Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. ledna 2009

Tomáš Micka: Žádný zápas není snadný

Slávistický buldozer Tomáš Micka si v utkání proti Kladnu připsal gól a dvě asistence. Po jeho brance na 2:0 z páté minuty Slavia ovládla utkání. Když ve čtrnácté minutě nabil na modrou čáru Janu Novákovi, bylo již téměř jisté, že hosté odjedou z Prahy s prázdnou. „Zápas jsme zvládli jako tým,“ pochvaloval si skromně Micka.

Zápas se domácím povedl po všech stánkách. Slavia soupeře přejela. Skóre 5:1 mluví za vše. Kvantum šancí navíc červenobílí promarnili. „Dneska jsme hráli výborně, snažíme se hrát zezadu a dělat rychlé protiútoky a tahle hra přináší ovoce. Díky bohu za to, že nám to tam padá,“ je rád Tomáš Micka.

Po první třetině, kdy domácí vedli 3:0 a kdy se Kladno nezmohlo téměř na nic, zavládla v hledišti euforie. V kabině však nikoliv. „Je pravda, že první třetina z naší strany neměla chybu, ale v předchozích zápasech jsme také vedli o několik gólů, pak jsme dostali blbé góly a bylo z toho ještě drama. Takže dneska jsme se soustředili na obranu a rychlé protiútoky,“ řekl Micka a dodal: „Chvílemi jsme je v druhé třetině zbytečně pouštěli do hry. To bylo z naší strany vcelku zbytečné.“

Domácí hokejisté se rozhodně nenechali třígólovým náskokem uspat. Moc dobře vědí, že to se v hokeji může hodně rychle vymstít. „Když si vezmete minulý zápas s Libercem, tak jsme se dostávali pod tlak téměř celou třetí třetinu. To jsme také vedli o tři branky a mohlo to dopadnout špatně. Nelze nic podcenit,“ uvědomuje si Micka.

Slavia si ve čtyřzápasové domácí sérii připsala čtyři vítězství. Po každé byl v brance Stanislav Neruda. Téměř pětatřicetiletý extraligový debutant. „Standa chytá výborně. Nesmíme ale zapomenout, že Áda nás držel první polovinu sezony. Musíme zodpovědně bránit a co nejvíce gólmanovi pomáhat. Ať je v brance, kdo chce,“ říká Micka.

Slávistický hráč s „61“ na zádech asistoval ve 42. minutě Milanovi Kraftovi při brance na 4:0. Oplatil mu tak skvělou přihrávku na jeho branku. Na Kraftovi s Mickou bylo v průběhu sezóny vidět, že hodně chtějí prodat ze sebe to nejlepší. Gólové úspěchy však moc často nepřicházely. „Nevím, jestli se nám zvedá forma, ale je pravda, že dneska nám zápas sednul a já jen doufám, že v tom budeme i nadále pokračovat,“ dodává Micka. Slávističtí fandové si jistě přejí to samé.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více