Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. prosince 2008

Do Prahy zavítá lídr extraligy

Závěr kalendářního roku 2008 zastihl extraligu ve vysokém tempu. Na posledních 6 dní v roce byly naplánovány hned tři soutěžní kola. Na rozdíl od ostatních si hokejisté vánočních svátků moc neužijí a musí se soustředit na důležitá utkání. Hokejisty Slavie čeká 28.12. navíc nelehký soupeř. Na domácím ledě vyzvou totiž vedoucí tým tabulky z Litvínova. Zápas začíná netradičně už v 15.00, takže po nedělním obědě není nic lepšího než s celou rodinou vyrazit za hokejem. Po zápase je pro fanoušky připravena autogramiáda hráčů Slavie.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Jaroslav Hübl, Petr Rosol
Největší úspěchy: Československo: 3x 2.místo (1978, 1984, 1991), ČR: 2.místo (1996)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Robert Reichel, Jiří Šlégr, Viktor Hübl

Slavii Ježíšek formu nenadělil

O pražské Slavii se v současnosti hodně mluví a její herní mizérie snad prošla už všemi médii. Úřadující mistr extraligy totiž rozhodně nehraje to, co se od obhájců prvního místa očekává. Na začátku sezóny se zdálo, že Slavie i letos suverénně dokráčí až na samý vrchol O2 extraligy, ale nyní musela změnit své priority a soustředit se hlavně na postup do play-off. Do konce základní části zbývá 18 kol a sešívaní drží 8.pozici zaručující postup do předkola play-off. Tabulka je však nesmírně vyrovnaná a každá výhra může znamenat postup o několik příček výše, ale naopak každá prohra může zapříčinit pád do nepostupových vod tabulky. Slavia není zrovna ve formě, na druhou stranu má ještě relativně hodně času na to, aby se zvedla a vyhoupla se minimálně na šestou příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále.
Slávisté jistě neprožili klidné Vánoce a každému se honila hlavou jejich nelichotivá bilance. Z posledních 14zápasů dokázali naplno bodovat jen na hřišti poslední Mladé Boleslavi a všichni doufali, že pod stromečkem naleznou ztracenou formu. Zápas proti Plzni však ukázal, že ani Ježíšek se nad Slavii neslitoval. Sešívaní prohráli 4:5 po prodloužení, přestože měli utkání rozehráno více než slibně. Po první třetině totiž vedli nad Západočechy 2:0, ale nakonec se museli spokojit pouze s bodem, který gólem tři minuty před závěrečnou sirénou zajistil kapitán Josef Beránek. Prodloužení po necelých dvou minutách ukončil plzeňský útočník Jaroslav Kracík, takže ani tentokrát si Slavia nedopřála pocit vítězství. Navíc nyní stojí před Pražany úkol více než složitý. Na ledě O2 Arény přivítají 1.celek naší nejvyšší hokejové soutěže hokejisty Litvínova.

Litvínov válí

Mužstvo okolo Roberta Reichela je ve zcela opačné situaci než úřadující mistr. Zvítězilo ve čtyřech zápasech v řadě a vede tabulku s pohodlným náskokem sedmi bodů na druhé Vítkovice. V posledním utkání navíc porazilo právě svého největšího pronásledovatele ze severu Moravy v poměru 5:2. O formě a dobrém výkonu Litvínova svědčí i výrok jejich asistenta trenéra Petra Rosola, který při hodnocení zápasu použil dvakrát slovo parádní: „Odehráli jsme parádní první třetinu, ve které jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině jsme se ubránili při dlouhém oslabení ve třech a to asi rozhodlo. V poslední části jsme si výsledek parádním výkonem pohlídali.“ Sebevědomí chemiků tedy jistě dosahuje do značných výšin a předvést se budou chtít i na ledě Slavie. Litvínovu se letos proti Slavii daří a v obou vzájemných střetnutí dokázal Pražany o dva góly porazit. Navíc to byl právě on, kdo jí uštědřil první porážku v sezoně. Mnozí z vás si jistě pamatují, jak v devátém kole skončila slávistická neporazitelnost právě na hokejkách Litvínova. Nyní jsou však obě mužstva ve zcela jiné situaci a favoritem utkání je bezesporu tým ze severozápadu Čech. Domácí však rozhodně nedají svému soupeři nic zadarmo a právě v zápase proti vedoucímu celku tabulky budou chtít předvést to nejlepší, co v nich je. Zápasy bývají vždy pikantní pro slávistického trenéra Vladimíra Růžičku, který se v Litvínově prožil své hokejové mládí.

Po zápase bude připravena autogramiáda hráčů Slavie

Pokud patříte mezi sběratele podpisů anebo se chcete osobně setkat s hokejisty Slavie máte v neděli jedinečnou příležitost. Po skončení utkání je totiž pro fanoušky připravena autogramiáda hráčů HC Slavia Praha. Akce bude probíhat za sektorem 105.

Postavení v tabulce

1. HC Litvínov           34 19 4 1 10 113 : 93        66	
8. HC Slavia Praha       34 11 7 5 11 99 : 100        52	 

Co mají oba týmy společného

Z kádru Litvínova prošli ve své kariéře Slavií Daniel Branda, Petr Franěk a Viktor Hübl. Ze současných slávistů oblékali v minulosti žlutočerný dres kapitán Josef Beránek a David Hruška. Trenér Slavie Vladimír Růžička je litvínovským odchovancem.

Poslední zápasy

Vítkovice - Slavia 6:3
Karlovy Vary - Slavia 5:3
Slavia - České Budějovice 3:4sn
Slavia - Zlín 3:5
Plzeň - Slavia 5:4p
Mountfield - Litvínov 5:1
Litvínov – K. Vary 5:4
Ml. Boleslav - Litvínov 2:4
Litvínov - Plzeň 6:1
Vítkovice – Litvínov 2:5

Sestavy v minulém kole

A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Sloboda, Kolařík, - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - T. Svoboda, P. Jelínek, M. Čermák - Doležal. J.Hübl - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, Vobořil, Skuhrovec - Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V.Hübl, Trávníček - Bahenský, Branda, Jenáček - Jánský, Heinisch, Šinkovič.

Nejproduktivnější hráči

1. Bednář 36 (12+14)
2. Červenka 30 (18+12)
3. Hruška 28 (20+8)
1. Robert Reichel 33(11+22)
2. Viktor Hübl 30(16+14)
3. František Lukeš 27(15+12)
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více