Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. února 2009

V pátek třináctého bude O2 arena svědkem souboje Slavia vs. Liberec

Vedoucí celek naší nejvyšší hokejové soutěže přivítá na svém ledě v rámci 49. kola hokejisty Liberce. Bílí Tygři v současnosti bojují o účast v play-off a Slavia chce zas za každou cenu udržet první příčku. Půjde tedy o veledůležitý souboj, který se rozhodně nebude hrát v rukavičkách. Tomuto zápasu by jistě slušela bouřlivá divácká atmosféra a tak přijďte povzbudit své miláčky. Utkání je na programu v pátek 13. února a startuje v 18.15.

Náš soupeř

Klub založen: 1956 jako Lokomotiva Liberec
Trenéři: Filip Pešán, Jaroslav Nedvěd st., Miroslav Kapoun
Největší úspěchy: 3. místo 2005 a 2007
Internet: www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Petr Nedvěd, Pavel Kašpařík, Radim Vrbata

Slavia srdnatě bojuje o postup do Ligy mistrů

Svěřenci Vladimíra Růžičky nyní okupují první příčku tabulky, která zajišťuje přímý postup do hokejové Ligy mistrů. Do konce základní části zbývají 4 kola a ve hře je tedy ještě 12 bodů. O první příčku může usilovat ještě prvních pět týmů tabulky. Sparta, Karlovy Vary a Litvínov však už mají jen teoretickou naději. S největší pravděpodobností se rozhodne mezi dvojicí Slavia-Pardubice. Oba týmy si v poslední době drží stabilní formu a právě poslední 4 kola budou pro obě mužstva klíčová. Podle papírových předpokladů mají mírně navrch Pražané. Náskok před druhými perníkáři činí dva body a i los vyznívá o něco lépe pro sešívané. Zdá se, že má Slavia vše pevně ve svých rukách, ale v závěrečné fázi základní části nebudou hrát papírové předpoklady až tak velkou roli. Rozhodne větší chuť a vůle po vítězství a účasti v Champions league.
Slavia z posledních 14zápasů okusila pouze dvakrát hořkost porážky. Jinak se ji podařilo vždy uhájit vítězství a nebylo tomu jinak ani v zatím posledním zápase, kdy slávisté zvládli souboj na ledě třetího Litvínova a zvítězili 5:2. Na vítězství se nejvíce podílely dvě opory Pražanů David Hruška a Jaroslav Bednář, kteří si shodně připsali po dvou gólech a jedné asistenci. Oba hráči mají momentálně velmi dobrou formu a i na jejich přídělu bude záviset případný úspěch či neúspěch Slavie v následujícím utkání proti Liberci.

Liberec zřejmě míří do předkola play-off

Bílí Tygři se momentálně pohybují na 8. místě tabulky, které zaručují jistotu postupu do předkola play-off. Nicméně zdaleka ještě nemají nic jistého. Z 11. a 12. místa útočí České Budějovice s Kladnem a Liberec si tedy bude muset krýt záda. Každý bod je pro ně klíčový i z pohledu boje o 6. příčku a postupu přímo do čtvrtfinále play-off. Liberec zkrátka nesmí jen tak zaváhat. Díky nepříjemnému losu musí navíc poslední čtyři kola absolvovat na hříštích soupeřů, což taky může sehrát svoji roli, protože Liberec patří v tabulce domácích zápasů mezi nejlepší mužstva extraligy, ale venku se mu už tolik nedaří.
V posledním zápase ztratili Severočeši doma slibně rozehraný zápas s Plzní. Na koni druhé třetiny vedli už 4:2, ale poté nedokázali uhlídat šikovného útočníka Plzně Tomáše Vlasáka, který hattrickem zařídil vítězství Plzně v poměru 5:4.
Na ledě O2 arény se podruhé během jednoho měsíce objeví Radim Vrbata, který ve 42. kole ještě v dresu Mladé Boleslavi porazil Slavii 7:5. Uvidíme, zda i se svým novým zaměstnavatelem dokáže najít recept na lídra extraligy.
Důležitost tohoto utkání vystihuje i tvrzení jednoho z klíčových hráčů Liberce Václava Nedorosta, který o utkání se Slavii řekl: „Musíme to tam nějak urvat, i kdybychom měli bránit celý zápas a hrát na jeden gól.“

Proč přijít na tento zápas?

-Jistě bude zajímavé sledovat, pro koho bude pátek třináctého šťastným dnem a kdo jej naopak bude nazývat prokletým.
-Všechny dosavadní vzájemné zápasy těchto soupeřů v letošní sezóně přinesly vyrovnaný duel a neskončily větším než dvougólovým rozdílem.
-Slavia bojuje o první místo v tabulce. Po reprezentační pauze se poprvé představí domácímu publiku a bude potřebovat mohutně povzbudit.
-Budeme se opět moc těšit na kouzla Jaroslava Bednáře, který s přehledem vede kanadské bodování extraligy a zažívá možná životní formu.
-Slávistický útočník David Hruška bojuje o korunu krále střelců. S 29góly zatím vévodí střeleckým statistikám.

Postavení v tabulce

1. Slavia  48 22 8 6 12  165 : 133  88
8. Liberec 48 20 2 6 20  146 : 148  70 

Poslední zápasy

Vítkovice - Slavia 1:3
Slavia - Karlovy Vary 7:3
Zlín – Slavia 4:3 SN
Plzeň – Slavia 2:6
Litvínov – Slavia 2:5
M.Boleslav – Liberec 2:5
Liberec - Zlín 6:0
Vítkovice - Liberec 5:1
Liberec - K.Vary 3:2sn
Liberec - Plzeň 4:5

Sestavy v minulém kole

Furch - Drtina, Jebavý, Kolařík, Sloboda, Špelda, Vašíček, Žižka - Bednář, Červenka, Doležal, Endál, Holec, Hruška, Jelínek, Micka, Ondráček, Sklenář, Vondrka. Leinonen - Jiruš, Harant, Derner, Žabka, Modrý, Jareš, Hunkes - Podkonický, Blatný, Pletka - Vrbata, Kašpařík, Nedorost - Pabiška, Plodek, Víšek - Špaček, Dušek, Vantuch - Jech.

Nejproduktivnější hráči

1. Jaroslav Bednář 64 (25+39)
2. Roman Červenka 54 (25+29)
3. David Hruška 42 (29+13)
1. Podkonický Andrej 34 (14+20)
2. Kašpařík Pavel 34 (13+21)
3. Pletka Václav 32 (16+16)
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více