Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. dubna 2009

Dominik Furch: Pokusíme se ještě vzchopit

Rošáda brankářů. Tento pojem patří v letošním play-off ke slávistickému folklóru. Do 4. finálového utkání nastoupil od začátku Stanislav Neruda, ale po páté obdržené brance v polovině zápasu přepustil místo Dominiku Furchovi. Ten už za svá záda propustil pouze jednu střelu, nicméně prohře a zvýšení Karlových Varů v sérii na 3:1 již zabránit nedokázal. Sám po zápase přiznal, že už si na časté střídání zvykl. „Je to jak na kolotoči, ale už jsem se s tím srovnal,“ přiznal bezprostředně po zápase slávistický mladík.

Jak jste se cítil, když jste do rozjetého zápasu nastupoval za stavu 3:5?
Bylo to takové zvláštní. Viděl jsem, že padá hodně branek, tak jsem se snažil, abych jich dostal co nejméně. Nijak ztuhlý jsem nebyl. V hale bylo teplo, takže naštěstí jsem nevymrznul. Moc příjemné to ovšem nebylo.

Bavil jste se o první přestávce se Stanislavem Nerudou? Neřekl vám třeba, že se dnes moc necítí, ať jste připraven?
Ne ne ne, o tom nepadla ani zmínka. Já ani nevím, jestli odjel na střídačku sám nebo ho trenér odvolal.

Neruda dostal většinu gólů mezi betony. Hlídal jste si poté nějak speciálně prostor mezi chrániči?
Na takovéto střelce je hlídat si jednu část hodně ošemetné. Když si hlídáte prostor mezi nohama, tak vám to pošlou do víka, takže nehlídal.

Všiml jste si, že když jste nastoupil, tak útočníci Karlových Varů změnili taktiku a začali více střílet nahoru?
Já jsem si spíše všimnul, že jsem ve druhé třetině neměl ani jeden zákrok, což mě vcelku zarazilo(smích). Ale já bych řekl, že oni si už potom spíše hlídali výsledek a moc se do útoku nehnali.

Dostal jste nakonec pouze jeden gól z rychlého protiútoku. Jak jste situaci viděl ze svého pohledu?
Jeden z karlovarských útočníků přihrával z brankové čáry mezi kruhy a tam stál hráč, který střílel z první. Odrazilo se to od břevna a já jsem chvíli nevěděl, kde je puk. Potom jsem si všimnul, že je napravo, a tak jsem se tam pokusil přesunout, ale narazil jsem do Tomáše Žižky. Potom to tam někudy propadlo.

Stav série je teď 3:1 pro Karlovy Vary. Myslíte, že má mužstvo Slavie sílu, na to ještě sérii otočit?
My se budeme snažit ještě zabojovat a pokusit se o něco podobného, jako se nám povedlo proti Vítkovicím. Jinak si myslím, že máme zkušený tým a pokusíme se vzchopit. Už vlastně nemáme, co ztratit a kolikrát se při tom hraje lépe.

Co říkáte na svého oponenta v brance Karlových Varů Lukáše Mensatora, který v letošním play-off podává velice dobré výkony. V čem podle vás tkví jeho kouzlo?
Má perfektní rozklek a je hrozně hbitý. Udělá rozklek a z jednoho zákroku jde rychle do druhého. V tom má on obrovskou výhodu.

Stihl jste se už pobavit s trenérem Růžičkou, kdo nastoupí do branky v pátém utkání?
Ne. Zatím nic neříkal.

Jak moc náročné je na psychiku to, že ani vy ani Neruda nemáte jasnou pozici? Hodně často se vám povede pár zápasů, ale v následujícím utkání jste zase střídán.
Dalo by se říct, že jsme na to letos už celkem zvyklí. Točíme se tam opravdu jako na kolotoči(smích). Ale já si myslím, že už jsem se s tím srovnal.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více