Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.12.2008

Dorost po strašném začátku porazil Kladno

30. kolo, pátek 12.12.2008, Slavia - Kladno
Slavia
3:2
1:2, 1:0, 1:0
Kladno

Branky a nahrávky: 19. Adam Chlapík (Müller), 21. Dimitrij Jaškin (Chlapík), 60. Michal Hellar (Kadlec, Hertl) – 1. Jiří Sekáč (Butor, Doskočil), 5. Vojtěch Butor (Sekáč, Gutwald). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Souček – Komárek, Krátký. Diváci: 102. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Šteiner, Jeník, Hruška (A), Rittig, Nedomlel, Semrád, Novák - Tůma, Müller, Hertl, Cikánek (A), Chlapík, Kotyra, Tomek, Veber, Jaškin, Moravec, Kadlec (C), Hellar.

Kladno

Ilašenko - Steigauf, Gutwald, David, Motejlek, Doudera, Pfeifer - Gottlieb, Obr, Doskočil (C), Sekáč (A), Dittrich, Kalla, Stach (A), Hammerbauer, Novák, Butor, Znamenáček, Redlich.

Velmi napínavé utkání předvedli dorostenci v pátek večer. Již od první minuty utkání museli čelit vedení soupeře. Po čtvrté minutě dokonce o dvě branky. Ale již ke konci první třetiny dokázal Chlapík snížit skóre na 1:2. Hned začátkem následující dvacetiminutovky dokonce vyrovnal Jaškin. Skóre zápasu se pak na téměř 40 minut ustálilo na 2:2. Až v poslední minutě utkání rozhodl svou brankou o vítězství Slavie Michal Hellar. Za Kladno skórovali Sekáč s Butorem.

Ospalá sešívaná obrana dostala hned v prvních minutách zápasu pořádný šok od ofenzivně hrajícího Kladna. Hned v čase 00:36 prostřelil Jiří Sekáč brankáře Dlouhého. Kladenská kanonáda pokračovala až do čtvrté minuty, kdy opět mohli hostující hráči zvednou vítězoslavně ruce nad hlavu. Vojtěch Butor opět za téměř neschopnou obranou domácích poslal puk do sítě Dlouhého. Po druhé brance ve své síti se probrala do hry i obrana domácích a začala značně ztěžovat práci kladenským útočníkům. Ve 13. minutě se dostal do šance ke snížení skóre Hruška, který se s pukem ocitl u tyčky branky soupeře, Ilašenkův beton byl však na místě včas. Až o pět minut později se dočkali hráči ve světlých dresech kontaktního gólu. Ve vlastním pásmu se dostal k puku Müller, který ho poslal až na Adama Chlapíka, který si v cestě k brance poradil s jedním obráncem soupeře a následně bravurně zakončil mezi betony Ilašenka.

Do druhé třetiny nastoupili hráči domácích se stejným nasazením jako jejich soupeři ti třetiny předcházející. První útočnou akci po přestávce proměnil Dimitrij Jaškin, asistenci a druhý bod v zápase si připsal Adam Chlapík. Pár minut nato se oba týmy málem dočkaly další branky. Nejdříve Cikánek netrefil z velkého úhlu odkrytou branku, následně z kladenští z protiútoku nastřelili horní tyč Dlouhého branky. Další šanci skórovat měli domácí během přesilové hry, která začala ve 26. minutě, Ilašenko však byl bezchybný.

Závěrečné části hry se opět začal prosazovat kladenský útok a většinou se hrálo v obranném pásmu Slavie. Domácí obrana však nezopakovala pasivní hru, jakou se uvedli v začátku utkání a společně se skvěle chytajícím Dlouhým ničili všechny pokusy hostů. Na příliš ofenzivní hru málem hosté doplatili v 55. minutě, když dvojici Chlapík – Jaškin stáli v cestě k bráně pouze dva domácí obránci, druhému jmenovanému však nepřálo štěstí a jen těsně minul branku. Až osmapadesát vteřin před koncem utkání „rozseknul“ nerozhodný stav Michal Hellar, který ve spolupráci s Kadlecem a Hertlem zajistil vítězství svému týmu.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video