Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.12.2008

Dorostenci smetli Liberec už v první třetině

27. kolo, pondělí 8.12.2008, Slavia - Liberec
Slavia
4:2
3:0, 1:0, 0:2
Liberec

Branky a nahrávky: 6. Hertl (Kadlec), 8. Kotyra (Novák), 20. Hruška (Kadlec, Hertl), 28. Kadlec (Rittig, Jaškin) - 57. Dám (Bednárik, Maďar), 59. Maďar (Rohal). Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Hodek - Bádal, Pouzar. Diváci: 254. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Šteiner, Jeník, Hruška (A), Rittig, Semrád, Novák - Tůma, Müller, Hertl, Cikánek (A), Kotyra, Tomek, Veber, Jaškin, Moravec, Kadlec (C).

Liberec

Jelínek, Krakoška (od 8. min) - Bednárik, Říha, Čechura, Rohal, Najman, Dám (C) - Urban, Příkazský, Bittner, Kouba, Psota, Šetka, Maďar (A), Morong, Miškovský.

Už po osmi minutách zápasu proti Bílým Tygrům vedli slávisté nad hostujícím týmem 2:0. Když pak v poslední minutě první třetiny přidal slávistický obránce David Hruška třetí branku, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Liberečtí se na konci třetí třetiny přeci jen prosadili, ale dokázali už jen snížit na konečných 4:2 pro domácí.

Zápas začal ofenzivním tlakem domácích. Hned v šesté minutě se dočkali i prvního gólu. Tomáš Hertl vypálil golfovým způsobem puk za záda libereckého Jelínka. Asistenci si připsal kapitán Slavie, Jakub Kadlec. Domácí se ale radovali ještě jednou během prvních deseti minut zápasu. V osmé minutě vybojoval Müller během přesilové hry puk v útočném pásmu, který po trase Novák - Kotyra doputoval až do brány. Nejprve vypálil od modré čáry Novák, puk před brankou zachytil Kotyra, který z otočky skóroval. Po druhé brance se v hostujícím týmu prohodili brankáři. Za Jelínka naskočil Krakoška. Výměna ochránců branky hostů Bílým tygrům rozhodně pomohla. I přesto ale dostali ještě během první třetiny jednu branku. Chvíli před koncem úvodní třetiny se prosadil mohutný obránce Ladislav Hruška. Sjel ze své pozice před bránu a 15 vteřin před koncem třetiny z první rozhoupal síť za zády Krakošky.

Do druhé třetiny nastoupili domácí hráči s jistým tříbrankovým náskokem. A svůj náskok dokázali ještě před polovinou zápasu zvýšit. Třetí bod a první branku v zápase si připsal Jakub Kadlec, který před bránou dorážel Rittigovu střelu, další asistenci na čtvrtém gólu sešívaných dorostenců si připsal Jaškin. V druhé polovině prostřední dvacetiminutovky se začali patřičně probouzet i útočníci Liberce, ale k žádné změně skóre to nevedlo.

V závěrečné třetině, která začínala se čtyřbrankovým náskokem Slavie se začali otevírat dvířka vedoucí k trestné lavici domácích víckrát než by si sami hráči představovali. Po třech přesilových hrách se tak dočkali branky i tygři. V čase 56:02, během přesilové hry tygrů vypálil nechytatelnou střelu z dálky Jan Dám a snížil tak stav utkání na 4:1. V závěrečných dvou minutách utkání ještě vrátil hostům jiskřičku naděje ve vyrovnání Patrik Maďar, který se v úniku před obránci domácích nemýlil a přesně zakončil za Dlouhého záda.
Autor Patrik Kubečka, Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více