Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. ledna 2009

Sešívané vyzve v 47. kole Plzeň

Pražská Slavia v pátek odehrála v rámci 46. kola O2 extraligy zápas ve Zlíně a hned o dva dny později má na programu další venkovní utkání tentokrát na ledě Plzně. Musí tedy absolvovat přesun z jihu Moravy na západ Čech, kde ji čeká další nelehká bitva o důležité extraligové body. Utkání startuje v 17.30 a půjde o souboj prvního s desátým.

Náš soupeř

Klub založen: 1929
Trenéři: Pavel Hynek, Milan Razým
Největší úspěchy: Československo: 2. místo (1957/58, 1958/59, 1991/92) ČR: 3. místo (1999/00)
Internet: www.hcplzen.cz
Hvězdy týmu: Martin Straka, Tomáš Vlasák, Jaroslav Kracík

Slavia klopýtla, přesto nadále vede

Svěřenci Vladimíra Růžičky v zatím posledním odehraném zápase na ledě Zlína ztratili dobře rozehrané utkání. Po devíti minutách vedli už 2:0, ale vzápětí dovolili zlínským hokejistům snížit a zhruba v polovině zápasu dokonce i vyrovnat. Po trefě Jiřího Drtiny se červenobílí dostali opět do vedení, ale domácí znovu zanedlouho srovnali krok. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, kde byl úspěšnější Zlín, a tak si slávisté na své konto připsali „pouhý“ jeden bod. Jelikož druhé Pardubice svůj páteční zápas zvládly, stáhly náskok Slavie na jediný bod. Dostihy mezi těmito dvěma mužstvy na špici tabulky tedy nadále pokračují. Do hry o první příčku může kromě Slavie a Pardubic zasáhnout už asi jen třetí Litvínov, který na Slavii ztrácí 4 body. Boj o vítězství v základní části bude ještě určitě velmi napínavý. Vítěz si totiž kromě výhodné pozice do vyřazovacích bojů zajistí i přímý postup do hokejové Ligy mistrů, takže se jistě můžeme těšit na zajímavých posledních šest kol.

Plzeň balancuje na hranici postupu do play-off

Hokejisté Plzně v současnosti řeší zcela jiné problémy než její nedělní soupeř. Západočechům se poslední době moc nedaří, naposledy podlehly doma Litvínovu 2:4, a díky nepřesvědčivým výkonům z posledních kol se propadli až na desátou příčku, která jako poslední zaručuje postup do předkola play-off. Na jedenácté Kladno mají náskok 6bodů a na šesté Vítkovice ztrácí 3 body. Každý zápas může být pro Plzeň klíčový a jistě nevzdávají ani souboj o přímý postup do čtvrtfinále, který by jim zaručilo 6.místo.
Vedení plzeňského týmu provedlo na konci minulého týdnu v kádru několik změn. Brankář Jan Chábera vyřešil svůj spor s týmem Českých Budějovic a přestoupil do pražské Sparty, ze které byl do konce sezóny vypůjčen právě Plzni. Opačným směrem putoval obránce Stanislav Hudec. Někdejší slavistická opora gólman Roman Málek, který chytal na začátku této sezóny v Plzni na pozici brankářské jedničky, byl „odsunut“ na pozici trojky a hledá si nové angažmá.

Bednář + Červenka x Vlasák

Duel mezi Slavii a Plzní bude zároveň soubojem tří nejproduktivnějších hráů naší nejvyšší hokejové soutěže. Jaroslav Bednář dokázal bodovat v posledních osmnácti zápasech, v kterých nastoupil a s 57 body vévodí statistikám české extraligy. O šest bodů za ním drží druhou pozici Bednářův kolega z útoku Roman Červenka, který má však stejně bodů jako šikovný plzeňský útočník Tomáš Vlasák. Uvidíme, kdo se z této produktivní trojce dokáže v neděli prosadit.
Nesmíme zapomenout na další dva aktéry tohoto střetnutí, kteří letos výrazně promlouvají do statistik. David Hruška s 27góly vede tabulku střelců a Vlasákův parťák Martin Straka si s 41 body nevede také vůbec špatně. I tito dva hráči mohou výrazně promluvit do osudu tohoto utkání.

Letošní vzájemné duely těchto soupeřů

Slavia - Plzeň 4:2
Slavia - Plzeň 3:2sn
Plzeň - Slavia 5:4p
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více