V extralize se nedaří

V normální hrací době Slavia naposledy vyhrála téměř před měsícem v bláznivém zápase proti Karlovým Varům (6:5). Od té doby červenobílí v extralize prohráli pět ze šesti utkání. Asistent trenéra Jiří Kalous vidí příčinu v pokažených závěrech zápasů a v příliš mnoho vyloučeních. "Byli jsme často vylučováni a soupeř se tím dostával do tlaku, střílel branky a my jsme ty závěry zápasů z tohoto pohledu nezvládli. Zápasy jsme měli sice dobře rozehrané, ale ztráceli jsme je ve třetí třetině. To je teď v současné době náš problém číslo jedna, na který se musíme zaměřit," říká Kalous.

Návrat zraněných je nejistý

Milan Kraft na začátku sezóny chyběl kvůli zranění ramene a stejné zranění ho sužuje i teď. Trenéři chtějí, aby byl co nejdříve v pořádku, ale nebudou riskovat. Stejné je to i u Jaroslava Bednáře. Právě on možná chyběl při samostatných nájezdech v Třinci, které Slavia nakonec prohrála. U obou hráčů je start v utkání proti Znojmu nejistý.

Slavia nedává góly

Naposledy dali slávisté více jak dva góly v Lize mistrů proti Linköpingu. Jenže v extralize se jí to nepovedlo už šest zápasů. I to je jedna z příčin špatných výsledků. Jedním z mála, kdo si drží střeleckou potenci, je David Hruška. Se čtrnácti vstřelenými brankami je na děleném prvním místě mezi extraligovými střelci. Dokázal dát góly v Litvínově i v Třinci, ale přidalo se k němu jen málo hráčů. Doma proti Znojmu to jistě budou chtít napravit.

Znojmo se zvedá, díky Dopitovi

Olympijský vítěz a mistr světa Jiří Dopita chyběl Orlům v úvodních třinácti kolech. Znojmo se bez něj potácelo na dně tabulky a vyhrálo pouze třikrát. Návrat velezkušeného hráče týmu pomohl. Z třinácti zápasů s Dopitou v sestavě Znojmo osm vyhrálo a odpoutalo se tak z poslední pozice. Nyní Orli letí směrem vzhůru a z jedenáctého místa už mají na dosah příčky zajišťující alespoň předkolo play-off. Na Slavii, kde naposledy vyhráli v lednu 2006, budou chtít svůj vzestup potvrdit. Chybět jim bude obránce Tesařík.

Historická bilance v extralize

Slavia-Znojmo
Celkem: 
51  30 - 3 -18  155:118
Doma: 
27  14 – 2 - 11
Venku: 
24  7 – 1 - 16

Postavení v tabulce

3. Slavia  25  10 - 6 - 2 - 7  72:65  44 
11. Znojmo  25  9 - 2 - 3 - 11  63:71  34 

Poslední zápasy

Linköping - Slavia 4:5 (Liga mistrů)
Litvínov - Slavia 4:2
Liberec - Slavia 4:2
Třinec - Slavia 3:2 SN
Kladno - Slavia 2:1
Znojmo - Ml. Boleslav 3:1
Vítkovice - Znojmo 4:2
Znojmo - Litvínov 5:3
Plzeň - Znojmo 3:4 SN
Znojmo - Liberec 4:3

Sestavy v minulém kole

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Sklenář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Ondráček, Jelínek, M. Čermák. Trvaj - Bičánek, Rýgl, Švrček, Mojžíš, J. Mrázek, Chvátal - M. Růžička, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - J. Svoboda, Meidl, Čachotský - Kucharczyk, Procházka.

Nejproduktivnější hráči

1. Bednář 24 (10+14)
2. Červenka 20 (13+7)
3. Hruška 19 (14+5)
1. Haman 14 (8+6)
2. Erat 14 (7+7)
3. Selingr 14 (6+8)

Brankáři

Svoboda 20 - 2.50 - 92.90
Furch 5 - 2.80 - 91.20
Trvaj 25 - 2.72 - 92.30

Proč přijít na zápas?

1. Slávisté potřebují povzbudit
Červenobílí v lize ztrácejí body, slávističtí fanoušci jim mohou přidat energii, kterou hráči v zápasech potřebují. Fandění jim může pomoci k výhře, která je může nastartovat do dalších zápasů.
2. Doma po dlouhé době a na delší dobu naposledy
Poslední domácí zápas se odehrál 2.11., tedy téměř před měsícem. A kromě zápasu Ligy mistrů proti Curychu slávisté odehrají další utkání v O2 Areně až v polovině prosince po další sérii pěti zápasech na stadionech soupeřů.
3. Během utkání vystoupí BudvarBaby
Krásné dívky v minimálním ošacení se během utkání se Znojmem předvedou v O2 Areně. Více info zde.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více