Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
23. července 2009

První příprava v roli jedničky? Neřeším to, řekl Furch

Loni Dominik Furch nabíral kondici na sezónu poprvé s áčkem, ale v roli brankářské dvojky. Letos je už jedničkou. Dominik si z toho hlavu moc nedělá. „Přiravuji se na maximum, to je vše, co mohu pro úspěch udělat," ví mladý gólman, který pro tuto sezónu nafasoval novou výstroj. Uvidíme, jak se mu v ní bude dařit již v letních přípravných zápasech.

Nyní se podruhé připravujete na sezónu s áčkem, je v něčem rozdíl? Letos se s vámi počítá jako s brankářskou jedničkou.
Ne, snažím se dělat vše na sto procent. Na druhou stranu je pravda, že se na sobě snažím pracovat ještě více, než v minulosti.

Všímají si vás více trenéři?
Určitě ano, ale nevadí mi to.

Vnímáte přípravu v roli jedničky jinak? Připravujete se i psychicky?
Vnímám to stejně. Psychicky se nepřipravuji. Spí se mi dobře, mám dobrý pocit i ze suché přípravy, takže v tomhle ohledu jsem v klidu. Nic si nepřipouštím. Pro mně se toho moc nemění. Jsem mladý a přípravu celkově snáším zatím dobře. Třeba až budu starej, bude hůř! (smích)

Po roce se určitě změnila i vaše komunikace se spoluhráči. Jste již v kabině „otrkanější“?
Trochu ano, ale jsem v celku tichý člověk a moc toho v kabině nenapovídám. Už jsem tady déle, takže tolik věci nemusím prožívat, ale soustředím se hlavně na sebe.

Jak se vám šlo na led po suché přípravě?
Šel jsem rád, protože běhání nepatří k mým oblíbeným činnostem. Krásně jsem si odpočinul na dovolené v Egyptě, takže jsem se na led vyloženě těšil. Na druhou stranu mám novou výstroj, která je ještě tvrdá a musím si na ní zvyknout. Taky všichni gólmani musí dělat spolu s hráči bruslící cvičení power-skating. Musím přiznat, že toho mám občas až po krk. Je to docela náročná činnost.

Autor Patrik Kubečka, Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více