Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
4. března 2002

Lukáš Hronek - více než dvojka

Povídalo se všelicos. Ba dokonce se jednalo o zaručené zprávy. Leckdo si i vsadil ... a prohrál! Navíc, málokdo tušil, že zápas s Kladnem odchytá v brance Slavie Lukáš Hronek. O tom, že ho odchytal parádně a nedal sebemenší důvod ke spekulacím, svědčí druhá letošní extraligová nula na jeho kontě.

"Jakápak dohoda," usmíval se Lukáš Hronek nad spekulacemi, které předcházely zápasu. "Jde nám přeci o co nejlepší umístění před play-off," dodával vážně.
Jeho start v zápasech s Havířovem a Kladnem fanoušky překvapil, důvody jsou však více než prozaické. "Roman (Málek - pozn. redakce) si potřeboval trochu odpočinout. V úterý proti Vsetínu zase bude chytat. Navíc trenéři chtěli, abychom byli oba před play-off v tempu, proto každý z nás odchytá dva zápasy. Rozhodnutí padlo po přípravném zápase s Litvínovem," dodává na vysvětlenou.

Samotný zápas s Kladnem začal jako šachová partie. Soupeři se v první dvacetiminutovce pouze oťukávali, mnoho hokejových krás k vidění nebylo. "Kladnu jde o všechno. Hraje hokej zezadu a spoléhá se na brejky," přiblížil Lukáš Hronek důvody opatrného začátku.

Druhá nula v sezóně brankářskou dvojku Slavie samozřejmě těšila, přistupoval k ní ale se skromností, ačkoli dokázal mimo jiné vychytat nájezd dvou útočníků Kladna, kteří se na něho řítili po chybě Kadlece naprosto osamoceni. "Bylo to o štěstí, Svoboda mě trefil do lapačky," přiblíž svůj perfektní zákrok. Udělal soupeř v nájezdu nějakou chybu? "Udělal, nedal gól," dodal opět s úsměvem.

Variantu, že by svými kvalitními výkony vytlačil Romana Málka z branky si vůbec nepřipouští. "Roman chytá výborně, není důvod ho měnit," objasňuje situaci.

Vychytaná nula bude Lukáše Hronka něco stát. "Něco budu muset dát do "placu", zatím nevím co, ale kluci si na mě něco určitě vymyslí."
Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více