Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. března 2009

Důležité bylo, že jsme se semkli a ten zápas otočili

P r a h a – „Ukázalo se, že umím i dávat góly, že nejsem jenom nahrávač, jak se píše v novinách,“ žertoval Jaroslav Bednář po včerejším zápase. „Je pravdou, že neumím prohrávat, nejsem typ hráče, který by se vzdával a utíkal z boje. Jsem strašně rád, že se to dneska podařilo. I když to je stále jen jeden zápas,“ kvitoval, tentokrát už vážně.

Jardo, strašila vás před zápasem představa, že by to mohl být poslední zápas sezony?
Vůbec ne, co jsem vstoupil na led, tak jsem na to nemyslel. Takhle dobře jsem se za těch pět zápasů necítil. Vypadá to, že ta pauza, těch čtrnáct dní volna, které jsme před play-off měli, že nám hrozně ublížila, že nás to úplně odstavilo ze zápasového tempa. Myslím si, že dneska (12. 3., poznámka autora) bylo vidět, že jsme od půlky zápasu začali více bruslit a že jsme Vítkovicím minimálně bruslařsky byli vyrovnaným týmem.

Co vás napadlo, když se Vítkovice po tom nešťastném momentu ujaly vedení?
Napadaly mě hrůzostrašné věci, musím říct, že tohle mě provázelo celé play-off. Jsem rád, že jsme se dneska semknuli a že jsme to fakt odtáhli jako jedno mužstvo.

Snažili jste se Dominika o přestávce povzbudit, nebo ho spíše necháváte v klidu?
Myslím si, že k tomu mu nemá cenu cokoliv říkat. Ten kluk moc dobře ví, že mu ten zápas nevyšel, to se stává. To je jako když útočník jede sám v rozhodujícím momentu na bránu a ten gól nedá. Nějaké hecování v době, kdy je gólman vystřídaný, ani nemá cenu. To je jako mluvení do větru. Ten kluk ale má před sebou obrovskou budoucnost. To, že momentálně udělal chybu, to je stejné jako když tu chybu udělám já nebo kdokoliv jiný. Důležité bylo, že jsme se semkli a ten zápas otočili. To si myslím, že bylo podstatné a to by nás teď mělo táhnout nahoru.

Jak je možné, že jste před tím čtvrtým gólem zůstal před bránou tak úplně sám?
Nevím, já tam dojel od modré trojnožkou. Jel jsem, jak se říká, o třech nohách, Míla Čermák to tam v rohu vybojoval a píchnul mi to tam, že ani gólman to vůbec nečekal. A pak už to bylo jednoduché.

Byl jste překvapený, že jste tam byl úplně sám, nikým nehlídán a měl jste tolik času…
Abych řekl pravdu, tak jo. Takových momentů za těch pět zápasů nebylo. Musím říct, že nebyl ani jeden. Oni mezi kruhy hraji se třemi, čtyřmi, kolikrát i s pěti hráči, takže to fakt byl asi výjimečný moment.

Co vás napadlo, když se zhruba půl minuty před koncem třetí třetiny objevil zničehonic před Nerudou osamocený Burger?
To by asi nebylo publikovatelné… To byl určitě hodně důležitý moment a jeho životní zákrok. Určitě bych mu chtěl za to poděkovat.

Jako tým jste začali až teď hrát hru, jaká vás vždycky zdobila v play-off: více důrazu, chodíte do brankoviště…
Myslím si, že jsme hlavně začali víc bruslit, všechno je to o bruslení. Když bruslíte, tak donutíte bruslit i soupeře, a když pak soupeř má nějaké ty zápasy v nohách, tak tolik nestíhá a dopouští se faulů. Tím pádem se to mužstvo dostává pod tlak a to je takový řetězec, který byl vyvíjen ty čtyři zápasy na nás. My jsme prostě nebyli rozehraní. Teď se to, myslím, začíná projevovat.

Jste rád, že jste dnes skórovali spolu s Davidem, tedy hráči, kteří Slavii táhli v základní části?
Já fakt nehoním statistiky… Připravil jsem čtyři nebo pět gólů i předtím. Jsem rád, že ty góly někdo dává. Tady jde o to, abychom hráli jako mužstvo a nějaké ty góly dali a co nejméně jich dostali. Jestli se tady někdo zabývá tím, jestli mám na kontě nula gólů…? To není jenom o tom, ty góly dávat, ale jak tomu mužstvu pomůžeš. Mužstvo ale dneska táhlo za jeden provaz, to nebylo o jedinci, byť jsem se tam třikrát k těm gólům přimotal. Příští zápas to zase může být kdokoliv jiný, klidně z první, ze druhé, ze třetí nebo ze čtvrté pětky. Hlavně abychom hráli jako mužstvo, stejně jako dneska, to je to podstatné. A to bylo třeba vloni klíčem k titulu.

Jak se může u vás teď změnit psychika?
Je to na nás, my tam nemáme co ztratit. My tam jedeme s tím, že jsme udělali první ze tří kroků, ale pořád nám ještě dva chybí. Asi rozhodne šestý zápas. Bude asi rozhodující, jak budeme trpěliví, jak na ten zápas budeme připraveni. Určitě to nebude nic jednoduchého, tam je poženou fanoušci, ale je to čistě jenom na nás.

O Slavii se říká, že umí hrát pod tlakem, když má takzvaně nůž na krku? Znovu se to prokázalo?
To se ukáže až v sobotu. Dneska jsme na ně vlítli a podali výborný výkon, ale až teď se ukáže, co v nás skutečně je a jaké má Slavia mužstvo.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více