Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.3.2002

Žádné spekulace = zasloužená výhra

51. kolo, neděle 3.3.2002, Slavia - Kladno
Slavia
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Kladno

Branky: 23. Beránek (Štraub, Ujčík) 1:0, 44. Hübl (Steiner, Branda) 2:0, 59. Štraub 3:0 Rozhodčí: Souček - Barvíř, Blümel, Vyloučení: 6:7, Využití : 2:0, 2771 diváků

Sestavy

Slavia

Hronek - Kadlec, Hejda, Klobouček, Štefanka, Martínek, Snopek, Pojkar - Branda, Beránek, Hübl - Ujčík, Štraub, Tomica - Šaffer, Steiner, Sup - Matějovský, Míka, Antoš – Jaroš

Kladno

Orct - Kříž, Dlouhý, Skrbek, Cartelli, Kruliš, Toman, Skuhrovec, Hájek - Havel, Gardoň, Klimt, Svoboda, Skuhravý, Geffert, Horna, Plekanec, Hořava, Kysela, Kalla, Kameš

Přestože zaručených tipů běhalo republikou hodně, Slavia zodpovědným výkonem v obraně, dobrou přesilovkovou činností a díky vynikajícímu Lukáši Hronkovi postavila všechny prognózy na hlavu a zaslouženě zvítězila.

V očekávání, zda Slavia zopakuje sedmigólový nářez předchozích dvou zápasů se sešlo 2771 platících diváků v Edenu na zápas 51. kola s adeptem baráže Kladnem. Ačkoliv v předchozím kole v Havířově naše obrana vyrobila několik chyb, dalo se očekávat, že před domácím publikem bude hrát obezřetněji. Již půl hodiny před začátkem utkání se sektory na stání relativně slušně zaplnily. Nemalou část tvořili příznivci hostí, pro něž dnešní zápas mohl představovat za jistých okolností téměř definitivu ligové účasti i pro příští sezónu.

Zápas začala lépe Slavia a již po půl minutě pálí od modré Kadlec, leč neúspěšně. O minutu později se mezi kruhy vynořil Viktor Ujčík, ale Orct byl opět pozorný. Hosté jsou pod tlakem a do útočné třetiny se dívají poprvé až po třech minutách, po našem zakázaném uvolnění. Postupem času se však osmělují a tlačí se před Hronka, který dnes, stejně jako v Havířově nahradil „jedničku“ Málka. Jejich tlak trvá až do deváté minuty, kdy dostává Slavia první možnost přesilové hry. Dostat se do pásma je však i v přesilovce problém a hráči většinou pouze nahazují po mantinelech… V první naší šanci po dlouhé době se vynořil Michal Sup, ale zblízka Orcta nepřekonal. Kladenští mají v této fázi více chuti do hry. V 17. minutě se před Orcta krásně proháčkuje Ujčík, ale je sražen obráncem, hosté jsou však potrestáni „pouze“ dvěma minutami.

Druhá třetina začala pro nás již lépe: první přesilovka po faulu na Tomicu ještě zůstala nevyužita, druhá již nikoliv. V čase 22:11 otevírá skóre náš kapitán Beránek, po přihrávkch Ujčíka a Štrauba. Třetí přesilovka však málem skóre srovnala, kdy po chybě Kadlece na útočné modré jeli dva hosté sami na Hronka, akci však unáhleně zakončil Svoboda nepřesnou střelou, se kterou neměl náš gólman příliš práce. Hra se přelévala ze strany na stranu, v několika případech nás Lukáš Hronek podržel, byť někdy se štěstím. Nicméně svým jistým a spolehlivým výkonem dokázal, že roste v brankářskou hvězdu první velikosti. V čase 28:40 měl jasnou příležitost opět Sup. Jak je jeho dobrým zvykem, prokličkoval se před gólmana hostí, ale v rozhodující chvíli mu při bekhendu puk sjel z čepele… Při vyloučení Snopka v 33. minutě doráží zblízka Plekanec do odkryté Hronkovy svatyně, ale naštěstí netrefuje branku.

Častá vyloučení provázela i třetí třetinu a po několika nevyužitých na obou stranách se (při vyloučení Gefferta za vysokou hůl u mantinelu) opět radovala Slavia. Branda přihrál Steinerovi do kruhu a ten poslal puk na teč před brankoviště, kde se hůl Hübla zjevila přesně tam, kde měla. Čas 43:56, stav 2:0. Od tohoto okamžiku Slavia již hru kontroluje a i diváci již cítí větší pohodu na hřišti. O rozruch se postarala mj. šarvátka Brandy s Hájkem, kdy náš útočník doloval Orctovi puk z lapačky natolik aktivně, až se to obránci hostí znelíbilo, ale vše skončilo jen pár ranami a současným vyloučením obou. Za tohoto stavu pak byl vyloučen ještě Snopek za hru vysokou holí a Kladno se uchýlilo k osmadvacetisekundové power-play pěti proti třem, pokračující dále šesti proti čtyřem. Hra vabank byla to jediné co hostujícímu trenéru Šindelovi zbývalo. Kladno se však nedokázalo nastěhovat před Hronka nastálo a po pokusech Matějovského od červené (mimo) a Míky z vlastního obraného pásma (do tyčky) se do prázdné branky trefil po dalším protiútoku od modré Štraub. To už byl poslední hřebík do kladenské rakve, od této chvíle zmizel i poslední zoufalý tlak a odhodlání ke změně, s nímž se v tu dobu hosté tlačili důrazně kupředu. Poslední minuta zápasu se pak dohrávala již za skandovaného potlesku spokojených tribun.

Multimédia
Autor: © JAN Strejcovský
FOTO
(JPEG z kamery)
VIDEO
(300 až 800 kB, MPEG a WMV)
Únik Svobody a Kysely, Hronek skvěle chytil
Plekanec projel celým kluzištěm až před Hronka, ten ramenem skvěle vyráží
Boxerská vložka v podání Brandy a Hájka
Šance Skrbka z první třetiny
Únik Svobody a Kysely, Hronek skvěle chytil
Plekanec projel celým kluzištěm až před Hronka, ten ramenem skvěle vyráží
Únik Ujčíka a zákrok Orcta
Plekancova bomba mimo
Štraubův gól na 3:0 do prázdné branky - je rozhodnuto

Windows Media Video:
Šance Skrbka z první třetiny
Únik Svobody a Kysely, Hronek skvěle chytil
Ohlasy trenérů
Jaromír Šindel, Kladno: My jsme odehráli solidní utkání, rozhodly naše hrozné přesilovky, Slavii se naopak při nich dařilo. Při hře pět na pět jsme odehráli vyrovnané utkání, to nás těší.

Ondřej Weissmann, Slavia: Utkání bylo pro nás těžké, hosté pozorně bránili střední pásmo a nám se nedařil jeho přechod. Naštěstí jsme využívali přesilovky.
Hronek chytal proto, protože jsme chtěli mít oba brankáře rozchytané před play-off a Málek projevil přání poslední utkání ve Vsetíně chytat.

Autor Jan Čekal, Karel Líbal
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více