Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. února 2009

Poslední zápas základní části se Znojmem

V posledním kole zavítá Slavia na led Znojma. Play-off se blíží a Pražané rozhodně zápas nevypustí a budou chtít potvrdit výhru základní části naší nejvyšší hokejové soutěže. Znojemští musejí sbírat body do soubojů o extraligovou záchranu. Všechny zápasy závěrečného kole začínají ve stejný čas. Hraje se již od 17:30.

Náš soupeř

Klub založen: 1933
Trenéři: Radim Rulík, Václav Baďouček
Největší úspěchy: ČR: 3. místo (2005/06), 5. místo (2000/01)
Internet: www.hcorli.cz
Hvězdy týmu: Jiří Dopita, Jiří Trvaj, Roman Erat

Slavia má první místo jisté

Slávisté po výhře nad Kladnem zdánlivě nemají o co hrát. Na první příčce je v poslední extraligovém kole nemůže již nikdo předehnat. Nicméně každý tým nerad prohrává a Slavia rozhodně nepojede na Moravu jen na výlet. Trenéři mají možnost vyzkoušet před play-off různé herní varianty a také dát velký prostor mladým hráčům. Jestli někde tlačila sešívané bota, byly to občasné výpadky v defenzivě. Bylo by dobré ukázat, že Slavia umí hrát na nulu. V posledních třech zápasech inkasovali vítězové základní části hrozivých čtrnáct branek.

Slavia má ze všech týmů nejlepší bilanci na venkovních stadionech. V týmu je nejproduktivnější hráč Jaroslav Bednář i nejlepší střelec David Hruška. Hráči nebudou v posledním zápase vůbec svázáni výsledkem a to by se mohlo projevit na střelecké pohodě.

Znojmo sbírá body před play-out

Orli již pustili z hlavy šanci na play-off, ale pořád mají o co hrát. Na 12. místě mají stejně bodů jako 13. Kladno a poslední Mladá Boleslav na oba celky ztrácí šest bodů. Play-out bylo loni přehlídkou málo atraktivního hokeje před prázdnými tribunami. Nebylo prakticky o co hrát, protože celek Ústí byl beznadějně poslední. Letos je situace jiná. Díky bodové vyrovnanosti se dá očekávat pravá hokejová řež i v duelech na dně extraligové tabulky. Znojemští hráči jistě budou chtít ukázat svým fandům, že hokej hrát umějí.

Závěrečné kolo začíná shodně v 17:30 a zápas můžete sledovat v onlajn přenosu na našich stránkách.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více