Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. února 2009

Jsme v Lize mistrů!

P r a h a – Možná to byl jeho životní gól. Napodruhé napřáhl na modré a v prodloužení zajistil Slavii Ligu mistrů. Slovenský obránce ve službách Slavie se bezesporu stal hrdinou večera. „Poprvé to bylo těsně vedle, napodruhé se mi to podařilo, takže jsem moc rád,“ zářil Karol Sloboda po zápase.

Jestli se nemýlím, tak to byl váš třetí letošní gól. Lze říct, že i nejdůležitější?
Určitě, protože jsme potřebovali ještě jeden bod navíc, ale naštěstí Pardubice prohrály po samostatných nájezdech, takže jsme v Lize mistrů. To je pro nás velmi důležité, jsme rádi.

Přesto jste mohli mít i tři body, vedli jste už dokonce o dva góly 3:1, několik vteřin před koncem jste ale o vedení přišli...
Myslím, si, že to byla naše velká chyba, takové mužstvo jako jsme my by to mělo udržet. Na druhou stranu musím uznat, že Kladno hrálo velmi dobře, na konci tam mělo i nějaké šance, takže jsme si o to tak trochu i koledovali a nakonec jsme ho dostali.

Jak byste popsal svoji trefu? Byl to váš nejdůležitější gól kariéry?
Nevím jestli nejdůležitější, ale určitě důležitý byl. Na první střelu jsem dostal výbornou nahrávku od Tomáše Žižky, ale netrefil jsem to přesně, naštěstí se to odrazilo tak, že jsme to udrželi v pásmu. Pak jsem od Tomáše dostal druhou nahrávku a vše jsem se štěstím propálil.

Brankář tu ránu ale tečoval...
Myslím si, že to dostal někam pod vyrážečku, takže asi ano.

Nyní máte jistotu, že po základní části skončíte první, ale poslední zápasy nebyly úplně ideální…
Já si to také myslím, je to takové upracované. Není to takové, jaké to bylo před reprezentační přestávkou. Na druhou stranu je pravdou, že jsme měli hodně marodů, moc hráčů netrénovalo, tak to na nás možná i trochu dolehlo a možná to byla i trochu nervozita z Ligy mistrů. Jsme ale rádi, že jsme to vybojovali.

Když teď pojedete do Znojma jako jistý vítěz po základní části, bude to asi o něčem jiném…
Budeme hrát určitě uvolněněji, byť do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát.

Máte zajištěnou účast v Lize mistrů, spadnul z vás největší kámen?
Tak víte, že když tři kola před koncem vyhráváte, jste první a máte nějaký náskok, že to chcete udržet. Bylo by špatné, kdybychom to neudrželi.

Sledoval jste průběh zápasu v Pardubicích?
Trošku jsem to sledoval, bylo to dlouho nula nula, potom dva jedna, tak jsem si myslel, že to udrží. Naštěstí to neudrželi a prohráli. (úsměv) Takže jsme rádi.

Po zápase ve Znojmě budete mít pomalu čtrnáct dní volno, je to pro vás výhoda?
Určitě, momentálně jsem dost nachlazený, bolí mě v krku, takže jsem rád, že si můžeme odpočinout, dát se dohromady a trochu potrénovat, abychom byli na play-off dobře připraveni.

Pojedete se podívat domů, na Slovensko?
Pravděpodobně ano, ale mám nemocnou dceru, možná zůstanu tady.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více