Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. ledna 2009

Na Slavii vzpomínám jen v dobrém

R i g a - Vypadal sklesle, občas si při rozhovoru promnul husté strniště, které mu vyrašilo na bradě. Byl pozdní večer, pátek 16. ledna, a brankář Adam Svoboda měl právě za sebou první zápas v dresu Avangardu Omsk. Ani několika skvělými zákroky ale nezabránil porážce 4:5 v prodloužení. „Člověk se tak snažil...,“ pokrčil rameny.

Adame, popište, prosím, góly.
První třetina nic moc, dostal jsem takové smolné góly. Dva vlastní, dva jsem vůbec neviděl, jeden byl tečovaný. Žádné štěstí, ale jinak to nebylo tak špatné. Nějaké střely jsem chytil... Může to být jenom lepší...

Takže asi v kabině nebyla moc dobrá nálada...
Nejásali jsme do stropu, ale měli jsme to udržet. Jedno čistě prohrané buly... Ale chyby se stávají. Škoda, mohlo to být veselejší. Trenér říkal, že už hra byla lepší a že se budeme zlepšovat.

Slavia vám asi přirostla k srdci. Jak na ni budete vzpomínat?
Na Slavii vzpomínám jen v dobrém. Proti nemůžu říct ani píp. Krásných zážitků byla spousta a to, že jsem teď na konec nechytal, na nich nic nemění. Přeji jim, aby se dařilo a doufám, že se někdy vrátím dodělat tu práci, kterou jsem nedodělal.

Vybavíte si poslední moment ve slávistické brance?
Se Zlínem doma...? Ne, v Plzni. Trošku smutné..., ale horší bylo, když jsem se loučil s klukama a s celým klubem. Pálilo mě v krku, snažil jsem se držet. Myslel jsem si, že jsem chlap, ale jsem pěkná bábovka.

Víte, jak dnes hráli? (zápas v Rize skončil zhruba ve stejnou dobu jako utkání Slavie s Mladou Boleslaví – pozn. redakce)
Vůbec nevím.

Prohráli 5:7...
Tak to si pěkně zastříleli. Takovej je hokej, jednou vyhraješ sedm nula, jednou prohraješ pět sedm a v tom je ta krása, že se neustále musíš soustředit. Je v tom dost emocí.

Mimochodem, tipněte si, jak by dopadl vzájemný zápas Slavie s Omskem?
To si vůbec netroufám říct, to je strašně těžká otázka.

Když jste byl naposledy v jednom týmu s Jakubem Klepišem, tak jste slavili titul. Zopakujete to?
To by bylo krásný..., ale to je ještě dlouhá a trnitá cesta. Teď hlavně play-off. Tomu s týmem podřídíme úplně všechno.

Děkuji za rozhovor.

Foto Michael Mareš jun.

Autor Michael Mareš jun. (Od našeho zpravodaje z Rigy)
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více