Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. listopadu 2008

David Hruška: Podobný útlum přijde na každy mančaft

Slavia se teď trápí nejen výsledkově, ale i střelecky. V posledích pěti zápasech vstřelila pouze 9 branek. Ani David Hruška, nejlepší střelec Slavie, nezažívá zrovna brankové hody. V úterním zápase proti Znojmu vstřelil první branku Slavie, poté už však žádnou ze svých šancí neproměnil. Hlavně v prodloužení měl k vítězné brance hodně bízko. "To se občas stává. Někdy to trefí vyrážečku, jindy je to gól," posteskl si Hruška.

Davide, asi se mnou budete souhlasit, že to dnes nebylo ono. Přišlo mi, že vázla hlavně rozehrávka. Kde byl problém?
Tak určitě. Rozehrávku jsme hlavně v prvních dvou třetinách hodně kazili a celkově jsme hráli špatně. Bylo to dáno tím, že Znojmo bránilo střední pásmo v pěti lidech a to se potom těžko hraje. Nezbývalo nám nic jiného, než na červené vzít puk a nahodit ho. Ale myslím si, že se to potom ve třetí třetině zlepšilo.

Vy jste ve třetí třetině dal důležitý vyrovnávací gól a pak v prodloužení jste mohl v přesilovce rozhodnout. Co k tomu chybělo?
Byla to stoprocentní šance. Dostal jsem výbornou přihrávku od Pepy Beránka, střílel jsem z první, ale gólman to chytil. Bohužel se nedá nic dělat. Branku jsme nedali a poté prohráli na nájezdy.

V nájezdech se momentálně Slavii taky moc nedaří. Z posledních šesti nájezdů jste neproměnili ani jeden. Je to opravdu tak, že když se nedaří, tak se nedaří?
Při nájezdech nám hodně chybí Jarda Bednář, který je v pohodě a na penalty si věří. Kdyby jel a první nájezd by proměnil, tak to taky mohlo vypadat jinak. Na druhou stranu jsou nájezdy velká loterie a otázka štěstí.

Teď se to omílá hodně v médiích, ale přesto se Vás zeptám. Co je podle Vás příčinnou současné slávistické herní a výsledkové mizérie?
Tak těžko říct. Myslím si, že takovýto útlum přijde asi na každý manšaft. Záleží jen na nás, kdy se z toho dostaneme a podle mě je to otázka jednoho zápasu. Teď máme sérii zápasů venku, takže prostě musíme jeden zápas vyhrát a doufat, že se to otočí.

Mluvil jste o sérii venkovních zápasů. Myslíte, že to třeba taky hraje svou roli? Přecijen cestování také bere hodně sil.
Mě je to vcelku jedno, jestli se hraje doma nebo venku. Navíc jsme na to zvyklí z loňska, kdy také byla podobná série. My teď zkrátka musíme uhrát nějaké body nehledě na to, kde hrajeme.

Není to tak, že byste teď odsunuli extraligu na druhou kolej a soustředili se pouze a jen na důležitý zápas Ligy mistrů?
Já si myslím, že ne. Když se kouknete na tabulku, tak týmy se na nás zezadu dotahují a stačí ztráta třeba šesti bodů a můžeme být např. devátí. Takže na extraligu se musíme soustředit. V neděli hrajeme v Pardubicích a pak už nás čeká Curych, což je pro nás samozřejmě velmi důležité utkání, na které se musíme dobře připravit a vyhrát.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více