Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. března 2009

Tomáš Micka rozjel slávistický gólostroj

O s t r a v a - Urostlý útočník Tomáš Micka se v pěti zápasech play-off neprosadil. V šestém utkání na ledě Vítkovic ale v osmé minutě otevřel skóre a dostal Slavii do vedení. V době, kdy se utkání hodně dramatizovalo, pomáhal obraně obětavými pády a svým důrazem. Ve třetí třetině navíc dal svou druhou branku a výrazně tak pomohl k výhře 7:3. "Jsem rád, že jsem se chytil, ale hlavní je, že jsme vyhráli," říkal po utkání probuzený střelec.

Dnešní zápas mohl být váš poslední, ale vyšel vám začátek. Vy jste tečí otevřel skóre, ale branku musel potvrdit videorozhodčí. Jak jste celou situaci vnímal vy?
Já jsem ani nevěděl, jak to bylo. Jirka Vašíček střílel od modrý a trefil mi hokejku. Byl jsem zády k bráně, ale Michal Vondrka se začal radovat a říkal, že to byl jistej gól. Jsem za něj moc rád.

Byl to váš vůbec první gól v letošním play-off. Cítil jste už trochu nervozitu, když se vám střelecky nedařilo?
Ani ne. V takových situacích je jedno, kdo dává góly. Důležitý je, že vyhráváme. Je ale pravda, že jsme se v kabině trochu hecovali, protože nás bylo víc, komu se nedaří. Jsem rád, že jsem se dneska chytil.

Ve třetí třetině jste se ještě navíc přidal další branku. Byl tam závar před brankou, jak jste puk dotlačil za Pince?
Viděl jsem, jak puk zůstal u tyčky a Pinc ho neměl pod lapačkou. Tak jsem tam dojel a šťouchal jsem do toho, jak to šlo.

Vedli jste už dva nula, ale Vítkovice dokázaly srovnat a hodně tlačily. Museli jste hodně bojovat, všichni padali do střel. Vás tam jednou puk málem trefil do obličeje...
To je hokej. Hrajou ho chlapi a musí do toho skákat. Jirka Doležal to třeba jednou nepříjemně schytal do ramene, na střídačce se oklepal a pak dal ještě v závěru gól. Hrajeme prostě na 100%!

Ve třetí třetině už po vás soupeři docela tvrdě šli. Chvílemi to vypadalo, že chtějí vyprovokovat nějakou bitku. Po vašem druhém gólu vás protihráč chytil kolem krku. Nemáte toho někdy už dost, že byste ránu vrátil?
Samozřejmě někdy je to potřeba. Ale je to naše práce, nějakou ránu si nechat dát musíme. Nesmíme se nechat vyprovokovat a zbytečně pak sedět na trestný. Ale jinak je tahle série zatím opravdu férová.

Vybojovali jste sedmý zápas v domácí O2 areně, očekáváte, že bude spíš opatrný nebo do toho vletíte?
Trenér Růžička určitě vymyslí nějakou taktiku tak, abychom vyhráli. Hrajeme doma, což pro nás určitě bude výhoda. Věřím, že nás podpoří skvělí fanoušci. Jsem rád, že za náma přijeli i sem. Půjdem do toho naplno a snad uspějeme.

Slavia má s otáčením sérií a se sedmými zápasy celkem dobré zkušenosti. Proč je právě Slavia tak úspěšná v těchto vypjatých situacích?
Pan Růžička nás dokáže vždy výborně vyhecovat. Když pak bojuje celé mužstvo, přináší to výsledky. Samozřejmě musíte mít i trochu štěstí.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více