Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. února 2009

Lukáš Špelda: Puk si postavím doma na poličku

P r a h a - Slavia se po tvrdém direktu od Liberce opět probudila k lepšímu výkonu a v nedělním zápase porazila hokejisty Třince 5:4. K vítězství v hodně vyhecovaném utkání přispěl svým prvním gólem v O2 extralize obránce Lukáš Špelda. V závěru si však neodpustil velkou chybu, která naštěstí pro něj i pro celou Slavii neskončila vyrovnávacím gólem. "V tu chvíli by se ve mně krve nedořezal. Tohohle se musím vyvarovat," kál se po zápase mladý slávistický bek.

V čem byl největší rozdíl mezi dnešním utkáním a pátečním duelem s Libercem?
Já si myslím, že jsme dnes hráli o hodně lépe. Prostě jsme více bojovali. Ten páteční zápas byl takový…nechci říct odevzdaný…ale hráli jsme prostě špatně. Neplnili jsme to, co jsme měli plnit. Dneska se to naštěstí povedlo.

Ke čtyřem asistencím jste přidal dnes svůj první extraligový gól. Jaký je to pocit?
Je to super pocit. Jsem rád, že jsem ten gól dal, ale důležitý je, že jsme dnes vyhráli jako tým.

Jak byste tu svou gólovou situaci popsal? Zdálo se, že vám střela nesedla zrovna podle představ.
Přesně tak. Stál jsem kousek od modré, prakticky mezi kruhama. Vláďa Růžička mě výborně viděl a já jsem do toho jen tak plácnul směrem na bránu a naštěstí to tam propadlo.

Nechal jste si puk, kterým jste vstřelil váš první gól?
Nechal jsem si ho, protože se to tak dělá. Mám z toho obrovskou radost, takže si ho vezmu domů a postavím ho na poličku.(úsměv)

Už víte kolik vás to bude stát do týmové kasičky?
Zatím nevím, ale pan Vondrka(pokladník) se mi hned ozval, takže tam asi něco poputuje.

Vy jste hrál v několika prvoligových týmech, ale extraligu jste okusil až ve Slavii. Kde vidíte největší rozdíl mezi extraligou a nižšími soutěžemi?
To je naprosto rapidní rozdíl ve všech ohledech. To se vůbec nedá srovnávat.

Poté vaší prohře s Libercem se Pardubice dostaly před vás na první místo. Sledovali jste v průběhu utkání i jak si vedou Pardubice ve Zlíně?
Určitě jsme to sledovali. Bylo to na kostce i v kabině na teletextu. Věděli jsme, že prohrávají 1:3, takže do toho budeme muset dát všechno abychom poskočili zase zpět na to první místo.

Dnes to byl váš dvacátý zápas v extralize. Byl jste před zápasem nervózní nebo už jste si stačil zvyknout na atmosféru nejvyšší soutěže?
Trochu jsem si už zvykl, ale jak je vidět z té hry, tak ještě nejsem tolik vyhraný abych mohl hrát ty vyhrocené momenty. Ještě se mám stále co učit.

Asi minutu a půl před koncem jste tam měl takovou minelu, která naštěstí neskončila gólem. Ale asi vám v tu chvíli hodně zatrnulo, že?!
No o tom mi ani nemluvte. To by se ve mně krve nedořezal. To bylo prostě neskutečný a nesmí se to stávat. Tohohle se musím vyvarovat.

Jak se vám hraje se zkušenými hráči typu Kadlec či Kolařík?
Je to o hodně lepší hrát s těmi zkušenějšími a něco se od nich přiučit. Káca(Petr Kadlec) je výborný bek. Myslím, že si nahráváme docela dost, už i on mi to dává, takže je to určitě skvělé hrát s hráči tohoto typu.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video