Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.8.2009

O vítězství Slavie rozhodl v nájezdech Růžička

TsC, pondělí 10.8.2009, Pardubice - Slavia
Pardubice
2:3sn
1:1, 1:1, 0:0 - 0:1n
Slavia

Branky a nahrávky: 1. Čáslava (Semorád), 31. Špirko (Kolář I, Rákos)- 4. Beránek, 35. Doležal (Kadlec), rozh. náj. Růžička . Rozhodčí: Hribik - Barvíř, Blümel. Diváci: 3600. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.

Sestavy

Pardubice

Hašek (Růžička) – Kočí, Čáslava, Píša, Havíř, Šeda, Kolář II, Zukal, Mocek - Cetkovský, Semorád, Pivko - Kolář I, Špirko, Rákos - Klejna, Zohorna, Somík - Bláha, Kousal, Buchtele.

Slavia

Furch (Slipčenko) – Žižka, Kadlec, Jebavý, Kolařík, Špelda, Drtina, Sloboda, Roth - Červenka, Endál, Tomica, Beránek, Růžička, Vondrka, Jelínek, Hruška, Micka, Doležal, Čermák, Sklenář.

Prvním střelcem, který v poháru překonal Dominika Haška se stal Josef Beránek, jenž mazácky blafákem srovnal stav na 1:1. Pardubice se v polovině zápasu opět ujaly vedení, ale Jiří Doležal chytrou střelou mezi betony zařídil vyrovnání, které vydrželo až do konce zápasu i prodloužení. V samostatných nájezdech se postaral o slávistické vítězství Vladimír Růžička ml., který jako jediný našel při penaltách recept na slavného „Dominátora“. V generačním souboji vyhrál i Dominik Furch, jenž nepustil za svá záda ani jeden nájezd.

Atraktivní utkání letního poháru mezi Pardubicemi a Slavií, ke kterému nastoupil i Dominik Hašek odstartovalo před velmi slušně zaplněným hledištěm. Po úvodním vhazování pěkně odstavil nováček v pardubické obraně Kočí od puku u mantinelu Beránka.

Ihned po této akci hra putovala za branku hostů, kdy se kotouč dostal na hokejky pardubických. Jmenovitě Petr Čáslava lehkou střelou po zemi překonal brankáře hostů Furcha – 1:0.

Odveta slávistů na sebe nenechala dlouho čekat. V čase 03:12 se po závaru v levém útočném kruhu dostal k puku kapitán hostů Josef Beránek, jenž nelenil a stahovačkou do bekhendu zavěsil za před brankovištěm zasahujícího a ležícího Haška – 1:1.

V jediné domácí převaze v první třetině zasáhl výborně Hašek proti švihu Tomici pod horní tyč hbitou vyrážečkou.

Ve třetí minutě druhé třetiny propásl ideální příležitost ke skórování forvard Moelleru Somík, jenž se ocitl zcela sám mezi kruhy a pálil nad. Na druhé straně se znovu blýskl ve 29. minutě Hašek, kdy hladce zlikvidoval sólo hostujícího Jelínka.

V polovině utkání zakončil přečíslení dva na jednoho trefou do betonů Furcha Cetkovský. Následně se Východočeši dostali do vedení. Po ťukesu před brankovištěm se puk dostal přes Rákose a Koláře k Rastislavu Špirkovi, který se důraznou střelbou prosadil – 2:1.

Ve 35. minutě se obrana Moelleru rozestoupila v domnění, že Jiří Doležal bude přihrávat. Slavistický hráč jim ale vypálil rybník blafákem, kterým překonal Haška – 2:2.

Ve třetí třetině byla k vidění pumelice hostujícího Kadlece od modré čáry. Poté Hašek lapil ostrou střelu Žižky a tím zároveň znemožnil i teč střelce Hrušky.

Deset minut před 60. minutou byl za katr odeslán hostující Endál, ale Pardubice si šance nevypracovaly. Naopak zahrozil v oslabení Červenka.

Do konce třetí třetiny již gól nepadl, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm měl nevětší možnost převážit misku vah na svou stranu slávista Vondrka, ale mířil nad branku.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Za domácí neproměnil Pivko, Somík ani Špirko, jehož střela orazítkovala tyč slavistické klece. Hašek si poradil s nájezdy Beránka a Červenky. Vyzrál na něho až Vladimír Ružička mladší. Slavia tak zvítězila po samostatných nájezdech 2:3.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (HC Moeller Pardubice): „Pro nás to byl doposud nejsilnější soupeř v přípravě. Nejvíce nás Slavia prověřila v obraně a odhalila naše problémy. V předchozích zápasech jsme sice uhráli dvě nuly, ale o ně se hodně zasloužili oba brankáři. Slavia disponuje šikovnými útočníky, tam jsme to měli těžší a oni potrestali naše chyby. Byl to každopádně kvalitní zápas, v závěru byl trochu poznamenaný nekvalitním ledem.“

Vladimír Růžička (HC Slavia Praha): „Pardubice nás hodně prověřily, zatlačily nás, měly dobrý tlak. Diváci viděli slušný hokej na to, že je první polovina srpna.“

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více