Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.2.2009

Junioři v derby prohráli po nájezdech

44. kolo, sobota 14.2.2009, Sparta - Slavia
Sparta
3:2sn
0:1, 0:1, 2:0 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 45. Kutlák, 49. Morkes (Husák), rozh. nájezd Tůma - 20. Vrdlovec, 31. Hafenrichter. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 3:2 SN.

Sestavy

Sparta

Slavia

I přesto, že slávisté po dvou třetinách vedli 2:0, nakonec se z výhry radovat nemohli. Junioři Sparty totiž dokázali během čtyř minut v poslední dvacetiminutovce vyrovnat a v samostatných nájezdech je skvěle podržel gólman Knapp, který za svá záda nepustil ani jeden puk z nájezdu slávistů.

Jak domácí, tak hosté vlétli do zápasu s velkým nasazením. Hra se přesouvala z jedné poloviny na druhou a byly viděny krásné akce. Sparta si od druhé minuty vyvíjela nápor a hosté z Edenu pouze bránili, až z toho Sparťáné vytěžili přesilovou hru. Z početní převahy Holešovičtí kromě pár střel nic nevytěžili. Poté se hra znovu vyrovnala. Tyč Knapovy branky trefil Fiala a Slavia se dostávala do menší převahy, která trvala celý zbytek třetiny. Hostující tlak využil mladý útočník Daniel Vrdlovec, který jedenáct vteřin před koncem posal Slávisty do vedení.

Rozhodčí v druhé třetině častěji vylučoval a rozdal celkem 14 trestných minut. Sparťané si zahráli dokonce několikrát přesilovou hru 5/3, ale výborně chytajícího Krcha nepřekonali. Byla to zase Slavia, která změnila výsledek. Po individuální akci prostřelil Knapa Jaroslav Hafenrichter. Holešovičtí měli možnost několikrát početní výhody, ale nevyužili.

David Volek, trenér Sparty, změnil sestavu a na hráčích to bylo viditelně znát. Hostě častěji faulovali a domácí se ubydlovali v obranném pásmu Slavie. V čase 44:26 doslova protlačil puk do branky Štefan Kutlák a hra dostala nový náboj. O čtyři minuty později domácí vyrovnali, zásluhou dorážky Petra Morkese. Zbytek třetiny se odehrálo v klidném duchu, neboť aktéři záapsu nechtěli udělat zbytečnou chybu.

V prodloužení měla více ze hry Slavia, díky vyloučení domácího hráče. Sparťané se však nakonec ubránili a zápas se musel rozhodnout v samostatných nájezdech.

V samostatných nájezdech se blýskl domácí brankář Lukáš Knap, který nepustil ani jeden ze tří nájezdů. Ve třetí sérii rozhodl krásným blafákem David Tůma a zajistil domácím dva body.

Autor Tomáš Horyna, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více