Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. března 2009

Byla to životní trefa, přiznal po zápase nadšený Jelínek

P r a h a – Domácí fanoušci bouří, útočník Petr Jelínek právě srovnal na jedna jedna. Jenže rozhodčí si po protestech hostujícího kapitána nechávají gól potvrdit od videorozhodčího. „Mám dojem, že Jirka Burger si myslel, že tam někdo hrál vysokou hokejkou,“ vyprávěl po zápase střelec důležitého gólu Petr Jelínek. „Ale já jsem si byl téměř jistý, že ten gól platí a je regulérní.“

Petře, ze shora to vypadalo, jako když hosté reklamují dotek puku do síťky nad plexisklem, ale i opakovaný záběr tuto verzi vyvrátil, takže jsme vůbec nevěděli, o co šlo. Takže hosté reklamovali vysokou hůl...?
Zřejmě ano. V tomto zápase asi každý tým, když si není jistý, tak to řekne hlavnímu rozhodčímu, a pak už je na rozhodčích, jak to posoudí - jestli půjdou na video, nebo nepůjdou. Teď šli, ale ten gól platil.

Víte, co je zvláštní? V zápase byla spousta gólových šancí, ale oba týmy výborně až urputně bránily, takže bylo obtížné se prosadit. A potom padne takový, promiňte mi to slovo, laciný gól...
Dá se říct, že i jejich první gól byl laciný. Tam to pramenilo z toho, že za bránou se to semlelo, ten puk vylétl před naší bránu a Marek Kvapil tam do toho jen tak plácnul a byl z toho gól,. Prostě takovéto góly v play-off padají, v play-off nepadá moc hezkých gólů.

Byla to vaše životní branka?
Určitě to byl jeden z nejdůležitějších gólů, co jsme kdy dal. Asi to byla životní trefa.

Teď vás čeká možná podobně vyrovnaná série s Plzní, co od toho očekáváte, respektive jaké překvapení svým fanouškům připravíte? Zase za stavu jedna tři budete dotahovat?
Ne, to ne (úsměv), ani to nemůžeme předem vědět. Je to další kolo play-off a bojuje se jako o život. Teď už není nač se šetřit, chce to jít naplno do každého zápasu a jak to dopadne, tak to dopadne.

Tato série vám ubrala hodně sil. Může to ovlivnit příští sérii?
Mylím, že Plzeň je na tom stejně jako my. Včera také hráli dlouhý těžký zápas. V play-off jsou už zápasy o vůli a ne o síle. Kdo chce více, tak vyhraje.

Jak vám vyhovuje budoucí soupeř z Plzně?
Mně se proti nim hrálo dobře. U nás je malé kluziště, u nich veliké, takžo to podobné jako s Vítkovicema. Bude to boj! Fanoušci se mají na co těšit.

Po čtvrtém čtvrtfinále jste už na zápasy prohrávali 1:3 a mnohý by si tehdy na vás asi nevsadil, přesto jste dokázali senzační obrat. Čím si to vysvětlujete?
Řekli jsme si, že to jen tak nepoložíme, že nás čtyři jedna nepřejedou. Ten poslední zápas, jak to bylo tři jedna, tak jsme hráli doma, a řekli jsme si, že do toho dáme všechno a ono to vyšlo. Pak jsme u nich vlastně urvali vítězství a dneska doma také. Prostě v play-off se nepokládají zbraně, dokud není hotovo.

Váš obličej zdobí jako památka na čtvrtfinále monokl pod pravým okem, to je ze kterého zápasu?
To je z minulého zápasu, ale byla to nešťastná náhoda. Sundal jsem Angela Krsteva a on, jak padal, tak mě kopnul bruslí do obličeje. Bylo to ale nezaviněné.

Takže to je jediná zdravotní komplikace, kterou v tuto chvíli máte? Tak hodně úspěchů v semifinále.
Děkuji.

Co jste říkal atmosféře?
Atmosféra byla super! Jedenáct tisíc lidí je cejtit, ženou vás dopředu. Je to paráda.

Autor Tomáš Houska, Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více