Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. března 2009

Jestli to byl gól? Tak to stoprocentně nemohu říct

P r a h a - Třemi rychlými góly v polovině první třetiny sestřelila Plzeň Slavii a bylo po zápase. Kanonádu Plzně načal už v 11. minutě Martin Straka. Kapitán hostů šikovně prostrčil puk pod ležícím Nerudou a bylo to 0:1 - i když gól musel ještě potvrdit videorozhodčí. Ani inkasovaná branka ale neprobudila domácí z pasivity. Dvě minuty na to přišel další trest, tentokrát z Vostřákovy hole. „Hráli jsme hodně špatně, musíme to ale hodit za hlavu,“ kál se po zápase obránce Karol Sloboda.

Když pak ve čtrnácté minutě putoval za stavu nula dva na trestnou Tomáš Micka, začalo to být s domácími špatné. Už za šestnáct sekund využil přesilovku hostující Vostřák (asistence Vlasák, Straka) a nebylo o co hrát – 0:3 (13.24). Za necelé tři a půl minuty bylo prostě vymalováno.

Pomýšlet na zvrat mohli domácí ještě o 21 vteřin později (13.45), to když Karol Sloboda od mantinelu prostřelil Cháberu, ale hlavní rozhodčí po poradě s videorozhodčím branku neuznal. „Vyhráli jsme buly, naznačil jsem, že budu střílet, šel jsem okolo hráče a poměrně z rohu jsem pak vystřelil. Všichni se začali radovat, jak fanoušci, tak i naši hráči, tak jsem si myslel, že to byl gól, ale stoprocentně nemohu říct, jestli puk přešel brankovou čáru, protože jsem ho neviděl. Viděl jsem jen ten poskakující puk za brankářem,“ vyprávěl Karol Sloboda po zápase.

Následná opakovačka na kostce vzbudila na straně domácích velké vášně, asistent Jiří Kalous neudržel nervy a hodil láhev s pitím na led. A nejenže byl za to rozhodčími vykázán na tribunu, ale Slavia šla navíc do čtyř.

Když jste pak viděl ten opakovaný záběr na kostce, věřil jste, že to byl gól?
Myslel jsem si to, proto jsme byli všichni tak nahněvaní, že to rozhodčí neuznal. Ale musím si to sám ještě prohlédnout na videu, abych mohl stoprocentně říct, jestli to byl gól.

Byl to patrně rozhodující moment...
Kdyby to bylo jedna tři, tak jsme se ještě mohli do toho zápasu dostat. Myslím si, že nás to trošku rozhodilo a pak jsme dostali na čtyři nula a bylo po zápase.

Takže možná zlomový moment, na druhou stranu byl ale váš výkon v prvních deseti minutách, respektive v první třetině žalostný...
Lze to tak říct, tentokrát se nemůžeme vymlouvat na to, že jsme dva týdny nehráli, protože v pondělí jsme hráli rozhodující zápas čtvrtfinále a hned v pátek další zápas. Takže to bylo v nás, hráli jsme hodně špatně, ale musíme to hodit za hlavu a zítra odehrát pořádný zápas.

V čem to bylo podle vás špatné?
To kdybychom věděli, tak bychom tak špatně nehráli... Nevím.... Nesedlo nám to, dostali jsme blbý gól, přešlo to kousek za čáru, možná ani ne, oni se chytili, a pak dali další gól.

Neřekli jste si, že obracet ze stavu jedna tři není nic proti tomu to obrátit ze stavu nula tři?
(úsměv) To jsme si určitě neřekli...

Co s vámi tato prohra může udělat? Stihnete do zítra na ní zapomenout?
Myslím si, že máme zkušené mužstvo na to, abychom to hodili za hlavu. Myslím si, že zítra už bude úplně jiný zápas a doufám, že vyhrajeme.Hlavně budeme muset hodně bruslit, aby neměli čas a nemohli si nahrávat tak jako dneska.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více