Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. února 2009

Nezapomenutelné zápasy základní části

Slavia nám v letošní sezóně dělá plno radosti. Základní část byla maximálně úspěšná a hodnotí se náramně. V paměti nám přesto některé zápasy utkvěly mnohem více než ostatní. Pojďte si s námi zrekapitulovat zajímavé duely a zapojte se do diskuze pod článkem. Zaostřili jsme až na dvě výjimky pouze na domácí zápasy.

Derby

Zápasy všech zápasů byly letos opět ozdobou extraligy. Sparta po loňské blamáži v play-off hvězdně posílila a čekalo se, že to bude právě tým z Holešovic, který bude v extralize dominovat. Slavia stála v pozadí při nákupech, herně však nikoliv. Klaní pražských „S“ přilákalo do ochozů i veliké množství fanoušků a i díky tomu jsou derby jedním z vrcholů základní části.

Slavia – Sparta, 4. kolo

Sparta se díky brance Davida Výborného dostala ve 23. minutě do vedení, ale domácí stihli během 22 vteřin na pomezí 31. a 32. minuty zápas otočit. I přes fotbalové skóre 2:1 se 10128 diváků mohlo náramně bavit.

Sparta – Slavia, 17.kolo

Výprask, debakl a možná i mnohem ostřejší slova napadaly fanoušky Slavie po prvním letošním derby na Spartě. Slavie jela na zápas v roli favorita, týmu z Holešovic se herně nedařilo, nicméně v tomto zápase jasně dominoval a nepustil Slavii doslova k ničemu. 11683 hokejových fanoušků vidělo vítězství Sparty 5:0. Slavisté od toho zápasu šli výsledkově i herně ke dnu.

Sparta – Slavia, 30. kolo

Do branky se postavil ke svému prvnímu derby mezi dospělými Dominik Furch. Slavia začala dobře. Už od druhé minuty vedla a po druhé třetině svítilo na kostce skóre 0:2. Jenže dvěma slepenými góly Výborného ve 48. a 49. minutě Sparta vyrovnala a sahala najednou po vítězství. Utkání došlo až k samostatným nájezdům, v nichž exceloval Jaroslav Bednář. Proměnil dvě penalty a hosté vyhráli. Na Spartu zavítalo 11008 diváků.

Slavia – Sparta, 43. kolo

Dramatické utkání se vším všudy. Mělo snad vše, na co se fanoušci mohli těšit. V O2 areně bylo 14126 hokejových fandů, kteří sledovali vysoce nadprůměrné utkání. Slavia vedla o dvě branky, ale v poslední třetina Sparta zabrala a zápas skončil po šedesáti minutách 3:3. V prodloužení rozebrala Slavia v přesilovce trojici Sparťanů a kapitán Beránek vystřelili bod na víc. Za zmínku také stojí bitka ve stylu NHL. Tomáš Micka nezapomenutelně deklasoval Marka Černoška.

Cesta z krize proti Litvínovu, 35. kolo

Slavii se v tu dobu výsledkově nedařilo a propadala se tabulkou stále níže a níže. 28. prosince do Prahy přijel nažhavený Litvínov, ale Vánoční atmosféry si moc neužil. Odvezl si výprask 6:1. V brance domácích se objevil poprvé v extralize Stanislav Neruda a tento impuls nastartoval Slavii ke skvělým výkonům. Nikdo netušil, že Adama Svobodu již letos v brance Slavie neuvidíme.

Rychle a zběsile proti Karlovým Varům, 45. kolo

Energie má v brance obávaného muže. Lukáš Mensátor, reprezentační brankář, se však z brankoviště pakoval již v osmé minutě. Tomášovi Mickovi se povedl nevídaný kousek. V utkání vstřelil čtyři branky v jedné řadě. Slavia vedla 6:1 a Micka jezdil na ledě rychlostí nadupaného sporťáku. Po konečném vítězství 7:3 byl zaslouženě vyhlášen hráčem zápasu. Střetnutí s Energií byly letos velice atraktivní, první duel v O2 areně vyhrála Slavia 6:5.

Slavia – Liberec 1:7, 49. kolo

Zápas, který se snažil každý slávista vymazat co nejdříve ze své paměti. Hráči předvedli podobně ospalý výkon, jako v 17. kole na ledě Sparty. Výsledek byl o to víc šokující, že červenobílí bojovali v závěru extraligy na dálku o první místo s Pardubicemi a touto prohrou jim hodně pomohli. Jak všichni víme, vše nakonec dobře dopadlo, ale zápas byl důležitým upozorněním, že i vítěz základní části může dostat na svém ledě pořádně za vyučenou.

Kladno? Pořádně těžký soupěř, 51. kolo

Po dvoubodové vítězství v předposledním kole již bylo jisté, že první místo Slavii nikdo nevezme. V prodloužení vystřelil vítězství Karol Sloboda. Spíše se očekávalo, že Slavia svého soupeře jednoduše přejede, ale díky prohře Pardubic vítězství za dva body bohatě stačilo. Na hráčích i trenérech byla vidět patřičná radost. Sešívaní si tímto zápasem zajistili účast v druhém předkole Ligy mistrů a zároveň se poprvé od svého postupu do extraligy stali vítězem základní části. A to je velice cenný úspěch.

Na který zápas nezapomenete vy? Na který z venkovních zápasů vzpomínáte nejvíc? Zapojte se do diskuze pod článkem.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více