Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.12.2008

Junioři vyhráli první derby v sezoně

33. kolo, sobota 20.12.2008, Slavia - Sparta
Slavia
7:6
3:1, 0:2, 4:3
Sparta

Branky a nahrávky: 11. Daniel Vrdlovec (Česnek, Hafenrichter), 12. Michal Poletín (T. Doležal), 17. Michal Poletín (Kachlík), 41. Jan Česnek (Hafenrichter, Vrdlovec), 42. Jakub Kachlík (T. Doležal), 52. Jan Česnek (Vrdlovec, Horváth), 56. Tomáš Doležal (Poletín, Humpolíček) - 13. David Tůma (Antončík), 27. Petr Morkes (Kutlák), 31. Jiří Chára (Forman), 47. Miroslav Forman (Kafka), 51. Šimon Antončík (Tůma), 53. Patrik Husák (Morkes). Vyloučení: 5:6 navíc Hafenrichter 10 min za zásah do oblasti hlavy a krku a T. Doležal 10 min za nesportovní chování (oba SLA). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Pešina - Lhotský, Zavřel. Diváci: 69. Průběh utkání: 2:1, 3:1, 3:3, 5:3, 5:5, 6:5, 6:6, 7:6

Sestavy

Slavia

Krch - Barák, Horváth, Šima, Krejčí, Gaisler, Humpolíček - Poletín, Palaščák, Doležal T. (A), Mavrojanidis, Koubek, Hafenrichter, Kachlík (C), Česnek, Vrdlovec.

Sparta

Knap, Novotný (od 52. min) - Vošmik, Veslý, Hanzl, Drvota, Warneke, Husák - Tůma, Kafka (A), Slaba (C), Morkes, Chára, Forman, Kutlák, Sovík, Antončík.

Úvodní dvacetiminutovku prvního juniorského derby v sezoně zakončili za stavu 3:1 dvoubrankovým náskokem sešívaní. Sparta naopak ovládla třetinu prostřední, po jejímž konci bylo skóre vyrovnané – 3:3. Další dva góly z hokejek domácích během prvních 3 minut závěrečné časti hry na vítězství také nestačily a Sparta v 51. minutě opět vyrovnala na 5:5. Hned následující minutu se ale opět dostali do vedení domácí, ale i potřetí v zápase dokázali hosté vyrovnat na 6:6. Až gól Tomáše Doležala z 56. minuty zajistil Slavii vítězství v derby v poměru 7:6.

V sobotním derby pražských S se jako první radovali domácí. V jedenácté minutě se o první gól utkání postaral Daniel Vrdlovec, který se strefil během přesilové hry a potrestal tak první vyloučení holešovického týmu. O necelou minutu přidal svou trefu další domácí útočník - Michal Poletín. Ale Sparta se zmohla na rychlou odpověď, přesně v čase 12:00 dostal za záda domácího Krcha hostující David Tůma. Sešívaným ovšem dvoubrankový náskok vyhovoval více, a v 17. minutě vstřelili svojí třetí branku v zápase. Jejím autorem se stal opět Michal Poletín, druhou asistenci v zápase si připsal Tomáš Doležal.

Do druhé části hry hosté naskočili hosté s jediným cílem – vyrovnat. Jejich cíl jim mohl oddálit domácí Vrdlovec, který ve 24. minutě stál před odkrytou klecí hostujícího Knapa, puk ale nedokázal potřebně zpracovat. Na to odpověděl nejprve hostující Kafka, který pěknou kličkou zmát obránce domácích, jeho střela se však odrazila od betonu pozorného Krcha. Nakonec se jim přeci jen podařilo vstřelit kontaktní branku – v čase 26:09 se prosadil Petr Morkes, jehož střela od mantinelu se smolně pro brankaře hostů odrazila od tyčky přímo za jeho záda. Již pouze jednobrankový náskok domácích dokázali hosté dohnat ve 31. minutě. Jiří Chára se nejlépe zorientoval v chumlu před brankou a dokázal dotlačit před písknutím rozhodčích puk za brankovou čáru. Po čtyřiceti minutách hry se hráči rozcházeli na druhou přestávku za vyrovnaného stavu 3:3.

Začátek závěrečné části hry patřil jednoznačně hostům, kteří si dokázali vydobýt zpět své vedení. Již v čase 40:11 se prosadila jedna z opor domácího týmu - Jan Česnek a o minutu později zvyšoval opět na rozdíl dvou branek sešívaný kapitán Jakub Kachlík. Dvoubrankový náskok vydržel domácím pouze do 47. minuty, kdy se opět prosadila hostující ofenziva, konkrétně Miroslav Forman opět snížil skóre zápasu na 5:4. A o čtyři minuty později přišlo dokonce druhé vyrovnání v zápase. Tentokrát se o něj postaral v čase 50:28 Šimon Antončík. Na to domácí odpověděli nejlépe jak mohli - Jan Česnek svou druhou brankou v zápase opět poslal svůj tým do vedení, osm minut před koncem hry. Sparta ovšem opět vyrovnává. Na 6:6 srovnává skóre zápasu v 53. minutě Patrik Husák. I přes to, že byl zápas velice vyrovnaný, nakonec se našel vítěz ještě v základní hrací době. Sedmou brankou sešívaných zvrátil celý zápas ve prospěch celého týmu Tomáš Doležal, který se za asistence Poletína a Humpolíčka prosadil v čase 55:23. Na tuto poslední branku zápasu již Sparta odpovědět nedokázala.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více