Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. května 2009

Slavii začala letní příprava

Hokejisté pražské Slavie začali trénovat na příští sezónu. I letos sešívaní hráli finále a začátek letní přípravy byl díky tomu o čtrnáct dní posunut. V tréninkovém areálu ve vršovickém Edenu jsme ve středu mohli vidět i Jaroslava Bednáře, který pořád se Slavií trénuje a nového asistenta Jiřího Čelanského, jenž nahradil Jiřího Kalouse.

Hráči se rozdělili na dvě tréninkové skupiny a o které se střídali dva trenéři. Jednu skupinku vedla kondiční trenérka Helena Fuchsová, která s hráči hlavně běhala. Druhou vedl nový asistent Jiří Čelanský, jenž měl na starosti posilovací cviky. Trenér Vladimír Růžička na vše dohlížel a výkony hráčů v dobré rozmaru glosoval. První trénink po nové sezóně se vedl v uvolněném duchu. Ke konci tréninku si hráči ještě zahráli fotbal na malé branky, provedli důkladný strečink a po polední pauze se mohli již těšit na odpolední druhou fázi, která proběhla na ploše stadionu v Edenu, kde samozřejmě není v tomto období led. I na konci odpoledního tréninku přišlo odlehčení. Hráči si zahráli floorball. Vidět urostlé hokejisty nahánět děrovaný míček byl skutečně velký zážitek.

„Budeme trénovat osm týdnů, pak bude dvanáct dní volno a pak půjdeme s mladšíma na led. Starší hráči se k nám připojí po pár dnech také. Mužstvo bude až na odchod Jaroslava Bednáře úplně stejné. Do přípravy zapojíme i některé juniory. Žádnou velkou posilu do kádru neočekávám,“ říká o přípravě na novou sezónu trenér Vladimír Růžička.

Mezi hráči nepatří letní příprava zrovna k nejoblíbenějším částem sezóny, i když se najdou i výjimky. „Mně to nepřijde nepříjemný, je tou součást hráčského koloběhu a rozhodně mi to nevadí. Vše se musí dělat naplno, z přípravy se žije pak celou sezónu,“ ví útočník Tomáš Micka. O něm je známo, že si trénink dobrovolně náročně zpestřuje. „Trénuji i u atletického trenéra pana Machury. Vrhám koulí, běhám, skáču. Prostě komplexní atletický trénink. Jen jsem ještě nikdy neskákal o tyči. Toho se bojím,“ směje se Micka. „Dělám to z toho důvodu, že je to něco úplně jiného. Je to dobré i pro mé tělo. Zapojím všechny svaly a cítím se po tom lépe. Navíc mě to baví,“ objasňuje slávistický útočník.

„Začal jsem také boxovat u pana Vondráčka z K1. Je to dobré zpestření. Nepovažuji se sice za bitkaře, ale člověk je pak připraven, když se něco semele,“ říká Micka, který se v uplynulé sezóně dostal do několika větších šarvátek na ledě a byl v nich většinou jasným vítězem. Na úspěchy v boxerské ringu však Tomáš Micka nepomýšlí: „V ringu jsem ještě nebyl. Nejsem blázen, chci přežít!

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více