Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
13. dubna 2009

Prohráli jsme, protože jsme 40 minut nehráli, říká Jaroslav Bednář

K. Vary - Slávistický kanonýr odehrál skvělou sezónu a neméně se mu dařilo i v play-off. V 18zápasech nasbíral 12 gólů a stejný počet asistencí. Nicméně ani jeho bohatý bodový příděl letos Slavii k titulu nestačil. Pro Jaroslava Bednáře byl šestý finálový zápas možná posledním v dresu Slavie a s největší pravděpodobností neodolá nabídce některého bohatého zahraničního klubu. Během zápasu však Bednář na tento fakt nemyslel: "Byl jsem spíše nabažen tím, že vedeme 3:0, ale potom se vše zhroutilo jako domeček z karet."

Po první třetině se zdálo, že je po utkání, ale nakonec Vary zápas otočily a teď slaví titul. Kde se stala chyba?
My jsme odehráli vynikajících 20 minut, ale poté jsme se uspokojili výsledkem. Pak jsme úplně přestali hrát a zápas se otočil ve prospěch soupeře.

V posledních dvou třetinách vás Vary moc k ničemu nepouštěli. Věřil jste, že za stavu 3:4 dokážete zápas ještě vyrovnat?
Já jsem věřil celou dobu. I když se šlo do polední třetiny s tím, že oni měli tlak. I za stavu 3:3 jsem věřil. Ale pak jsme dostali nepochopitelně 4. gól. V závěrečném tlaku nám chybělo štěstíčko, ale jak říkám, nebylo to o jedné šanci v závěru zápasu. Prohráli jsme, protože jsme 40 minut nehráli.

Tou poslední šancí míníte zřejmě tu Romana Červenky zhruba minutu před koncem.
Přesně tak. Ale nutno podotknout, že oni těch šancí měli taky mraky. Dominik nás několikrát hodně podržel. Roman při té šanci střílel dobře bekhendem nahoru, Mensator mu to však skvěle chytil. Jedna šance zápas nedělá. Samozřejmě, že kdyby dal Karol Sloboda ve druhé třetině na 4:2, tak se to také vyvíjelo jinak, ale na kdyby se nehraje. Na to, jak jsme ten zápas měli rozehraný, tak jsme to absolutně nezvládli.

Když vezmete celou finálovou sérii. Kde se lámal chleba?
Jednoznačně v domácích zápasech. Prohráli jsme dvě utkání doma a to si myslím, že rozhodlo celou sérii.

Vy osobně jste zažil i prohrané finále proti Spartě. Bylo to proti Karlovým Varům horší nebo jak byste porovnal tyto dva neúspěchy?
V tomto případě to bylo spíše vyčerpávající než cokoliv jiného. Ty série s Vítkovicemi, s Plzní i Vary byly hrozně těžké. Pro mě osobně to bylo urputné. Soustředil jsem se na každé střídání, abych mužstvu pomohl. Např. loni to pro mne bylo podstatně jednodušší, protože mě nikdo moc nehlídal a měl jsem na všechno více času. Letos to bylo takové udřené.

Bylo to pro vás o to těžší, protože jste věděl, že na vás mužstvo hodně spoléhá?
Ono stačí, když soupeř v novinách mluví o čtyřech jménech pořád dokola a já s Romanem Červenkou jsme byli mezi nimi. Je to potom silové a fyzicky mnohem náročnější.

Myslel jste při zápase na to, že to může být váš poslední zápas za Slavii?
Já jsem spíše byl hladový po tom úspěchu, protože to bylo dobře rozehrané. Přísahám, že jsem nemyslel na to, že to pro mě může být poslední zápas za Slávii.

Teď se asi hodně bude řešit vaše budoucnost. Máte vy sám jasno, jak to s vámi bude?
Uvidíme, s čím agent přijde, ale já se teď hlavně musím dát do kupy. Celé play-off hraji s opíchanou zlomeninou v noze, takže se musím dát dohromady zdravotně. O to víc mě mrzí, že jsme to nedotáhli.

Vy patříte k hráčů, kteří mají potencionální šanci startovat na MS. Na kolik ovlivní váš případný start zranění, o kterém jste mluvil?
Uvidíme, jak dlouho bude trvat léčba. Teď momentálně to nedovedu posoudit.

Co budete dělat v následujících dnech?
Odjedu na chatu a budu si užívat volna. A musím také zajít na ryby. Moc se na to těším.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více