Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. února 2009

Trenér dorostu Veber: Naše hra nestojí na jednotlivcích, ale na celém týmu

Opona základní části mládežnických lig se definitivně uzavřela. Slávistická juniorka skončila sedmá, dorostenci šestí. “Jsem tu druhý rok a dopadli jsme lépe než minulou sezonu. Takže myslím, že základní část můžu hodnotit kladně,“ říká trenér dorosteneckého výběru Jiří Veber. Jeho tým vstoupí do osmifinále play-off už tento čtvrtek.

Kdyby mladé pušky Slavie vypadly již v první fázi play-off, asi by to nebyla taková “tragédie“ jako v případě A – týmu. “Spoustu věcí se ještě učíme,“ připouští Veber. Nicméně na mužstvu je vidět, jak moc by si přálo ve vyřazovací části uspět. Loni skončilo v semifinále na hokejkách Plzně.

“Trošku nás mrzí, že jsme základní část neuzavřeli na vyšších příčkách. Ale play-off je úplně jiná soutěž. Moc se na něj těším,“ říká kapitán mužstva Jakub Kadlec, který v posledním zápase proti Varům předvedl velmi dobrý výkon.

V osmifinále ho bude moci zopakovat. Soupeřem Slavie bude právě karlovarská Energie. “Od začátku říkám, že můžeme nad kýmkoli vyhrát, ale s kýmkoli také prohrát,“ odmítá roli favorita kouč Veber. “Určitě chceme dojít co nejvýš,“ burcuje kabinu Kadlec.

A jaká vlastně bude největší zbraň týmu v cestě za úspěchem? Kolektivní pojetí hokeje. “Naše hra nestojí na jednotlivcích, ale na celém týmu,“ poznamenává Veber, od něhož jeho svěřenci čekají, že zápasy play-off bude koučovat v obleku. “My si zase obarvíme vlasy. Kdo to neudělá, nejspíš zaplatí pokutu,“ usmívá se Kadlec.

Ten by byl moc rád, aby si do Edenu našli cestu také slávističtí příznivci. "I když jsme jenom dorost, můžeme předvést dobrý hokej,“ podotkne trochu nesměle. "Bylo by hezké, aby fanoušci přišli a kluky podpořili,“ doplní ho jeho trenér.

Dorost Slavie začne osmifinále ve čtvrtek 26. února na ledě Karlových Varů. V sobotu 28. února se série přesouvá do Prahy. Hraje se na dva vítězné zápasy. Pokud by o postupujícím muselo rozhodnout třetí utkání, hrálo by se v neděli na ledě lepšího celku po základní části, tedy Slavie.

Tak neváhejte a přijďte kluky podpořit! Zaslouží si to stejně jako jejich starší kolegové.

Autor OH
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více