Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
6. února 2009

Bednář boduje i v reprezentaci, nájezd ale neproměnil

V reprezentačním zápase Euro Hockey Tour nastoupil Jaroslav Bednář proti Finsku v prvním útoku po boku Jaroslava Hlinky a Radima Vrbaty. Ale ani oni nedokázali zabránit domácí prohře 3:5, i když Bednář Vrbatovi přihrál na gól. To byl asi nejsvětlejší Bednářův moment, jinak se mu totiž příliš nedařilo. "Jsem naštvanej na sebe, protože ten výkon, co jsem předvedl nebyl dobrý," kála se po zápase slávistická hvězda.

Časomíra se zastavila na číslech 16:00, když brejk karlovarského útočníka Skuhravého zastavil faul obránce a rozhodčí bez váhání nařídil trestné střílení. K němu se postavil Jaroslav Bednář, ale kličkou do forhandu neuspěl.

Věděl jste hned, že pojedete, když rozhodčí skřížil ruce nad hlavou?
Tušil jsem to. Myslel jsem si, že mě tam Vláďa pošle. Bohužel jsem zklamal, určitě to má svou vinu na našem neúspěchu.

Co jste si před nájezdem říkal?
Říkal jsem si, že už jse špatnej led a že by se mi mohl puk postavit. To se nakonec stalo a už jsem byl příliš blízko gólmanovi, abych s tím něco mohl udělat. Měl jsem hned střílet pod vyrážečku. Byla to čistě moje taktická chyba. Měl jsem s tím počítat. Je to neomluvitelné.

Chuť jste si spravil hned na začátku druhé třetiny při druhém gólu českého týmu, když jste krásně zadovkou našel Radima Vrbatu...
Radim si výborně zakřičel, puk jsem si ještě podržel a dal jsem mu až v poslední chvíli, kdy jeho obránce sjížděl ke mně. To co pak předvedl Radim před gólmanem a za ním? To bylo fantastický, nádhrený. Divákům se to muselo líbit.

Pak jste měl ještě jednu šanci při přesilovce, když se k vám odrazil puk z chumlu hráčů u mantinelu. Byl jste v dobré pozici, co chybělo?
Myslím si, že té střele toho moc nechybělo. Šla krásně k tyči, ale gólman (Tarkki) si u tyčky počkal a výborně to chytil do lapačky. Dneska měl svůj den, protože to nebyla jediná šance, kterou nám vychytal.

Do třetí třetiny jste šli za vedení 3:2, co se pak stalo?
Narozdíl od nás Finové proměnili čtyři přesilovky. Nám se hra v početní výhodě ani v oslabení nedařila. Finové hodně stříleli, cpali se do brány, v tom nás předčili. My se na to musíme podívat a naši hru zlepšit.

Co jste říkal atmosféře ve vyprodané hale?
Rozjíždělo se to trochu pomalu, protože chyběl kotel, ale ve druhé a třetí třetině to bylo fantastický. Diváci rozjížděli i mexický vlny, takže si to asi užívali. Bohužel pak ta třetí třetina se nám nepovedla a nemohli jsme s diváky slavit výhru.

Jak byste porovnal tempo zápasu s extraligovým utkáním?
Abych pravdu řekl, tak to bylo rychlejší, než jsem čekal, nebudu nic nalhávat. Věděl jsem, že tempo bude vysoké, ale celkem mě to překvapilo. Z toho pak plynulo hodně mých nepřesností a celkově neměl nejvolnější ruce. Puk mi tak skákal od hokejky, přes hokejku. Snad to ve Švédsku bude lepší.

Cítil jste na sobě větší tlak, po těch výborných výkonech v extralize?
Tlak jsem cítil spíš den před zápasem. Dneska jsem se chvíli dostával do tempa, s klukama jsme se sehrávali. klukama jsme se ještě trochu sehrávali, bylo tam hodně nepřesností. S Jardou Hlinkou jsem nehrál strašně dlouho, s Radimem ještě vůbec. Večer se nám nepovedl.

Nechyběl vám parťák ze slávistického útoku Roman Červenka, který nemohl hrát kvůli pochroumanému ramenu?
Na to nemůžete vůbec myslet. Hokej je plný zranění a omluvenek. Soustředil jsem se na svůj výkon, který nebyl vůbec dobrý. Jsem naštvanej sám na sebe, na ten výkon, co jsem předvedl a penaltu, kterou jsem měl dát.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více