Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. dubna 2009

Slavia se v něděli pokusí, aby se série vrátila do Prahy

Finálová série se po páteční výhře Slavie v O2 areně 3:2 stěhuje opět do Karlových Varů. Západočeši zvládli pražskou misi nad očekávání, když ze tří zápasů vybojovali 2 důležitá vítězství. Po pěti odehraných duelech tak vedou 3:2 a je jen na Slavii, jak si s nelehkou situací poradí na ledě Energie. Tam ji čeká vyprodaný zimní stadion, ale Pražané udělají jistě vše proto, aby sérii mohli zakončit před vlastními fanoušky.

Slavia stále nemá, co ztratit

Svěřenci Vladimíra Růžičky měli před pátečním pátým zápasem finálové série namále. Prohrávali 1:3 na zápasy a případná třetí domácí prohra v řadě by znamenala konec nadějí na obhajobu titulu. Nicméně Pražané zabrali, oproti předchozím střetnutím se soustředili více na obranu a díky kompaktnímu výkonu zvítězili 3:2. Touto výhrou se dostali Energii na dostřel a v neděli se budou pokoušet o vyrovnání série na 3:3.
Repríza loňského finále se pro úřadujícího mistra nevyvíjí moc dobře, ale Roman Červenka stále věří, že mužstvo má šanci a vzkazuje fanouškům i soupeři, že pro zisk titulu udělá maximum. "V pátek jsme sice vyhráli, ale Vary vedou 3:2, hrají doma a jsou pořád o krok blíže. My ale stále nemáme, co ztratit. Prohrávali jsme 1:3, teď je to 2:3 a uděláme všechno proto, abychom sérii ještě vrátili do Prahy," řekl pro server hc-slavia.cz autor dvou branek z utkání číslo 5.

Karlovarští fanoušci se budou loučit se stadionem

Nedělní zápas bude pro fanoušky Karlových Varů první šance k tomu, aby případně mohli oslavit zisk titulu na domácím stadionu. Nicméně tento duel bude mít pro Západočechy ještě jedno specifikum. Půjde totiž o poslední zápas hraný na jejich už legendárním zimním stadionu v Dolní Kamenné. Tzv. "plechovka" byla postavena v roce 1975 a zhruba o 34 let později zažije svou extraligovou derniéru. Ve Varech již stojí nová moderní hokejová aréna, která začne být využívaná od začátku příští sezóny. Tuto nostalgickou chvíli by si karlovarští jistě rádi zpříjemnili tím, kdyby v ten samý den mohli nad hlavu zvednout pohár pro mistra extraligy.
Šesté finálové utkání přinese také jistě zajímavý hokej a uvidíme, zda si v něm Karlovy Vary připíší historický úspěch nebo naopak Slavia vyrovná a vynutí si tak prodloužení série na sedm zápasů. Utkání startuje v 17.00 a pro ty, co nemohou být přímo "u toho" jej vysílá Česká televize.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více