Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. ledna 2009

Novák míří do Mladé Boleslavi. "S odchodem jsem počítal," přiznává

Obránce Jan Novák opouští kádr pražské Slavie. Odchází na hostování do Mladé Boleslavi. "Moc se tam těším. Jdu do klubu, který o mě stojí a má ve mně důvěru. Slavia ji neměla... říká třicetiletý bek, jenž se do červenobílého tábora vrátil loni v lednu. Nyní ho bez famfár opouští.

Odchovanec Havlíčkova Brodu, který si extraligu zahrál pouze ve slávistickém dresu, dostal zelenou k odchodu už dříve. Po zdlouhavých jednáních se dohodl s Mladou Boleslaví. V ní bude hostovat do 30. dubna 2009.

“S odchodem jsem počítal. Zhruba před měsícem mi na Slavii řekli, že už mi nevěří a chtějí mě poslat jinam. Takhle to v hokeji chodí. Nejsem první ani poslední, kdo si musel sbalit kufry a odejít.“ tvrdí vyhlášený střelec od modré čáry, o kterého se zajímalo hned několik českých klubů.

"Byly tam nabídky z extraligy i první ligy, rýsovala se také cizina, která ale nevyšla. Nakonec jsem si vybral Boleslav,“ podotýká.

Trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička jeho odchod vysvětluje slovy: "Nemohli jsme být spokojeni s Honzovými výkony, které neodpovídaly jeho finančnímu ohodnocení.“

Vyvstává však otázka, co s Novákem bude v květnu, kdy se má do Slavie vrátit. Má zde totiž smlouvu do konce sezony 2009/2010.

"Je možné, že se k nám Honza vrátí. Ovšem musíme se dohodnout za jakých smluvních podmínek,“ říká jasně Růžička.

Novák k tomu poznamenává, že pokud by "ořezání" jeho kontraktu nebylo příliš drastické, na nabídku by kývnul. Ze Slavie se mu neodchází lehce. "Když jsem se sem vracel, znal jsem všechny kluky... Na konci sezony jsme oslavili titul, což bylo samozřejmě krásné," vzpomíná Novák, který si za svou kariéru vyzkoušel angažmá v ruské Kazani, švédské Skelleftee či finském Kärpätu Oulu.

V Boleslavi na něj čekají jako na smilování, jelikož řeší akutní problémy s defenzivou. Hostování končí Hunkesovi a ke zraněným přibyl bek Jindra.

Pikantností je, že se Novák může na ledě Slavie zase brzy objevit. A to už v pátek, kdy do O2 areny přijede právě Mladá Boleslav. "Určitě chci nastoupit. První zápas za Boleslav však odehraji už v úterý, kdy jedeme do Plzně," uzavírá zkušený obránce.

Autor Tomáš Houska, OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více