Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.12.2008

Slavia obrat nedotáhla, domů se vrací s prázdnou

, neděle 14.12.2008, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
5:3
1:0, 2:0, 2:3
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Zucker (Prošek), 24. Dobroň (Košťál), 25. Pech (Jiří Hanzlík), 54. Košťál (Skuhravý), 60. Skuhravý (Kumstát) - 47. P. Jelínek (Kadlec), 50. Kadlec (Tomica), 51. D. Hruška (Kadlec, Bednář). Rozhodčí: Turčan - Pavlovič, Kis. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 3510.

Sestavy

Karlovy Vary

Mensator - Dobroň, Čutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Jiří Hanzlík, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťal - Dej, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zucker, J. Bauer, Zaťovič.

Slavia

Svoboda - Kadlec, Vašíček, Drtina, J. Novák, Žižka, Kolařík, Sloboda, Špelda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Ondráček, Sklenář, M. Čermák.

Po dvou třetinách prohrávali slávisté v Karlových Varech 0:3 a vypadalo to, že se zápas bude už jen dohrávat. Jenže chyba lávky - Růžičkovi svěřenci se zvedli a během čtyř minut vyrovnali, šokovaného soupeře však čtvrtou brankou nedorazili. A to se ukázalo jako klíčové. Šest minut před koncem se totiž trefil domácí Košťál a Energie nakonec vyhrála 5:3.

Hodně napínavý duel zhlédli v neděli v podvečer příznivci hokeje na zimním stadionu v Karlových Varech. V lázeňské metropoli se představila pražská Slavia a rozhodně se bylo na co dívat. Domácí Energii bohužel červenobílí nechali všechny body, když podlehli těsně 3:5.

Úvod střetnutí patřil domácím. Po několika šancích se ujala dělovka Davida Zuckera. Karlovarský benjamínek zapomenut obránci postupoval sám a střelou golfem vymetl horní růžek Svobodovy branky.

Energetici ožili a vytvořili si celou řadu šancí. Obzvláště ve dvou přesilovkách to před Adamem Svobodou doslova hořelo.

Dalších branek se dočkali diváci až ve druhé části. Energetici neponechali nic náhodě a na Slavii doslova vlétli. Adam Svoboda měl plné ruce práce.

Ve 24. minutě se už 3510 diváků dočkalo. Jan Košťál vypálil a Michal Dobroň, který si sjel z modré čáry až na brankoviště, doklepl vyražený puk. Za dalších 48 vteřin přidal třetí branku Lukáš Pech a s Pražany to vypadalo špatně. Domácí útočili a hosté měli co dělat, aby nepadly další góly do jejich sítě.

V závěru třetiny si hokejisté Slavie zahráli přesilovku pět na tři, kterou si přenesli i do třetího dějství. Ale ani při této výhodě se neprosadili.

Nicméně výhoda dvou mužů v poli Slavii v úvodu této části hry pomohla. Pražané začali být aktivnější, důraznější a vytvořili si i několik šancí. Ve 47. minutě viděl Kadlec na modré čáře najetého Petra Jelínka a ten střelou pod lapačku překonal Mensatora.

Slavii narostla křídla. Tak jako Energie ve druhé třetině, tak i Pražané se dokázali trefit dvakrát během jediné minuty. V 50. minutě to byl Tomáš Žižka a o 44 vteřin později David Hruška, kteří se zapsali do listiny střelců.

Karlovaráci ale mají první pětku. Václav Skuhravý vybruslil zpoza branky, našel volného Jana Košťála na kruhu, který bombou k tyči překonal Svobodu. Hosté to zkusili v závěru bez brankáře a kapitán Václav Skuhravý střelou do prázdné slavistické svatyně zpečetil utkání. Energie si připsala tři body za vítězství 5:3.

Ohlasy trenérů
Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): Výsledek 3:0 byl pro nás trochu zakletý. Možná že i z podvědomí toho minulého zápasu z Litvínova. Do toho prvního gólu, který jsme dostali, jsme hráli velice dobře. Bruslili jsme a vytvořili si několik šancí. Poté jsme pro mě z nepochopitelných důvodů přestali hrát. Soupeř toho pochopitelně využil a potrestal nás. Naštěstí vstřelil Honza Košťál branku, po které jsme se opět vrátili do hry. Musím poděkovat divákům, kteří nám i za stavu 3:3 stále fandili.

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): Z naší strany to byl velice špatný vstup do utkání. Dostali jsme tři branky. Energie měla kvalitní nástup, který se jí podařil brankově vyjádřit. Ve třetí třetině jsme se zvedli a podařilo se nám vyrovnat. O to těžší byl ten direkt, který jsme v závěru dostali, a bohužel jsme opět bez bodu.

Autor Jan Čech, OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více