Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
20. června 2009

Ligy mistrů je škoda, shodli se hráči

Přerušení hokejové Ligy mistrů nemrzí jen fanoušky, ale samozřejmě také samotné hráče. Navíc ještě dlouho nebude jasné, jestli se tento projekt opravdu dočká svého znovuvzkříšení a jestli bude Slavia u toho. „Zápasy Ligy mistrů mi budou chybět, byl to pro mě velký zážitek“ přiznal Jakub Sklenář.

Atmosféra Ligy mistrů učarovala i hráče. Led a dresy bez reklam, slavnostní nastupování do zápasu, hymny a enormní zájem médií. Tyto věci nebývají v extralize běžné a daly se zažít na klubové úrovni jen v Lize mistrů. „Docela jsem na tu zprávu koukal nevěřícně. Nějaké náznaky problémů tam sice byly, ale nevěřil jsem, že by to nechali ukončit. Zápasy byly super, byla to také šance trochu se zviditelnit, je to prostě škoda,“ řekl Jakub Sklenář.


Jakub Sklenář v zápase Ligy mistrů

„Ze sportovního hlediska to je špatné. Ale když nejsou peníze, nedá se nic dělat. Zápasy to podle mně byly parádní. Hokej si podobnou soutěž určitě zaslouží. Na klubové úrovni to byla nejlepší evropská konfrontace. Mrzí mě, že už nezměříme své síly s ostatními celky. Nesmíme také zapomenout, že účast klubu vynesla i docela dobrou finanční odměnu,“ připomněl Petr Kadlec.


Petr Kadlec by si Ligu mistrů rád zopakoval

„Ačkoliv to bylo náročné a Liga mistrů nám ubírala sil do extraligy, rád bych si to zopakoval. S klukama jsem se o tom konci bavili a byli jsme zajedno. Je to škoda nejen pro nás a naše fanoušky, ale i pro hokej celkově,“ řekl Pavel Kolařík.

Kromě sportovní stránky červenobílí přišli i k finanční újmě. Protože nebyla kvůli avizovanému předkolu účast v hlavní soutěži jistá, klub raději prozíravě s žádnými penězi nepočítal. Přesto by jistě bylo příjemné probojovat se do základní skupiny. Loni Slavia inkasovala kolem dvanácti milionů, i když se musí zohlednit u finanční nákladnost přesunů na venkovní zápasy.

Finanční krizi není radno podceňovat. Do velkých problému se dostávají i přední finské, německé a švýcarské kluby. U nás je nejvíce známá finanční kauza Plzně. Je ve hvězdách, zda se IIHF podaří Ligu mistrů opět rozjet navzdory finančním problémům ve velké části evropského hokeje. Hokej by si tuto soutěž zasloužil, i když je oproti fotbalové LM spíše chudá příbuzná.


Slávisté děkují za přízeň fanoušků
Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více