Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.4.2009

Gól přišel pozdě, Slavia první zápas prohrála

F1, pátek 3.4.2009, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 5. Pech (Němec, Dej), 27. Kumstát (Němec), 47. Zaťovič (Hluchý ), 60. Němec (Košťál) - 59. Sklenář (Žižka, Sloboda). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 9:3, navíc Vašíček 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4480. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Sestavy

Karlovy Vary

Mensator - Řezníček, Duben, Mudroch, Prošek, Bombic, Čutta, Němec - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Dej, Pech, Sailer - Zucker, Kristek, Hluchý - Zaťovič

Slavia

Furch - Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Kolařík, Žižka, Špelda, Vyhlídal - Bednář, Červenka, Sklenář - Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Růžička, Doležal - Jelínek, Endál, Tomica

Dlouho nemohli najít slávisté recept na gólmana Mensatora, až ke konci třetí třetiny ho překonal Jakub Sklenář při dvojnásobné přesilovce. Jenže to už červenobílí prohrávali 0:3 a utkání bylo prakticky rozhodnuto. Slavia zkoušela v posledních minutách hrát bez brankáře, ale definitivní tečku za zápasem udělal Němec přesnou střelou přes celé kluziště.

Jakoby ani obě mužstva od posledního utkání nedělil týden. Úvodní oťukávaná se nekonala a oba brankáři se hned museli mít na pozoru. Více ze svého tlaku vytěžili slávisté, když si vynutili faul Dubna. Podstatně lépe se ale v přesilové hře vedlo domácímu mužstvu o chvilku později. Když u časoměřičů odpočíval Sloboda, doputovala ztečovaná střela zotaveného Němce k nekryté tyči, kde pohodlně skóroval Lukáš Pech.

Poté obraz hry začal odpovídat prvnímu utkání finále, soupeři přece jen více mysleli na zadní vrátka. Na straně domácích se před Furcha pravidelně dostávaly první a druhá formace, více střeleckých příležitosti si ale vytvořila Slavia. Blízko k vyrovnání byl ve 12. minutě Hruška, když na branku ujížděl po křídle. Domácí Mensator ale potvrdil optimální formu, vybruslil vstříc svému protivníkovi a jeho střelu vyrazil. Karlovarská jednička vyšla vítězně i ze soubojů s Bednářem, jehož formace si v závěru třetiny několikrát vytvořila slibný zámek.

Myšlenky slávistů na pokračování v této činnosti i v prostřední části utnul Vašíčkův zásah ramenem do tváře domácího Zuckera, za který hostující bek odešel rovnou do kabin. Pětiminutovou přesilovku Energie sice zčásti anulovalo vyloučení Skladaného, krátce po jeho návratu už se domácí radovali. Rychlonohý Kumstát nabral u mantinelu rychlost, kličkou se zbavil obránce a trefil mezírku mezi Furchovými betony.

Za tohoto stavu mohli domácí ještě více sil vyčlenit na činnost v defenzivě a Mensator byl v této části méně zaměstnaným brankářem. Svou pohotovost ale i štěstí tak na druhé straně mohl prokazovat mladší Furch. Rychlým vykopnutím betonu zneškodnil Procházkovu dorážku Melenovského přihrávky, Dubnovu střelu ve vlastním oslabení pak vyrazila branková spojnice. Úvodní finálový úspěch Slavie pak nepřinesla ani spolupráce Bednáře s Červenkou, a energetici tak drželi čisté konto i po čtyřiceti minutách.

Po návratu z kabin si útočné pásmo rezervovali takřka výhradně hokejisté z metropole. Domácí obránci své soupeře však drželi především podél mantinelů a Mensator vyloženě kritické situace řešit nemusel. A Vary dál školily v produktivitě. Při rychlém protiútoku dva na jednoho poslal Martin Zaťovič přihrávku Hluchého společně s brankářem Furchem až za čáru, platnost jeho úspěchu stvrdil videorozhodčí.

Zdálo se, že ani tato situace zaběhnutý scénář nevykolejí. Svěřenci reprezentačního kouče stále bezvýsledně bušili do karlovarských vrat a bezchybný Mensator se přibližoval první nule ve vyřazovacích bojích. Dvě minuty před koncem třetiny však k Němcovi na trestnou lavici přisedl další obránce Mudroch a v následné dvojnásobné přesilovce se Slavia dočkala zaslouženého úspěchu. Po dlouhotrvající výměně puku s Kadlecem tvrdě vypálil Žižka a Jakub Sklenář lehkou tečí rozesmutněl Mensatora. Jenže domácí komplikace nepřipustili. V pokračujícím klasickém oslabení vyhráli buly ve vlastním pásmu a Ondřej Němec přes celé kluziště trefil branku, již v předchozím přerušení opustil Furch. Karlovarská Energie si tak stejně jako před rokem připsala úspěšný start do finálové série.

Ohlasy trenérů
Josef Paleček (HC Energie Karlovy Vary): Jsem samozřejmě rád, že se nám podařilo to první utkání na domácím ledě vyhrát. Myslím, že to byl oboustranně kvalitní zápas, mělo to nasazení i bojovnost. Rozhodlo asi to, že jsme dali dva góly v přesilovkách. Můj dojem také je, že jsme šli za tím vítězstvím trošičku víc než soupeř. Ohledně zranění Davida Zuckera teď volal doktor z nemocnice, že má pohmožděnou krční páteř a asi slabší otřes mozku.

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): Myslím si, že nám vždycky chyběl kousíček k tomu, abychom buď akci nebo situaci dotáhli do konce. Ten gól přišel hodně pozdě. Dnes se nám prostě nedařilo. Nedařily se nám herní činnosti podle našich představ, vždy chyběl kousek k přesnosti nahrávky či přesnosti střelby. Hodně se to odráželo i v přesilových hrách, které jsme dnes nehráli dobře. Možná nám dnes nebylo shůry dáno, abychom ty šance proměnili, nebylo to dobré. Domácí dnes zaslouženě zvítězili.

Autor Michal Slavík, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více