Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. dubna 2009

Bednář proměnil nájezd a nastartoval Slavii k vítězství

K. V a r y - Hned v první třetině museli oba gólmani čelit trestnému střílení. Zatímco Řezníček neuspěl, Jaroslav Bednář svůj nájezd proměnil. I další přímý souboj s Mensatorem Bednář vyhrál a druhým gólem přispěl k výhře 5:1. Po zápase pak byl jeho výkon oceněn cenou pro nejlepšího hráče utkání a obdržel velmi netradiční dárek.

Jardo, dnešní zápas se celému týmu povedl. Co jste oproti prvnímu finále změnili?
Změnili jsme hru po všech stránkách. Bránění, hru v oslabení, produktivitu. Dařilo se nám to, co jsme včera nezvládali.

V první třetině jsme mohli vidět dvě trestná střílení. První jel po velké šanci Kumstáta a Skuhravého Josef Řezníček. Jak vám bylo při tomto momentu v úvodu zápasu?
Určitě nám zatrnulo, když jeli ti dva kluci vysoký dva na nikoho. Stálo při nás štěstí, pak Vary neproměnily penaltu, pak jsme měli nájezd my a dostali jsme se do vedení. Odskočili jsme o pár gólů a zápas jsme podle mě zaslouženě vyhráli.

Nájezd jste proměnil vy, měl jste na Mensatora něco připraveného?
Mám připraveno víc věcí, ale při té penaltě jsem udělal přesně to, co jsem chtěl.

I při vašem druhém gólu jste byl Mensatorovi tváří v tvář a opět jste uspěl. Při trestném střílení jste mířil na lapačku, pak na druhou stranu...
Je to zkušený a chytrý gólman a já musím neustále vymýšlet nové věci. Bylo mi jasné, že si tu stranu pohlídá, a tak jsem střílel na lapačku.

Včera jste se do šancí příliš nedostával. Cítil jste se při dnešním zápase lépe?
Ne. Spíš jsem se cítil hůř. Byl jsem unavenější. Možná jsem se málo vyjezdil na kole. Každý zápas je ale jiný, někdy do toho jen dvakrát plácneš a jsou z toho dva góly. Důležité je, že to dneska vyšlo a máme potřebné vítězství.

Karlovy Vary letos poprvé v play-off doma prohrály. Stejné to bylo i loni, kdy jste je také porazili ve druhém finále na západě Čech. Cítíte, že jste opět něco prolomili a že by mohla mít tato série podobný průběh?
Já nejsem zastánce takovýchto statistik. Každý zápas se vyvíjí jinak, může se stát cokoliv. Kolikrát stačí malá věc, která může průběh utkání nebo celé série zásadně změnit. Může stát nějaká nešťastná náhoda, blbý faul a celé se to pak otočí.

Dnes jste přehráli soupeře v podstatě stejnými zbraněmi, kterými vás porazili v prvním zápase...
Určitě jsme byli aktivnější. Hlavně jsme ale perfektně zvládli oslabení. Asi dvakrát jsme hráli ve třech a ubránil se. To soupeře vždycky dostane do kolen, když takovou příležitost nevyužije. Stejně jsme si o přestávce říkali, že se musíme takovýchto faulů vyvarovat. Hodně nám také pomohl Standa Neruda, který zápas výborně vychytal.

Nyní se vracíte do Prahy. Mohou být následující tři zápasy doma pro vás výhodou?
Určitě je to pro nás lepší, než pro Vary. Ale jinak nevěřím v to, že když lidi doma víc řvou, tak budou rozhodčí soupeře víc vylučovat. Záleží, jak se k tomu postavíme my. Nikdo to za nás neodehraje.

Byl jste vyhlášen nejlepším hráčem Slavie v dnešním zápase a jako cenu jste dostal snowboard. Už víte, co s ním budete dělat?
Už jsem ho věnoval dcerce Natálce. Kluci se mi v kabině smáli, že zrovna já dostanu snowboard. Já bych se na tom polámal. Někdy s Natálkou vyrazím na hory, tak doufám, že z toho prkna bude mít radost.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více