Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. srpna 2009

Červenka byl ve svém prvním zápase nejlepším hráčem

Pro Romana Červenku byl první zápas Tipsport Cupu proti Kladnu zároveň prvním v nové sezóně. Reprezentační útočník, kterého se podařilo ve Slavii navzdory volání KHL udržet, ukázal, že nic ze svého střeleckého umění přes léto nezapomněl. Dvě krásné branky mluví za vše, navíc byla doslova radost Romana sledovat při jakémkoliv kontaktu s pukem a náramně si rozuměl s Michalem Vondrkou, se kterým by měl nastupovat i v extraligové sezóně.

Romane, pro vás to byl první zápas v nové sezóně. Jaké jsou první dojmy?
Chvíli to trvá, než se člověk do toho dostane, ale docela mě to překvapilo. Hrál jsem hodně na puku, dal jsem dvě branky, takže celkem dobrý (úsměv).

Jaké jsou zápasy Tipsport Cupu? Mají kvalitu, nebo jsou spíše o sehrání týmu?
Určitě jde hlavně o sehrání. Hraje se v plné tréninkové zátěži, takže jde o to, aby se spoluhráči na ledě sehráli, zkrátka abychom si opět s pukem rozuměli. Mne navíc odešel Bedýnka (Jaroslav Bednář – pozn. aut.), takže o to je to pro mě důležitější.

Zmínil jste odchod Jaroslava Bednáře, teď jste největší hvězda Slavie vy. Necítíte se pod tlakem?
Pod tlakem ne, ale samozřejmě vím, co se z mojí strany očekává. To očekávání nebude lehký naplnit, ale doufám, že se najdu s Davidem Hruškou a Michalem Vondrkou, se kterými bych měl hrát a bude se nám společně dařit.

Dneska vám to celkem vyšlo. První gól byla krásná kombinace celého útoku. Při druhé brance vás do úniku poslal Michal Vondrka, takže zatím si nemůžete stěžovat, že ano?
Dneska to šlo dobře, ale asi bychom všichni byli radši, kdyby to takhle šlo v extralize. Hráli jsme dnes první zápas, nejde z toho nic vyvozovat.

Poprvé jste v praxi pocítil nová hokejová pravidla. Všimnul jsem si, že jste chtěl jít střídat při zakázaném uvolnění…
Úplně jsem na to zapomněl. Měl jsem toho už plný zuby, chtěl jel jsem střídat a koukám, že nikdo neotevírá vrátka a něco na mně křičí, tak mi to došlo. Asi si na to zvykneme, ale když je tým pod tlakem a nemůže jít střídat, je to obrovská výhoda pro soupeře.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více